G4Media.ro

Netflix verifică utilizatorii care folosesc acelaşi cont / Măsura ar putea fi…

sursa foto: Pexels/ John-Mark Smith

Netflix verifică utilizatorii care folosesc acelaşi cont / Măsura ar putea fi un prim pas pentru a descuraja partajarea conturilor

O nouă măsură pe care Netflix o numeşte deocamdată de securitate ar putea descuraja partajarea conturilor între mai mulţi utilizatori care nu locuiesc sub acelaşi acoperiş.

În ultimele zile, utilizatorii Netflix care împart acelaşi cont au fost puşi să-şi verifice identitatea, trebuind să introducă un cod trimis de serviciul american pe telefonul persoanei pe numele căreia a fost creat contul, transmite News.ro

Netflix spune că este vorba de o măsura de securitate, menită să împiedice persoanele neautorizate să acceseze un cont care nu este al lor. Explicaţia ţine, însă, doar până la un punct: dacă ar fi vrut să crească securitatea, Netflix ar fi putut să implementeze autentificarea 2FA pentru toate conturile.

Măsura pare, mai degrabă, un prim pas în direcţia descurajării partajării conturilor. Nu este o piedică adevărată în acest sens, deoarece posesorul telefonului pe care sunt trimise codurile de verificare la poate trimite celor cărora le sunt cerute de Netflix.

Este, însă, un indiciu puternic al faptului că Netflix este dispus să ia măsuri în acest sens. Partajarea conturilor a ajutat Netflix să-şi crească puternic popularitatea dincolo de numărul oficial al abonaţilor, însă, după un punct, compania americană va dori să monetizeze această popularitate şi va deveni mult mai restrictivă în această privinţă, sperând că cei care nu mai pot partaja acelaşi cont vor plăti pentru propriul cont.

Este o situaţie similară, într-o mare măsură, cu piratarea. Piratarea a ajutat la popularizarea Windows şi a fost tolerată de Microsoft până când a început să o combată, pentru a-i face să plătească pe cei care se obişnuiseră să folosească gratuit sistemul de operare.

Netflix, pe de altă parte, trebuie să facă acest lucru cu tact, pentru că, spre deosebire de Microsoft, operează într-o piaţă cu o concurenţă puternică, ce abia aşteaptă să primească eventualii utilizatorii nemulţumiţi. Pentru un utilizator nemulţumit, calea de la un abonament Netflix de 12 euro la un abonament Prime Video de 12 lei poate fi foarte scurtă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Nu am inteles niciodata cine este suficient de prost sa plateasca atatia bani lunar pentru mai mult de 2 luni pe an pentru a vedea cateva seriale/sezoane favorite.
    Asta arata subcultura, semianalfabetism, prostie curata. Sa arunci banii in felul asta fara sa ii economisesti sau investesti. Lumea este clar foarte proasta.

    • Mie proști mi se par ăia pe care-i freacă grija ce fac alții cu banii lor.

    • @Charlie, ramai la antene si rtv, asa dai in continuare dovada ca nu esti nici analfabet, nici prost, nici incult, nici, nici….Noi, restul, avem abonamente la Netflix, HBO, Prime, Tidal, Spotify, Youtube premium….Imi pare rau pentru tine!

    • Ca sunteti analfabeti, se vede. Nici nu am scris ca nu ar exista ceva de calitate acolo. Asa, 1% dintre productii. Pe care le vezi o data pe an, cand apare un nou sezon, intr-o luna l-ai terminat pe tot, 2 episoade pe zi.
      Ca sunteti prosti incat sa aruncati banii acestia pe abonament in fiecare luna, asta arata, dupa cum scrie mai jos Ion, cat de degenerati si inculti ati devenit. Macar cei care vad manele pe cablu TV, o vad gratis. Voi platiti ca fraierii.

    • @Charlie, de unde ai fost vidanjat ?!

    • Cei care plătesc abonament netflix sau ceva de genul înseamnă că respecta munca celuilalt, sa piratezi e ușor dar este tot un furt… Desigur ca cel mai bine ar fi sa nu ne pierdem timpul cu lucruri efemere, sa ne uitam doar la documentare folositoare, cursuri, sa nu comentam ca prostii despre ce fac alții cu banii lor….

    • Daca tu nu îți permiți să plătești normal că ești frustrat

    • Charlie , in opinia ta pirateria este o dovada de cultura? Prin acest lucru te crezi mai destept fata de ceilalti, ca tu stii sa furi? Sau esti strutul care sta cu capul in pamant cara daca nu stie inseamna ca nu s-a intamplat

  2. Țineți de șase?

  3. Abia aștept să scap de rude și prieteni și de…Netflix! M-am plictisit de Netflix, are producții din ce in ce mai degenerate, a devenit toxic din punct de vedere cultural. Promovează un sistem de valori pe care nu-l împărtășesc intrutotul.

  4. Idioti, ca si HBOGO
    Atata timp cat un singur individ e logat pe un cont, care e problema?

  5. Cine da 12 euro pe 4K.
    Sau poți da 4,5 euro…

  6. 😀 Acel SMS se transmite imediat celorlalți.
    Iar dacă Netflix începe sa se comporte ca alde Zucky, se va trezi fara cotizanti, exact cum s-a trezit el fara cei care am parasit serviciile sale (Wtsp, Fb, Messer, Insta)

    Ar trebui ca cei de la Netflix, sa mearga la studii in Italia, sa inteleaga cum italienii au relansat RayBan in anii 90, odata ce l-au cumpărat, B&L fiind fără cumpărători și inchizand ochii (de fapt autorizând) la copii, au relansat produsul, devenind un fenomen de moda.

  7. E greu cu cei care se cred muezul. Cum să judeci lumea după gusturile sau necesitățile tale?
    De la începutul pandemiei plătesc cei 60 lei lunar și am contul pe 2 televizoare și un telefon.
    Acolo sunt seriale de un anumit gen, sunt actori pe care nu i-ai văzut și nu ai să-i mai vezi în alte producții. Dar cel mai important este genul personal de a face acele seriale.
    Nu cred să spună cineva de aici că Star Treck Discovery e glumă … sau Brigestone… și multe altele …

    Să fii catalogat handicapat sau analfabet de o persoană care nu are răbdare să vadă un film până la capăt dacă nu e o preafrumoasă de la Hollywood pe generic … ori mai grav să nu înțeleagă drama, acțiunea ori mesajul pe care acea producție o transmite …
    Recomand d-nl Charlie Pro Tv „Ce spun românii” cu Cabral sau orice de pe Antene și Kanal D

    Aștept cu nerăbdare streamingul de la Sony care promite cu adevărat 4K

  8. Vad ca daca Netflix încearcă să mai diminueze din piraterie ma refer la partajarea conturilor devine un serviciu nedorit… declarativ gratis e bun ma rog la câteva bănuți dar uni nu si dau seama ca acele filme producția ii coasta si pe cei de la netflix eu apreciez ca netflix încearcă restricionarea conturilor piratate partajate vrei film plătește nu te obliga nimeni sa ai ce nu doresti !

    • Juri tu stimabile , că ai platit totul , dar absolut totul cinstit și corect în toată viața ta?

  9. Dacă ne limitează, sunt de acord, dar atunci nu îmi convine să plătesc 60 de lei pe lună, să reducă costul.

    • Stati ma asa un pic ca nu pricep. Deci ei au dat voie la 5 persoane pe un cont. E legal. Acum nu le mai convine? De ce nu anuleaza caracteristica asta sau sau micsoreze nr de pers daca nu mai este ok pt ei?

  10. În Germania mărește abonamentul la 17.99€ din aprilie. Încep să mă reorientez. Niște ponturi?!

  11. Așa cum in contrapartida la wtsp a apărut Telegram, așa și la NĂTĂFLIX vor apărea probabil, alții. Lumea e în mișcare…