G4Media.ro

Niciun conflict „nu poate fi rezolvat pe un câmp de luptă”, spune…

sursa foto: Facebook/ Narendra Modi

Niciun conflict „nu poate fi rezolvat pe un câmp de luptă”, spune Narendra Modi înainte de vizita sa istorică la Kiev

Narendra Modi este primul șef al guvernului indian care vizitează Ucraina și primul în 45 de ani care a vizitat Polonia, un aliat ferm al Kievului, potrivit Rador Radio România.

„India crede ferm că nicio problemă nu poate fi rezolvată pe câmpul de luptă”, a spus Modi în timpul unei conferințe de presă cu omologul său polonez, Donald Tusk.

„Susținem dialogul și diplomația pentru a restabili pacea și stabilitatea cât mai curând posibil. Şi pentru asta, India este gata să-şi aducă toate contribuţiile posibile împreună cu ţările prietene”, a adăugat prim-ministrul indian.

Şeful guvernului polonez, la rândul său, a salutat voinţa dlui Modi de a se angaja personal „pentru un sfârşit paşnic, just şi rapid al războiului”.

„Suntem amândoi convinși că India poate juca un rol foarte important și pozitiv în acest domeniu, de unde și importanța acestor declarații, mai ales că prim-ministrul va merge la Kiev peste aproximativ douăsprezece ore”, într-o vizită care „poate căpăta un caracter istoric”.

„Istoria a învățat națiunile noastre importanța respectării regulilor, granițelor și integrității teritoriale”, a subliniat Tusk.

Intensificarea cooperării

Cei doi lideri au anunțat intensificarea schimburilor și a cooperării, în special în domeniile militar, agricol și al energiilor verzi.

Înainte de a pleca la Kiev, dl Modi va depune joi o jerbă de flori la Monumentul soldatului necunoscut din centrul Varșoviei, apoi se va întâlni cu președintele polonez, Andrzej Duda.

De asemenea, șeful guvernului indian urmează să se întâlnească cu reprezentanți ai comunității poloneze de afaceri,

La scurt timp după sosirea sa în Polonia, miercuri, el s-a recules în fața monumentului în memoria unui fost maharajah din Nawanagar care, în timpul celui de-al doilea război mondial, a primit o mie de orfani polonezi în casa sa.

De asemenea, a avut o întâlnire în cursul serii cu membri ai comunității indiene din Polonia.

Vineri la Kiev

Cu ocazia primei sale vizite în Ucraina, Narendra Modi intenționează să discute cu președintele Volodimir Zelenski despre „perspectivele unei reglementări pașnice a conflictului ucrainean în curs”, precum și despre „aprofundarea prieteniei dintre India și Ucraina”.

Prim-ministrul indian a stârnit furia șefului statului ucrainean în timpul unei călătorii la Moscova la începutul lunii iulie, care a avut loc imediat după tirurile ruse asupra mai multor orașe din Ucraina, care au provocat moartea a zeci de persoane și au avariat grav un spital de copii din Kiev.

De fapt, el fusese fotografiat îmbrățișându-l pe președintele rus Vladimir Putin.

India menține un echilibru delicat între legăturile sale istorice puternice cu Rusia și căutarea unor parteneriate de securitate mai strânse cu națiunile occidentale, ca pavăză împotriva Chinei, rivalului său regional.

Dl Modi a evitat să condamne în mod explicit invadarea Ucrainei de către Rusia, iar India s-a abținut la voturile privind rezoluțiile ONU ostile Moscovei.

Sursa: LA LIBRE BELGIQUE / Rador Radio România

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Pace justa… E aproape imposibil sa se ajunga la asa ceva. Modi ca si multi altii doar isi fac reclama. Cel mai sincer e presedintele Cehiei, care a spus ca e naiv sa crezi ca Ucraina mai recupereaza teritoriile.

    • Așa este, naiv sa crezi ca nu câștigă teritorii chiar din ruzzia și si le vor recupera și pe cele ale lor, asta a vrut sa spună.

  2. Intre timp india e cel mai mare cumparator de petrol rusesc.

    • Isi urmaresc interesul. Bravo lor. Se au bine si cu SUA… Si cu Rusia. App, are cineva impresia ca Europa nu mai primeste gaze din Rusia?? A… Nu le mai primeste direct… Dar ele vin prin Turcia, Bulgaria etc. Spania, Germania primesc inca gaz lichefiat la greu… Restul sunt povesti.

    • @Axa binelui si raului: asa e, doar ca omiti un lucru esential. Gazele pleaca din rusia la jumate din pretul cu care erau vandute in EU (daca nu, chiar mai putin). Deci rusii pierd de 2 ori mai mult in conditiile nerealiste ca ar exporta la fel de mult gaz ca inainte.

  3. Între timp, indienii manageriază din Europa, România, axa Trust&Safety pentru cei mai importanți jucători de pe piața platformelor social media.

  4. și iGaming