G4Media.ro

Nicolae Ciucă anunță o posibilă guvernare PSD-PNL și în 2025

Foto colaj: Octav Ganea / Inquam Photos, Ilona Andrei / G4Media

Nicolae Ciucă anunță o posibilă guvernare PSD-PNL și în 2025

Nicolae Ciucă a anunțat joi că e posibilă o guvernare PSD-PNL și în 2025, după alegerile prezidențiale și parlamentare din noiembrie și decembrie.

Întrebat explicit de ziariști despre această posibilitate, președintele PNL a spus că ”dacă ne uităm la rezultatele obținute la alegerile locale și la consistența valorii politice a celor două partide, se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025”.

PSD și PNL au anunțat joi, după o ședință scurtă a coaliției de guvernare, că alegerile prezidențiale și cele parlamentare vor fi intercalate. Astfel, primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, urmat de alegerile parlamentare pe 1 decembrie, apoi turul 2 al prezidențialelor pe 8 decembrie.

G4Media a scris în premieră că PSD va propune varianta alegerilor intercalate, cu alegerile parlamentare plasate între cele două tururi ale prezidențialelor.

Care este miza acestui calendar? Partidele care își duc candidații la prezidențiale în turul 2 vor fi ”premiate” la alegerile parlamentare dintre cele două tururi, pentru că vor beneficia de mobilizarea alegătorilor proprii care au o miză politică majoră. În schimb, partidele care nu își vor duce candidatul în turul secund al prezidențialelor ar putea fi penalizate de electorat la alegerile parlamentare.

De notat că alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. PSD-PNL și mai cine? De data asta, nu vor mai avea majoritate (sau va fi foarte fragila, in cel mai bun caz).

  2. Dacă românii nu se trezesc, nu mai scăpăm de ăștia încă un deceniu!

    • Prea multi ar trebui sa se trezeasca pentru ca astia sa nu poata fura in halul in care o fac acum. Nici in ’90 mu cred ca s-a votat pro fsn si Iliescu 80%, ai avut destul, dar s-a furat in draci, toate nutoanele fiind la ei. Asa si acum, au oameni pste tot, au justitia si institutiile de control la picioare, nimic nu-i mai opreste sa fraudeze din plin. Doar un vot masiv pentru altii i-ar mai imputina, ca de scapat e imposibil.

  3. Votez cu oricine ajunge in turul doi cu Ciuca sau Ciolacu (sper sa nu ajunga nici unul dintre cei doi). Nu am vazut in viata mea o guvernare mai proasta. Romania are nevoie de o schimbare oricare ar fi ea.

  4. A guverna,guvernare,din prima conjugare;ce blestem a căzut pe capul nostru,de ăștia nu mai scăpăm niciodată.

  5. iohannis a vandut. cum sa nu vanda si cei pusi de el, cu mana?!

    • bine… „vandut”, pentru cei care nu-s constienti ce otreapa lu’ felix a fost de la inceput. pentru altii a fost limpede.

  6. dezamagitor cati l-au crezut.