G4Media.ro

Nicuşor Dan afirmă că a început efectiv procedura de desființare pentru Compania…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicuşor Dan afirmă că a început efectiv procedura de desființare pentru Compania Turistică Bucureşti: Nu avea contracte cu nimeni, trăiau angajaţii din capitalul social

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a început procedura de desfiinţare în cazul primei companii municipale, precizând că cele mai multe dintre companiile municipale vor fi desfiinţate, transmite News.ro.

Dan afirmă că aceste companii au avut „un scop politic, să plătească foarte bine nişte activişti de partid” şi dezvăluie că structura de management şi salariile directorilor companiilor municipale sunt mai mari decât în companii similare de pe piaţa privată, iar municipalitatea plăteşte cu până la 50% mai mult pentru unele servicii decât înaintea înfiinţării companiilor municipale. „Decizia e luată, ele vor fi desfiinţate”, subliniază primarul.

Nicuşor Dan a anunţat, miercuri seară, că în privinţa companiilor municipale „decizia e luată, ele vor fi desfiinţate”, iar pentru Compania Turistică Bucureşti „s-a început efectiv procedura de desfiinţare”, el arătând că această companie nu avea niciun contract.

„Nu avea contracte cu nimeni, trăiau angajaţii din capitalul social. 15 (salariaţi – n.r.) şi aveau şi un apartament închiriat destul de consistent, nu făceau nimic, aveau nişte chioşcuri, dar care nu au funcţionat începând cu pandemia, erau nişte chioşcuri de informare prin Bucureşti. Şi oamenii ăştia au încasat salarii degeaba”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi 24.

El a arătat că administraţia locală cheltuie pentru serviciile prestate de aceste companii mai mult cu 30-50 de procente faţă de cât plătea pentru aceleaşi servicii înainte de înfiinţarea companiilor municipale.

„Problema companiilor trebuie privită global, în sensul că ele au fost înfiinţate, teoretic, pentru a presta mai ieftin nişte servicii publice, de exemplu iluminatul public sau îngrijirea arborilor din parcuri. Problema este, dacă noi ne uităm – punem înăuntru tot ce înseamnă salarii şi de directori şi de angajaţi – cât plăteam noi ca municipalitate înainte de aceste companii şi cât plătim după ce ele au fost înfiinţate şi vedem că pe multe sectoare plătim cu 30%, cu 40%, cu 50% mai mult. Ăsta este motivul pentru care ele trebuie desfiinţate”, a explicat Dan.

El a precizat că aceste cheltuieli vin pe fondul unor datorii deja existente la nivelul Primăriei Capitalei, de 2,5 miliarde lei, iar aici intervine o problemă în privinţa închiderii acestor companii.

„Ca să închizi o companie, trebuie să-i plăteşti datoriile, să-i pui deoparte oamenii, să vezi care sunt obiectele de inventar şi în momentul ăla s-a terminat. În momentul de faţă, noi nu avem fluxul de bani ca să putem să le stingem datoriile şi să putem să o ducem la zero, ăsta este obstacolul tehnic pe care îl întâmpinăm”, a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul a susţinut că în spatele înfiinţării companiilor municipale „a existat un scop politic, fără îndoială: să plătească foarte bine nişte activişti de partid”.

El a arătat că structura de management în aceste companii este mult mai mare decât într-o „companie normală”, iar salariile, chiar şi cele ale angajaţilor de nivel mediu, sunt la rândul lor considerabil mai mari decât în companiile similare din piaţa privată.

sursa: News.ro

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Faliment și sănătate!

  2. Ce bun era Auditul ala promis, Nicusorule!
    Arata in toata splendoarea lui acest dezastru lasat de Gabita, de care tu ne spui cu picatura!
    Tot nu inteleg de ce nici Nicusor, nici mareata alianta NU vrea Audituri, desi in Programul de guvernare al maretei aliante PNL-USR PLS-UDMR 2020-2024 sunt PROMISE „Audituri in general la Institutiile publice, in special la Minsiterul Muncii si Institutiile subordonate”!
    Mai mult, presedintele Johannis spunea in 27 Noiembrie 2020, intrebat pe tema scandalului schimbarii Inginerului Ovidiu Ianculescu fara afiliere politica, de la Apele Romane Mures:
    „„Nu există însă niciun fel de justificare pentru promovarea unor persoane care nu dețin competențele necesare. Cei care nu pot sau nu vor să își îndeplinească atribuțiile nu au ce să mai caute în sistemul de stat”, a adăugat Klaus Iohannis.

    Pentru a nu mai exista niciun dubiu, Iohannis a spus că se referă explicit la cazul de la Mureș, semnalat de mass-media, și a informat că a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban despre „necesitatea ACCELERARII procesului de AUDIT în sfera administrației publice, ca demers ABSOLUT OBLIGATORIU pentru reconstrucția României pe baze și valori solide.”
    Presedintele a spus că i-a cerut premierului ca „măsurile care se impun în urma acestui proces de AUDIT să fie luate exclusiv pe criterii care țin de competență și respectarea legii.”
    Dle Johannis, viteaz si mare reformator sunteti in fata camerelor TV!!

    Mai mult, ia uite:
    29 Octombrie 2020: „Premierul Ludovic Orban i-a transmis lui Nicuşor Dan, joi, după ce acesta a depus Jurământul ca Primar general al Capitalei, că aşteaptă un AUDIT serios la Primărie deoarece situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă.
    „Aştept un AUDIT serios la Primăria Capitalei pentru că din analizele noastre situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă şi trebuie spuse aceste lucruri. Vă invit domnule primar general să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi în acelaşi timp vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Spor la treabă şi sunt convins că din acest moment toată lumea trage pentru Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban.
    În 28 septembrie, Nicuşor Dan spunea, la B1 TV, că în termen de o săptămână de la învestire intenţionează să prezinte situaţia financiară a Primăriei, iar în decurs de câteva luni va fi realizat un audit. El afirma că auditul va fi realizat de către o companie specializată, în urma unui vot în acest sens în Consiliul General şi a unei proceduri de achiziţii, demers care ar putea dura 4-6 luni.
    Întrebat dacă apreciază că ar putea exista persoane din rândul administraţiei precedente care să ajungă la închisoare, Nicuşor Dan a replicat: „Aş paria pe asta”.

    Ce naiba sa mai spui: Orban i-a cerut Audit lui Nicusor, care a PROMIS Audit inetrnational(!!) inca din campania pentru Primarie, desi Orban NU face acum nici un Audit cu toate ca s-au angajat in Programul de guvernare al aliantei sa FACA Audituri in TOATE Institutiile publice!
    Rusine, mincinosilor!!
    Aceleasi minciuni ca la PSDragnea in 2016!!!

  3. @kafka Citește legea. Despre asta e vorba atunci când un antreprenor/acționar care deține controlul unei societăți comerciale întreprinde cu intenție acțiuni având ca scop falimentarea societății. Nicușor, ca reprezentant al actionarului, trebuie să curețe societățile astea nu să le falimenteze.

    • Adica daca niste mafioti infiinteaza niste SRL-uri cu singurul obiect de activitate sa scoata bani din bugetul statului si sa ii duca in propriul buzunar, acestea trebuie pastrate si „curatate”?

    • @All
      Da, exact asa trebuie sa faci. Asa e legea, altfel intri la alte belele.

    • Comisare, te-ai tampit? Pai compania asta n-are niciun profit de cand a fost infiintata de nemernica de firea-psd, numai dreneaza banii din bugetul primariei Bucuresti, e deja pe minus inca de la inceput. De-aia a acumulat datorii, ca n-a avut contracte si n-a incasat bani, insa de tocat i-a tocat, inclusiv pe cei din capitalul social.

    • Bancruta frauduloasă

      Art. 241. (1) Fapta persoanei care, în frauda creditorilor:
      a) falsifică, sustrage sau distruge evidențele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
      b) înfățișează datorii inexistente sau prezintă în registrele debitorului, în alt act sau în situația financiară sume nedatorate;
      c) înstrăinează, în caz de insolvență a debitorului, o parte din active se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani
      (2) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

      ANALFABET FUNCTIONAL ALERT!

    • Bancrupta frauduloasa e atunci cand esti in faliment, ai creditori(adica datorii) si prin terte tertipuri(exemplificate in lege) incerci sa inseli acei creditori pentru a nu-i mai plati. Aici nu exista creditori intrucat asa cum scrie si in articolul de mai sus, primaria nu a creditat societatea ci atunci cand a creat-o, a creat-o direct cu un capital social de 1 mil euro pe care societatea aproape ca i-a papat. Daca citeai articolul observai ca fix asta spune. Unele societati pot fi inchise, altele nu, pentru ca unele au creat deja datorii.

      PS.@G4MEDIA daca cu litera de lege nu v-a placut sa vad daca msg asta il mai stergeti.

  4. @kafka Hai să îți spun ce ar trebui să facă Nicușor pe calea legală. Să numească prin Consiliul General reprezentati in AGA ai societatilor. Sa convoace AGA care sa desemneze profesioniști independenți în consiliile de administratie. CA sa puna obiective de management clare cu termene clare, totul masurabil, conducerilor executive (ex reducerea cheltuielilor operationale cu xx% in termen de 3 luni). Ăia vor fi astfel obligați să caute și implementeze soluții până la restructurarea completă. Dacă reușesc bine, dacă nu atunci zboară și sunt înlocuiți. Asa merge la privat, așa trebuie să meargă și la stat.

  5. @All Greșești juridic societățile aste sunt înființate de Primărie/ Consiliul General. Nu contează legal cine erau atunci reprezentanții instituțiilor astea. Nu au fost ale lui Firea, nu sunt ale lui Nicușor. Abia falimentarea cu intenție le face vehicule infracționale. Dacă sunt ilegalități înăuntru, există mijloacele legale de descoperire, corectare și pedepsire.

    • Prietene, pune mana pe carte si nu mai comenta aiurea. Poti inchide orice firma, la orice ora atat timp at nu are datorii. Iar atunci cand are datorii se numeste faliment.

  6. Au deschis un birou chiar langa primarie, colt Brezoianu langa Hotel Cismigiu. Cica e birou de informare turistica dar nu faceau nimic. Cand i-am intrebat cu ce se ocupa se uitau unii la altii cu subinteles, cica organizeaza chestii pentru grupuri turistice mai mari.
    Asa se fura acum, administrativ si legal. Faci o firma si-i dai bani cu contract sa nu faca nimic iar banii platitorului de taxe ajung in buzunarele mafiei ”legal”.

    • Statul roman NU stie nici azi CATI angajati plateste din BANI publici si NU a stiut niciodata, a recunoscut senina neovie mare fostul Minsitru al Muncii Violeta Alexandru si desi a fost Ministru timp de 1 AN nu a facut nimic ca sa SCHIMBE!
      Simplu DE CE NU vor sa STIM: ca sa poata ei sa-si ascunda clientela in fel de fel de Institutii, Agentii, Servicii, Autoritati, sa nu le reprosam…
      In 2019, Minsiterul de Finante a facut urmatoarea declaratie halucinanta catre Reporterii DIGI 24: NU STIE cate Institutii publice, Agentii, Autoritati, Servicii etc EXISTA!
      Cand cei de la DIGI 24, in cadrul proiectului „Statul la STAT” au cerut Informatii pe subiect, Minsiterul de finante le-a RECOMANDAT sa NUMERE singuri, cautand pe Internet!
      Desi, Organigramele multor Institutii, Agentii, Autoritati etc NU mentioneaza Numarul angajatilor din fiecare structura componenta, mentioneaza pe acea Organigrama doar Departamentele componente!!
      Fara e mentiona CATI angajati sunt in fiecare departament component!
      Cautati Organigrama la Ministerul Transporturilor, o gasiti imediat, NU mentioneaza Numarul anagajatilor din fiecare structura componenta a Minsiterului(Cabinet, Directie, Serviciu sau Compartiment) , mentioneaza doar Numele structurilor din componenta Minsiterului, desi Conform Legii sunt Informatii publice si TREBUIE publicate ca si CVurile si Declaratiile de Avere la TOTI cei care lucreaza in Sistemul public!
      Asa zac pe bani grei prin astfel de structuri clientii politici bine platiti si rasplatiti!!
      O „moda” noua e SECRETIZAREA Veniturilor, pur si simplu NU le mai mentioneaza in Declaratiile de avere, invoca nu stie ce motive de CONFIDENTIALITATE!