G4Media.ro

Nicio pensie mai mică de 3000 de lei nu va mai fi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicio pensie mai mică de 3000 de lei nu va mai fi impozitată, anunță ministra Muncii / Pragul, doar pentru pensiile din sistemul public

Ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, că nicio pensie mai mică de 3000 de lei nu va mai fi impozitată, după controversele legate de creșterea pensiilor:

  • ”Am decis ca începând cu 1 octombrie, de ziua persoanelor vârstnice, nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată”, a declarat ministra Muncii.

Acest prag de 3000 de lei este doar pentru sistemul public de pensii, a mai transmis ministra.

Notă: Pe lângă contribuția la fondul public de pensii, toți angajații contribuie și la pilonul II de pensii, acest fond fiind administrat privat.

În momentul în care se pensionează fiecare persoană poate dispune de banii acumulați la pilonul II: poate sa decidă sa încaseze banii intr-o singura tranșă sau în mai multe transe lunare.

Pentru acestea se aplică același prag de impozitare ca și pentru pensia încasată din fondul public de pensii: suma care depășește pragul de 2000 de lei, din fiecare tranșă, este impozitata cu 10%.

Context

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că vor fi modificări la recalcularea pensiilor, în această perioadă urmând să fie analizat „unde sunt imperfecțiunile legii”, pentru care Ministerul Muncii va trimite o scrisoare pe fiecare categorie socio-profesională.

„Nicio pensie nu scade. Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea și pe urmă trebuie să modificăm. Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a afirmat premierul Ciolacu.

În ceea ce privește eventuala creștere a pragului de la care se impozitează pensiile, premierul a declarat:  „O să discutăm acest lucru. I-am cerut ministrului Finanțelor să-mi facă o simulare, ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câștige. O să vină ministrul Finanțelor cu o simulare pe aceste praguri”.

știre în curs de actualizare 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Si cu salariile sub 3000 net ce facem? Aia nu voteaza cu PSD, asa-i? Tara de pensionari si bugetari. Va mai mirati de ce fug tinerii vazand cu ochii din mocirla asta.

    • Le transformați în 4000!

    • Salariatii cu venit sub 3000 lei brut au deduceri de 300 lei, cf. OUG 59/2024! La astea se mai adauga si deducerile personale in functie de nr. persoanelor aflate in intretinere! Voua chiar nu va e rusine, va uitati la reducerile persoanelor in varsta incapabile de munca si cu venit din pensie de pana in 3000 lei care au aceleasi facturi de plata (mai putin transportul) ca si cei activi dar dau un pogon de bani pe medicamente si asistenta medicala! In tara asta „speciali” sunt cam 200000 buc. , cei amarati (si cu contributii pt. pensie cum aveti si voi azi) cu 2000-3000 lei pensie sunt cateva milioane. Nu e nici o fericire sa fii batran si bolnav, neputincios fizic si financiar, nu uitati, nimeni nu e nemuritor si toti imbatranim, ce-i drept, nu toti la fel. P.S. Sunt pensionara si n-am votat in viata mea FSN/USL/PSD sau reprezentantii lor.

    • Felicitări, doamna Negureanu, pentru cât de frumos l-ați pus la punct!

  2. Nici madam Oprescu nu crede ce spune. Dar la limbi și adunat scame se pricepe de minune…

  3. … „si inca o suta la salariu, plus cate 10 lei pentru fiecare copil”
    Dupa care (da Doamne!), faza cu elicopterul…

  4. Masura cresterii pragului de impozitare de la 2000 lei la 3000 lei o masura excelenta a guvernului Ciolacu .
    Asa ca Bravo dlui Ciolacu, spun majoritatea pensionarilor .

  5. Cum vor politicienii să echilibreze sistemul dacă nu elimină portițele risipei banului public. La instituții publice de genul ălora din mediu se face naveta cu autoturismul și carburantul statului, se plătesc sporuri pentru participarea în proiecte fără activitate dovedită. La privat se plătesc salarii cât de mici ca să existe impozit mic, se trec pe cheltuielile firmei toate cele ale familiei patronului. La multinaționale se exportă profitul. Peste tot optimizare pentru deștepți. Cei cinstiți pot să moară liniștiți. Nu au avut tot cele trebuie pentru un trai decent și nici nu vor avea atât timp cât nu vom avea conducere și politicieni români adevărați. Oare ce fac serviciile și organele de control?

  6. Pai de ce? Pensiile nu scad oricum iar modificarea impozitarii presupune modificarea codului fiscal, art. 100, adica se va aplica peste minimum 6 ani daca se respecta legea.