G4Media.ro

Nicușor Dan anunță întârzierea eliberării a aproximativ 100 de autorizații și certificate…

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Nicușor Dan anunță întârzierea eliberării a aproximativ 100 de autorizații și certificate de urbanism: Procesul de verificare este minuțios

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că eliberarea a circa 100 de autorizații și certificate de urbanism va fi întârziată din cauza faptului că procesul de verificare este „minuțios”, potrivit Agerpres.

„Direcţia Urbanism din Primăria Capitalei a fost într-o mare suferinţă în ultimii ani. De aceea, procesul de verificare a tot ce vine de la Direcţia Urbanism este minuţios, spre deosebire de alte direcţii din Primăria Capitalei. Există în momentul de faţă aproximativ 100 de autorizaţii şi certificate pentru care procesul este întârziat (…). Fie se propune demolarea unor clădiri despre care eu apreciez că au valoare arhitecturală şi încercăm să intrăm în dialog cu Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti şi implicit comisia zonală, fie se propune termoizolarea unor clădiri din zone protejate, ceea ce în mod evident nu face bine respectivelor zone protejate. Deci, există o întreagă zonă de probleme pe care încercăm să le rezolvăm. Încercăm să restabilim legalitatea în ceea ce priveşte Direcţia de Urbanism şi autorizaţiile pe care această direcţie şi Primăria Generală le emite, pentru că avem vreo 70 de litigii pe autorizaţii de construire şi vrem să limităm procesul acesta şi încă vreo 60 pe PUZ-uri”, a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul general a declarat că își dorește să facă lucruri oportune pentru București, motiv pentru care activitatea în acest domeniu se desfășoară mai greu.

„Acolo unde sunt autorizaţii sau certificate de urbanism care nu au niciun fel de probleme, am semnat nenumărate până în momentul acesta”, a spus Nicușor Dan.

Edilul a oferit asigurări că în timpul mandatului său de primar al Capitalei nu au fost semnate autorizații ilegale.

„Eu cred că acesta e lucrul cel mai important. Să nu punem oamenii să înceapă nişte investiţii pe nişte acte care ulterior vor fi declarate ilegale în instanţă”, a explicat Dan.

De asemenea, primarul general a mai adăugat că va face precizările în legătură cu suspendarea celor cinci PUZ-uri de sectoare, în urma solicitărilor prefectului Capitalei, Alin Stoica.

„Domnul prefect, prin adresa pe care ne-a adresat-o, a spus că anumite formulări din acele cinci hotărâri de Consiliu pe care noi le-am votat la sfârşitul lunii februarie pot da naştere la interpretări şi a cerut să le precizăm. Asta este tot. În cele zece litigii iniţiate de două ONG-uri, zece judecători de la Tribunalul Bucureşti şi două completuri de câte trei judecători de la Curtea de Apel au spus că hotărârile sunt legale (…). Am avut o şedinţă săptămâna trecută la Instituţia Prefectului. O să facem aceste precizări, ca să fie limpezi pentru toată lumea, dar instanţele, cele pe care le-am menţionat, nu au apreciat că există vreo lipsă de claritate a acestor hotărâri”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Citește și Primăria Capitalei a aprobat proiectul privind delegarea gestiunii serviciului de transport public din zona București-Ilfov pe o perioadă de zece ani

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Sa ne spuna domnul primar cum de pentru o casa care nu este monument istoric, dar spre ghinionul proprietarilor se afla in una din zonele “protejate” ale Bucurestiului, pentru a inlocui termoizolatia trebuie sa obtina autorizatie de constructie ca si cum ar contrui casa de la 0. Toate avizele, expertizele cerute prin certificatul de urbanism costa 60% din valoarea lucrarii de termoizolatie. Si ne intrebam de ce se rezuma proprietarii sa afiseze pancarte cu “Atentie cade tencuiala”. Deoarece e un proces foarte lung ca si durata si nu in ultimul rand foarte foarte scump pentru proprietari.

    • Sunt arhitect profesionist cu 15 ani de practica neintrerupta, va pot raspunde eu: pentru ca asa cere legea. Daca considerati legea stramba puteti face loby la deputatul si senatorul care va reprezinta in leguslativul tarii, resoectivii pot schimba legea.

    • Toate cladirile vechi din Bucuresti sunt bagate la „protejate” si tu ai avut noroc. La mine la bloc au refuzat zugravirea fatadei desi pica tencuiala. De aia tot Bucurestiul e plin de blocuri cu tencuiala cazuta. Mafia imobiliarelor tine preturile pe jos daca nu e cine trebuie proprietar. Cum se goleste blocul de „fraieri”, cum se renoveaza imediat.

      @Greg Lascar: lasa vrajeala cu legea. Totul sta in pixul unui papagal de la primarie nu in lege, nu exista niciun regulament despre ce autorizatii sunt necesare, iti inventeaza el pe masura ce le aduci. Tu iei spaga si de aia esti agitat sa nu pierzi sursa de bani.

  2. Nimikusor face ce stie, adica blocheaza.

  3. Facem si noi ceva treaba pe la primarie ….
    Pana acum realizari 0.

  4. Animalul asta dubleaza suma de plata la Caminul de batraini care tine de PMB! O jigodie, un nespalat, la fel ca flotilde si ca toti uSRI-stii carora nu le pasa de copii si de batrani!

  5. O mare teapa ne-am luat cu babuinul asta. Circulația este haotica,toate proiectele mari sunt blocate iar apa calda avem când vrea el.

  6. Ba e usrist! S-a facut frate cu necuratul galben pentru ciolanul de la primarie!

  7. Nu ne mai aduceți vorba de ciudatul, incapabilul, infantilul, infatuatul de Nicusor Dan.
    An stat in frig in apartamente o iarna intreaga, am dat jumatate din salariu pe curent electric sa ne mai amagim cu caloriferul electric.
    Apa calda acem trei zile, apoi zece nu avem.
    Salariile sunt insuficiente ca sa platim facturi si taxe, raman putini bani pentru hrana.
    Traim ca in Evul Mediu in propriile apartamente.
    Iar acest inconștient ne vorbeste de trenuri urbane suspendate si de alte modernizari.

    • Stați să vedeți ce va să vină.