G4Media.ro

Nelu Tătaru: Medicamentul Remdesivir, folosit în SUA pentru tratarea pacienţilor cu Coronavirus,…

Sursa Foto: Facebook/ Jair Bolsonaro

Nelu Tătaru: Medicamentul Remdesivir, folosit în SUA pentru tratarea pacienţilor cu Coronavirus, ar putea ajunge și în România în aproximativ o lună

Medicamentul Remdesivir, folosit în SUA pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, ar putea ajunge, după omologare, și în România. Într-o intervenție la Antena3, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a preconizat că peste aproximativ o lună, pacienții cu Covid-19 din România vor putea beneficia de tratament cu Remdesivir.

„Am văzut şi noi studiul din SUA despre acest medicament. Sunt 125 de cazuri şi doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană şi îl putem prelua şi noi. Este un răspuns pozitiv (n.r. la Remdesivir) şi un răspuns care promite ca şi tratament electiv pentru Coronavirus. Suntem într-o relaţie în care avem o discuţie cu cei care fac acest studiu. În măsura în care receptul este omologat, îl putem aduce în Comunitatea Europeană, va fi omologat şi la noi, şi apoi şi în România. Să sperăm cam într-o lună”, a afirmat Tătaru.

Legat de tratamentul cu plasmă, Tătaru a menţionat că „este încă la nivel de studiu”. „Avem centre la Timişoara, Iaşi şi Bucureşti (…) Azi am făcut acel protocol de prelevare a plasmei. Rămâne ca şi în comisiile de ATI, Boli Infecţioase, Hematologie să elaboreze şi un proiect, un protocol de studiu pe care să-l putem pune în practică, să folosim această plasmă hiperimună la pacienţii critici. Pacienţii critici sunt cei care au cea mai mare nevoie şi, în acest moment, pot reacţiona la acea plasmă hiperimună având anticorpii”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Sursa Foto: Facebook

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Medicamentul ăla a fost dezvoltat pt malarie, nu are nici o treabă cu covid 19. A auzit trump un zvon și a început sa mintă nerușinat ca aia e minunea. Iar multimedia partizană și plină de lingăi a rostogolit.o.

    • Ala era altu: hydroxychloroquine

    • Trump vorbea de clorochina.Aici se vorbeste de alt medicament. Nu mai vorbiti tampenii. Iar in privinta clorochinei, un specialist celebru francez a facut studii cu rezultate promitatoare!

  2. Plasma, israelienii, am bănuit. De când Maz sau cum dracul îl chema pe nazistul așa zis speriat că i-am transmis nu știu ce boala, 13 spre 14 decembrie 2019, la club Control. Autoritățile israeliene știau de COVID de mai devreme de acesta data, presupun că și cele romane. Așa a căzut primul, spitalul Gerota al MAI. Dar toți au tăcut. Toți.

  3. Eugen Rădescu, a fost singurul om, dar singurul care mi-a spus sa plec din Control. Alta data o făcea Mimi sau Cristi, Cristi nu era.

  4. În Franța se folosește de cel puțin 1 luna la pacienții cu simptome severe aflați în terapie intensiva.

  5. Tara lui Sparanghel Voda cumpara medicamente extraordinar de scumpe si nedovedite, in vreme ce nu gaseste bani de bagat suspectii in carantina (motiv pentru care respectivii o iau razna). Tara lui Cherestea Voda nu gaseste celuloza pentru echipament de protectie pentru personalul sanitar, care e astfel nevoit sa plimbe covidul din salon in salon.

    • In conditiile in care nu avem suficiente centre de carantina, a transforma hoteluri in centre de carantina provizorii ar putea costa per individ mai mult decat tratamentul cu remdesivir pentru un bolnav. La asta adaugi ca avem 6600 de bolnavi in tratament si in jur de 200 000 de oameni in carantina.

    • Am vrut sa iti explic ca medicamentul lui peste nu e dovedit. Ca va costa mai mult decat o luna in spital. Ca bagatul in carantina pe banii statului va compensa si patronii, dar si mii de oamenii care vor face curat, mii de bucatari care vor baga mancare in carantinati, mii de producatori agricoli locali – daca exista vointa de a rezolva probleme ca o natiune.

      Dar totul se rezuma la un principiu: pentru tine, Georgica, e mai bine sa (te faci ca) tratezi decat sa previi. De ce sa evitam imbolnavirea buncii cu o boala care are 1% sanse sa o omoare? Mai bine ii dam covid, si dupa aia o pastila magica care are 0,00000001% sanse sa o ajute.