G4Media.ro

Nelu Tătaru: În următoarea perioadă vom avea nevoie de detaşări / Sperăm…

sursa foto: Facebook/ Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați

Nelu Tătaru: În următoarea perioadă vom avea nevoie de detaşări / Sperăm ca acest lucru să se întâmple voluntar

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în perioada următoare va fi nevoie de detaşări de medici şi personal medical pentru a acoperi necesităţile constatate la nivelul unor spitale în privinţa activităţii de terapie intensivă.

„Până vom alcătui acel corp de voluntari, avem la îndemână în acest moment detaşarea, la început voluntară, apoi detaşare după nevoi, chiar în aceste momente împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă facem şi am şi făcut zilele trecute evaluarea a tot ce înseamnă medic de terapie intensivă, rezident de terapie intensivă şi de boli infecţioase; în următoarea perioadă vom avea nevoie de detaşări. Noi mizăm pe acea detaşare voluntară, în care colegii noştri medici beneficiază şi de acel 50% spor plus 2% care sunt diurna şi sperăm ca acest lucru să se întâmple voluntar. Activitatea medicală este un act profesional şi eu sper ca toţi colegii mei să înţeleagă că este un moment dificil pe care trebuie să îl trecem împreună”, a spus Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că, potrivit legii, detaşarea se poate face şi „involuntar”.

„Noi vom face în aşa fel încât acele unităţi medicale să beneficieze de personalul de care au nevoie pentru a putea trata pacientul infectat COVID. Contează şi pentru noi primează sănătatea pacienţilor noştri şi sănătatea poporului român”, a arătat el.

Aceste precizări au fost făcute fiind întrebat despre măsurile ce vor fi aplicate pentru acoperirea necesarului de medici de terapie intensivă, pornind de la exemplul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” unde au fost instalate 24 de noi paturi la ATI, dar unde nu există suficient personal medical pentru a le gestiona.

El a precizat că şi medicii de familie pot fi implicaţi în monitorizarea situaţiei pacienţilor aflaţi în izolare la domiciliu, dar şi în derularea unor anchete epidemiologice.

„S-a discutat acest lucru. Medicii de familiei pot fi implicaţi în acest moment pentru cei ce sunt în izolare la domiciliu, fiind cei care urmăresc acest pacient şi având legătură permanentă cu acest pacient. Toţi aceşti medici de familie vor fi cooptaţi în perioada următoare şi în cadrul unor anchete epidemiologice pe care le desfăşurăm, având în vedere că avem şi un număr mare de cazuri”, a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a participat, marţi, alături de premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan, la o videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare, desfăşurată la Ministerul Sănătăţii, în urma intrării în vigoare a noii legi a carantinei şi izolării – Legea 136/2020.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. sa-i detasati pe tericeanul, pe ciolacul, pe uebara, pe dorneanul.
    sa ia ei covidul vlaguit la tranta!

  2. Avem un prim ministru obtuz si un ministru al sanatatii la fel. Nu adopta nicio masura preventiva, de frica baronilor locali. Nu conteaza ca se moare. Si in Rusia si in SUA se moare; astea sunt exemplele lor. Germania, Danemarca? Aia isi permit… Ministrul sanatatii ? Ministrul sicrielor sigilate…

  3. Tătaru ăsta stie românește!!!Ne interesează doar TESTATII!!!!Testarile trebuiau făcute din martie!!!Ar fi fost mult mai usor de controlat acum!!!!