G4Media.ro

Nelu Tătaru: Ritmul îmbolnăvirilor este stabil/ Încă nu am trecut de vârful…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Nelu Tătaru: Ritmul îmbolnăvirilor este stabil/ Încă nu am trecut de vârful pandemiei în România/ Mizăm în continuare pe respectarea distanțării sociale

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că ritmul îmbolnăvirilor la nivel naţional este unul care se menţine constant, în jurul a 300 de noi cazuri zilnic, însă România nu a depăşit vârful pandemiei provocate de SARS-CoV-2. Tătaru afirmă că regulile care vor trebui respectate după ridicarea stării de urgenţă vor fi puse în dezbatere publică în viitorul apropiat, transmite News.ro.

„Este un ritm care se menţine de o săptămână. (…) Mizăm în continuare pe aceeaşi respectare a distanţării sociale, dar mai ales a regulilor de igienă. Ritmul pe care îl avem în acest moment este un ritm stabil, dar trebuie să urmărim focarele care se nasc în acest moment. (…) Rămâne ca evaluarea din această săptămână a INSP şi a Ministerului Sănătăţii să ne redea o imagine a stării în care ne aflăm”, a declarat Nelu Tătaru, joi seară, la B1 Tv.
Acesta a spus că sunt focare în căminele de vârstnici, dar şi în rândul cadrelor medicale, dar că prin anchete epidemiologice „bine făcute” acestea pot fi ţinute sub control.
Ministrul Sănătăţii a adăugat că la fiecare 14 zile se va face o nouă evaluare cu privire la situaţia epidemiologică.
Nelu Tătaru a mai spus şi că regulile care vor trebui respectate după data de 15 mai vor fi puse în dezbatere publică în viitorul apropiat, însă acestea vor prevedea protocoale privind menţinerea regulilor de igienă şi distanţarea socială.
Nelu Tătaru a afirmat, referindu-se la posibilitatea românilor de a pleca în vacanţă în această vară, că „într-o primă fază a relaxării după 15 mai nu discutăm de restaurante”.
„Avem un moment pe care trebuie să-l gestionăm, încă nu am trecut de vârful pandemiei în România”, a mai spus el.
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. testati , faceti anchete epidemiologice , izolati asta e recomandarea OMS , nu statul la tv si amenintat populatia !

  2. testati , faceti anchete epidemiologice , izolati ! Asta recomanda OMS .Nu iesitul toata ziua la tv si facut campanie electorala ! Faceti-va treaba , ce e cu aparatele de rt-pcr care stau degeaba prin tara?Aparate de plasmafereza ( neamt , bacau ) care strang praf !?

    • Ca bine zici, dar iata cum abordeaza americanii si australienii: analizeaza reziduurile din canalizare. Foarte inteligent si se pare ca se gaseste destul virus in pupu : „In Sewage, Scientists Find Not Just Waste, But Coronavirus Clues”.
      Tipul de la MIT, „co-director of MIT’s Center for Microbiome Informatics and Therapeutics” zice ca “The flu is pretty tricky to test in wastewater,” dar “For COVID-19, we’re fortunate that it is excreted in large enough amounts.”

  3. De 10 zile NU mai creste numarul CAZURILOR ACTIVE! Normal ca asta nu se spune! Manipularea e in toata splendoarea!

  4. Situație reală din 15 mai. Cum e posibil ca pe stradă să avem voie să umblăm maxim 3, iar în transportul în comun să stăm unii lângă alții claie peste grămadă? Care este protecția celor din transportul în comun? Nu stiti că mastile nu ofera protectie 100%? Ochelarii ce protectie oferă cand pe langa lentile aerul circula liber? Si de ce trebuie să dați voie să se aglomereze orasele cu toți cei care vin din alte localități? Care e protecția? După 2 luni de protecție maximă trecem la expunere maximă? Ce prostie!