G4Media.ro

Niciun candidat pentru un post de medic de ATI la ”Colţea” /…

sursa foto: Pexels

Niciun candidat pentru un post de medic de ATI la ”Colţea” / Manager: Nu e o specialitate confortabilă / Rafila: Am cerut DSP să centralizeze până luni nevoia de posturi

Dr. Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colţea din Capitală a declarat pentru News.ro că la concursul pe care unitatea sanitară l-a organizat pentru postul de medic specialist ATI nu s-a prezentat niciun candidat.

Spitalul a scos la concurs mai multe posturi de medici, însă Ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare a blocat practic aceste concursuri. Dr. Furtună spune că iniţial postul era pentru medic primar, însă acesta a devenit post pentru medic specialist, tocmai în ideea de a creşte şansele ca postul să fie ocupat.

„Noi am scos la concurs mai multe posturi de medici, ideea este că ne-a prins aşa un pic Ordonanţa aceasta, mă rog, nu am înţeles de ce sistemul sanitar a trebuit să aibă de suferit în această direcţie.

Legat de medicul specialist de ATI, acest concurs îşi va desfăşura cursul firesc pentru că am apucat să facem toate demersurile până în apariţia Ordonanţei”, a explicat dr. Furtună.

Managerul Spitalului Colţea a spus că un mare spital din Capitală i-a cerut ajutorul pentru a-şi putea completa linia de gardă pe ATI. În acest sens, doi medici de ATI de la spitalul Colţea au mers pentru a ajuta spitalul să poată avea linie de gardă asigurată.

”Ştiţi că ne plângem în permanenţă că medicul nu dedică foarte mult timp pacientului, dar vă dau un exemplu: dacă hematologul din Colţea are 30 de pacienţi pe zi, din care zece îi internează, când ar avea timp să se ocupe de mai mulţi pacienţi? Pentru că nu poţi să vii cu o afecţiune hematologică sau oncologică şi să faci o trecere în revistă a diagnosticului sau a analizelor şi aşa mai departe. Trebuie să aprofundezi cazul, să faci eventual comisii terapeutice, aşa cum se fac la noi, şi să stabileşti şi planul de tratament şi aşa mai departe”, a declarat dr. Furtună.

Nevoia de încă un medic de ATI vine în contextul în care există în spital patru structuri care au nevoie de ATI.

”ATI-ul nu este o specialitate confortabilă, vine cu foarte mare răspundere şi atunci studenţii care termină şi care dau Rezidenţiatul de foarte multe ori nu îşi aleg la Rezidenţiat specialitatea ATI. În primul rând, Spitalul Colţea are o dotare impecabilă, are o dotare chiar de ultimă generaţie pentru că noi am băgat în secţia de ATI anul trecut în jur de aproape 6 milioane de lei în echipamente medicale”, a explicat dr. Furtună pentru News.ro.

Ministrul Sănătăţii a explicat joi cum anume se va proceda în perioada imediat următoare legat de concursurile blocate din sistemul sanitar

„În spitalele unde selecţia dosarelor s-a făcut anterior apariţiei Ordonanţei, acele concursuri merg înainte, aţi văzut că încă de ieri am solicitat tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică să centralizeze nevoia de posturi libere din sistemul de sănătate, medici, asistenţi medicali, alt personal medical, cu precizarea că încurajăm unităţile sanitare să scoată la concurs posturile de medici specialişti, pentru că avem absolvenţi de specialitate care au promovat examenul de curând şi care trebuie să găsească loc de muncă. Când vom avea luni toate aceste date de la direcţiile de sănătate publică vom solicita aprobarea concursurilor prin memorandum pentru spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi vom lua legătura şi cu colegii de la Ministerul Dezvoltării care au în subordine autorităţile locale care sunt proprietarele majorităţii spitalelor din România, astfel încât să existe două memorandumuri, unul din partea noastră şi din partea colegilor care gestionează autorităţile locale”, a explicat Ministrul Sănătăţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. sa identificat (cuzalitatea) de ce nu s-a prezentat niciun candidat? in mod real nu ce ne dam noi cu presupusul. Am constatat (o constatare personala nu un adevar absolut) ca asta se intampla din ce in ce mai des.