G4Media.ro

Nicuşor Dan, despre acuzaţiile că vrea mai multă putere prin referendum: Da,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicuşor Dan, despre acuzaţiile că vrea mai multă putere prin referendum: Da, aşa cum Madridul are un dictator, Parisul are un dictator, Viena are un dictator / Nu există niciun dubiu că acest referendum se va ţine

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni despre acuzaţiile că vrea mai multă putere prin referendumul iniţiat, că aşa cum Madridul are un dictator, Parisul are un dictator, Viena are un dictator. Primarul a precizat că nu există niciun dubiu că acest referendum se va ţine, transmite News.ro.

Primarul Capitalei a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News despre acuzaţiile primite din partea PSD că îşi doreşte, că prin întrebările de la referendum, să aibă mai multă putere şi să fie un dictator.

”Da, aşa cum Madridul are un dictator, Parisul are un dictator, Viena are un dictator. Vreau să spun că noi am trăit 20 de ani într-o situaţie nefirească în care atribuţii care trebuie să fie centralizate, cum împart banii de la străzi, de la locuitori, s-au dus în mod nefiresc către sectoare”, a subliniat Nicuşor Dan, arătând că în toate capitalele europene care există sub diviziuni, modelul este cel pe care îl propune acum.

Întrebat câţi bucureşteni trebuie să se prezinte la vot pentru validarea referendumului, Nicuşor Dan a spus: ”Conform legii referendumului trebuie să fie prezenţi 30% din oamenii din listele electorale, asta înseamnă 540.000 şi trebuie să se prezinte o opţiune, 25%, asta înseamnă 450.000 şi dintre cei care au prezentat o opţiune, jumătate trebuie să voteze DA”.

Primarul a subliniat că ”nu există niciun dubiu că acest referendum se va ţine”.

”Referendumul se va ţine, singura întrebare este dacă se face simultan, cu aceeaşi infrastructură ca alegerile prezenţiale sau nu”, a completat el.

Primarul a mai arătat că a vorbit cu liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, care a iniţiat azi proiectul de lege care prevede organizarea referendumului în acelaşi timp cu alegerile prezidenţiale, şi acesta ”era moderat optimist că o să treacă şi că o să îl avem în două săptămâni”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Și atunci de ce nu ai cerut desființarea primăriilor de sector?!!

    • Ca nu aproba nimeni asta. Care naiba dintre partide ar accepta sa piardă miliarde de euro?

    • Referendumul este doar prima etapa in procesul de a realiza visul oricarui bucurestean cu scaun la cap: un oras – un primar!!! In acest moment nu vrea nimeni sa piarda miliardele pe care le folosesc discretionar, mai ales PSD care are 5 primarii(4 direct si cate jumatate la S5 si S1). Insa, logic si corect este ca primaria generala, care are in subordine 2 din cele mai costisitoare servicii – STB si Termoenergetica – sa aiba si cele mai multe fonduri, pentru a putea administra orasul, nu doar sa plateasca subventiile la cele doua servicii.
      Desfiintarea mega-porcariei de 6 primarii de sector, cu toate serviciile lor si integrarea lor intr-o singura primarie, va duce si la o reducere enorma a personalului care taie frunze la caini in fiecare din cele 6 primarii de sector(plus cei de la PG). Pentru o dezvoltare unitara, este nevoie ca un singur primar si un singur consiliu sa ia deciziile. Sa nu mai avem intr-un sector borduri puse pe verticala, in altul stalpi plantati alandala, iar in alt sector sa se plateasca pentru salubritate de 10xpretul pietei.
      In continuare, un oras mare trebuie sa aiba si o impartire sectoriala/departamentala/pe cartier sau cum doriti, dar nu cu primarii cu toata structura lor. Se pot organiza ceva de genul prefecturilor, care sa se ocupe de problemele curente ale sectorului, cum ar fi toaletarea, parcurile din fiecare zona sau alte servicii conexe, iar autorizatiile de constructie, dezvoltarile infrastructurii urbane, serviciile de contril si reglementare, sa fie la primaria generala.

  2. mda, din acelasi registru: referendumul pt 300, reducerea numarului de orase fantoma si a comunelor

  3. De fapt, cheia corectă de raportare la referendumul din București stă în alte întrebări, pe care nu le veți găsi pe buletinul de vot:

    Dacă acest referendum cu aceste întrebări, cu modificarea legii în buza scrutinului, ar fi fost solicitat de Gabriela Firea sau de Sorin Oprescu, ați fi socotit că e o idee bună?
    Modificările dorite de Nicușor Dan vor fi bune pentru București și după ce domnia sa nu va mai fi primar general și în locul lui ar fi, de exemplu, Firea 2 sau Oprescu 2? Concret, ar fi bine ca Firea 2 sau Oprescu 2 să aibă în mână toate autorizațiile de construcție și împărțirea arbitrară a banilor?
    Dacă da, votați cu încredere. Dacă nu, să nu uitați că nimeni nu e etern în funcție și există o vorbă care spune că e pentru cine se nimerește.”

    • @Marcel Radu argumentul tau nu are nici o logica. Deja e rau pt ca la sectoare este deja plin de corupti (deci este ca si cum Firea 2/Oprescu 2 sunt la toate sectoarele). Si, vrei sa nu se mai imbunatateasca lucruruile pt ca exista sansa ca Bucurestenii sa vada ca e bine cu unul ca Nicusor si sa voteze un corupt pe viitor? Este gresit ce ai scris din prea multe puncte de vedere… Am vazut intrebarea asta doar de la jurnalisti trompete ale psd/pnl. Pt binele tau, iesi din cercul respectiv de presa/trompeta.

    • Nu este emanații mea, este a I.E.Dogioiu! Eu eram pentru desființarea sectoarelor!