G4Media.ro

Nicolae Ciucă: ”Ne poziționăm față de autoritățile austriece pe cale diplomatică și…

Sursa foto: dreamstime

Nicolae Ciucă: ”Ne poziționăm față de autoritățile austriece pe cale diplomatică și oficială, fără alte aspecte care să lase loc de interpretare. Decizia pe care o ia cetățeanul o respectăm”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seară, după Consiliul UE, că România se va poziționa față de Austria doar pe cale diplomatică și oficială, dar va respecta deciziile pe care cetățenii le vor lua.

Ciucă a fost întrebat și de inflație și a transmis că în prezent este de aproape 17%, dar că previziunile pentru 2023 sunt de scădere și că e foarte posibil ca inflația să ajungă la 10%.

Principalele declarații

  • A fost o decizie nedreaptă față de eforturile cetățenilor și autorităților. Modul în care ne poziționăm față de autoritățile austriece o facem pe cale diplomatică și oficială, fără alte aspecte care să lase loc de interpretare. Decizia pe care o ia cetățeanul o respectăm.
  • Nu există o decizie la nivelul companiilor de stat în acest sens (de boicotare, n.red.)
  • Inflația a ajuns la aproape 17% în comparație cu noiembrie 2021. Putem spune că inflația în 2021 a fost mult mai mică în comparație cu celelalte luni din anul trecut.
  • Am discutat cu specialiștii de la Ministerul de Finanțe, cu specialiștii de la Banca Națională, și am încercat să identificăm evoluția pentru 2023. Există o tendință în scădere a inflației pentru anul 2023 și așa cum rezultă din analiză este foarte posibil ca inflația să se apropie de 10%.
  • Dacă domnul președinte a spus că există această posibilitate pentru 2023 (să aderăm la Schengen, n.red.), nouă nu ne rămâne decât să ne intensificăm eforturile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Adică: voi luați și boicotati, iar noi zicem ca totul e ok, pă model austriac: totul e ok, dar nu va primim.

    Acuma serios, n-au venit austriecii cu nuj ce specialiști in chimie și virusologie, fabrici și uzine, doctori sau astronomie. Nici măcar n-au venit cu multinaționale. Au venit sa mânuiască banii in bănci si asigurări si sa exploateze bogățiile naturale: lemn si gaz. Iar peste toate si o flegma in fata ca sunteți infractori si prosti.

    Nu suntem nici mai buni si nici mai rai ca alții, dar cu siguranța suntem mulți, pă model, prosti, dar mulți.

  2. Mă Ciucă, iar te scarpini in ku-r, iar spui pro stii 😂😂😂😂😂😂

  3. Mă Ciucă dar ce decizii ia cetateanul ?

  4. Generale, nu credeam că ești capabil de un asemenea milogeală de creșetor la înalta poartă

    Cum adică „nouă nu nu ne rămâne decât … ” ???

    Ți-ai pierdut demnitatea generale, rușine, mare rușine …

  5. Racnetul leului din Kandahar!

  6. Adică ne poziționam în poziția ghiocelului. Am înțeles sa trăiți…. acum clar ca suntem cetățeni de mana a doua…. vechii iobagi reload

  7. Romania intensifica eforturile de foarte multi ani. Astfel de eforturi sunt un efort in sine. Si totusi, niciun rezultat notabil. Prin urmare, vom reusi sa ne atingem obiectivele cand vom iesi din retorica discursului despre efoturi si cand vom sti ce vrem (pe termen lung) cand vom responsabiliza si implica pe fiecare in parte, fiecare pe segmentul lui. Diplomatia oricat de excelenta ar fi ea – si este – nu poate obtine nimic de una singura. Este nevoie de mai mult, de mai multi.

  8. Ciuca al nostru se gandeste daca sa-si schimbe contul?👍🤣

  9. „fără alte aspecte care să lase loc de interpretare”

    Da, doar că atitudinea Austriei față de România și Uniunea Europeană este una arbitrară și lasă loc pentru numeroase interpretări.
    Nu a fost identificat încă motivul pentru care Croația a fost susținută de Austria să fie admisă în Schengen, iar România, împiedicată.

    Prin urmare, realist, rațional, vorbind, România nu poate ști care poate fi poziția sa adecvată față de Austria și „fără aspecte care să lase loc de interpretare”, întrucât Austria refuză pur și simplu să prezinte solicitări credibile și care să poată fi satisfăcute. Povestea cu gardul, spre exemplu, este dar o poveste.