G4Media.ro

Nicoleta Pauliuc, după ce legea pensiilor militare a fost atacată la CCR:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicoleta Pauliuc, după ce legea pensiilor militare a fost atacată la CCR: Mai are doamna Weber legitimitatea de a conduce Avocatul Poporului, în condiţiile în care execută ordinele prim-ministrului Ciolacu?

Preşedinta comisiei de apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc (PNL) s-a întrebat vineri, după ce Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională legea pensiilor militare, dacă mai are Renate Weber legitimitatea de a conduce Avocatul Poporului, în condiţiile în care execută ordinele prim-ministrului Ciolacu. Ea arată că mandatul acesteia a expirat, şi se pot gândi la faptul că ”PSD a momit-o cu un nou mandat dacă e cuminte şi face ce vrea Ciolacu”, transmite News.ro.

„Batjocura PSD la adresa pensionarilor militari! Complicitatea dintre PSD şi Avocatul Poporului, pe înţelesul tuturor: PSD este vinovat pentru inechităţile din sistemul pensiilor militare de stat deoarece un guvern PSD a blocat, în urmă cu mai mulţi ani, actualizarea acestora cu salariile/soldele personalului activ.  PSD a refuzat să rezolve problema pensionarilor militari/poliţişti/penitenciare, printr-un proiect comun cu PNL”, a scris Nicoleta Pauliuc pe Facebook.
 

Senatoarea PNL, preşedintă a comisiei de Apărare, arată că în data de 11 septembrie, PNL a depus în Parlament propunerea legislativă care să pună capăt nedreptăţilor.

”ANTEPRONUNŢARE – mai mulţi lideri PSD, puşi de Ciolacu, chiar înainte ca proiectul să intre în dezbatere, s-au antepronunţat, spunând că proiectul este neconstituţional şi că o să cadă la Curtea Constituţională, nespunând cine urma să îl atace. TERGIVERSARE 1 – abia după 1 lună de zile, proiectul ajunge la Camera Deputaţilor, pentru a fi dezbătut ca primă Cameră sesizată. De ce a durat atât de mult timp? Pentru că PSD a călcat în picioare regulamentele şi Constituţia, invocând argumente false de tipul .. ”trebuie să vină punctul de vedere de la Ciolacu …” adică de la Guvern. În viziunea partidului-stat, Parlamentul este supus Guvernului, nu invers! În acest context, Preşedintele Ciucă a ieşit public de mai multe ori pentru a cere PSD şi Guvernului să deblocheze proiectul şi să trimită punct de vedere la Parlament. Presat de opinia publică, de PNL şi de un protest în stradă, în faţa Guvernului, Marcel Ciolacu a trimis într-un final, la Parlament, acest punct de vedere”, a subliniat Pauliuc.

”TERGIVERSARE 2 – Încă o piedică marca PSD: Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a propus, iniţial, dezbaterea legii PNL în mai multe comisii raportoare decât era necesar, practic pentru a face imposibilă adoptare! Stau mărturie şi alte proiecte PNL trimise la raport de PSD la 4-5 comisii – adică raportul nu va veni cât trăim noi! Mimând situaţia că ar susţine proiectul, PSD l-a deblocat la finalul lunii octombrie şi, în numai o săptămână, acesta a fost dezbătut (în Parlament, cu asociaţiile reprezentative ale pensionarilor militari) şi votat aproape cu unanimitate”, mai spune Nicoleta Pauliuc.

Ea arată că tergiversare a fost şi când secretarul general al Camerei Deputaţilor „a tras de timp (încălcând legea) şi nu a trimis legea la promulgare decât după ce Avocatul Poporului a sesizat CCR. Nu sunt speculaţii! Sunt zile şi ore consemnate în scris! Termenul fusese depăşit!”

”FAPTE, NU SUSPICIUNI 1 – obiecţia de neconstituţionalitate (originalul) face trimitere la numărul de înregistrare mai vechi, cel de la Camera Deputaţilor (Plx nr.540/2024), deşi, procedural, obiecţia trebuia să vizeze nr. de înregistrare de la Camera decizională, adică Senatul României. Concluzia – obiecţia a fost redactată anterior dezbaterilor şi votului din Senat – ceea ce este foarte grav!! Obiecţia era pregătită/servită/scrisă, doar ca să fie depusă!  FAPTE, NU SUSPICIUNI 2 – au existat un număr important de acte normative emise de Guvernul Ciolacu, pentru care societatea civilă a solicitat Avocatului Poporului control de constituţionalitate şi Avocatul Poporului a refuzat să exercite această prerogativă exclusivă (A. Poporului este singurul abilitat să ceară controlul de constituţionalitate asupra ordonanţelor Guvernului). De unde ”hărnicia” doamnei Weber tocmai pe această lege? FAPTE, NU SUSPICIUNI 3 – CCR şi-a pierdut puternic credibilitatea! Ultimele decizii, mai ales cele cu rezonanţă politică, au demonstrat că CCR e tot un PSD, dar cu robă!”, acuză senatoarea PNL.

”Mai are doamna Weber legitimitatea de a conduce Avocatul Poporului, în condiţiile în care execută ordinele prim-ministrului Ciolacu. În condiţiile în care mandatul domniei sale a expirat, ne putem gândi şi la faptul că PSD a momit-o cu un nou mandat dacă e cuminte şi face ce vrea Ciolacu. Singurul lucru neclar, la care nu putem răspunde: de unde are PSD atâta ură faţă de pensionarii militari?”, mai scrie Pauliuc în postare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Preşedinta comisiei de apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc este in PSD-NL, nu vad de ce incearca sa ne zapaceasca

  2. Dar voi, impostorii de politruci, ce legitimitate aveti dacă scoateți numai legi p_roaste, șchioape, de fațadă sau i_mbecile?!

  3. Ia-l și pe Virgil Popescu și mergeți la bulău!

  4. Avocatul poporului contra armatei poporului
    Doamna avocat seamana cu agentii de paza din supermarketuri: duri si intransigenti cu cate un pensionar pasnic care scapa punga de pufuleti si intarzie randul la casa de marcat si pres fata de interlopii care parcheaza bolizi de lux in usa magazinului si blocheaza accesul tuturor in incinta.
    Doamna si-a sumetit zulufii cei rari la pensionarii militari, dar n-a vazut de ochelari aranjamentele de la comasarile alegerilor din vara sau schilodirea legii avertizorului de integritate.
    Sigur ca protejarea natiunii arata altfel intr-un birou cald de pe George Vraca din Bucuresti fata de noroaiele din poligonul de la Cincu, dar nicio institutie loiala suveranitatii statale nu ar trebui sa joace politic cartea apararii.

  5. Sunt zeci de legi încuiate in sertare de ani de zile si dumneaei se plange ca o lege a întârziat o luna? Sa le ia in ordine de la cele mai vechi la cele mai noi din sertare sa le supuna la vot si abia dupa aceea sa se planga. Stiu ca e o lege in sertar care prevede modificarea constituției pentru a reduce parlamentul la 300 de membri si care include si răspunderea ministerială si parlamentara, adică sa nu mai fie nevoie de votul parlamentului pentru ridicarea imunității, începeți cu asta, veche de vreo 15 de ani pentru care poporul a votat la referendum si cu care ar fi de acord măcar 90% dintre cetățeni.

  6. Vai, dat nu mai pot pnl-istii de grija militarilor, cand de fapt ei danseaza lambada cu psd-eii in timp ce-i pregatesc palatul împăratului klaus.
    Acolo se cheltuie fara numar, fara numar …

  7. Luati cu paine! Sunt bani pentru RAPPS… nu pentru fraieri! Sa tot votati ce ati votat si pana acum! 🤣🤣🤣

  8. Legea asta chiar este anticonstitutionala, dincolo de faptul ca insasi existenta pensiilor speciale (n-am nimic cu cele de serviciu, cu conditia sa fa fie sustinute prin contributie precum cele publice, altfel…) este un afront, sa-mi explice dna. Pauliuc cum mama ei de viata, pensia unui militar (desi el n-a contribuit, am contribuit noi toti prin contributia ministrului pentru el) trebuie musai sa fie actualizata cu solda cadrului activ iar pensia „pe puncte” nu trebuie sa fie actualizata cu salariul celui activ?!? Adica Constitutia asta e asa, interpretabila si cu mai multe „butoane”? Nu suntem toti egali?

  9. D-na Adriana, în mintea dvs. este o ”Negură” totală. Mai luați și citiți Istoria de la Domnitorul Alexandru Ioan Cuza încoace, cu cine s-au realizat marile proiecte în ”Epoca de Aur”, cine a plătit cu sânge ca să fim membri cu drepturi depline UE/NATO, cine are o grămadă de interdicții și civilii nu le au, cine jură să apere chiar cu prețul vieții la intrarea în sistemul militar, cu multe privațiuni…Dacă vrem egalitate, apăi să fie pt. toți: militarii activi să aibă drept la grevă, să poată candida, să aibă afaceri bănoase ca civilii, membrii în 777 de AGA, CA, CCR, ANCOM, ANREEE, etc, în 24 de ore să poată îndeplini mai multe funcții…și program de 8 ore musai… Ce ziceți, v-ar conveni să știți că dormiți bine noaptea ???

  10. Proiectul trebuie abandonat el fiind de fapt o batjocura la adresa românilor nespecializate. Dacă acest proiect devine lege România va pierde banii din PNRR fiind încălcat principiul ireversibilitatii.