G4Media.ro

Nicușor Dan, discuție cu directorul Ocolului Silvic Ilfov, după ce Romsilva a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicușor Dan, discuție cu directorul Ocolului Silvic Ilfov, după ce Romsilva a marcat copaci în Parcul IOR: Mi-a spus că niciodată nu o să fie defrișat un arbore din parc fără aviz de mediu/ Situația amenzii record de 35 mil. euro

Primarul general Nicușor Dan a afirmat că există într-adevăr un contract între Romsilva, respectiv Ocolul București, și proprietara terenului retrocedat din Parcul IOR, Maria Cocoru, acord despre care a aflat în urma acțiunii în teren a poliției locale. El precizează că a vorbit cu directorul Ocolului Silvic Ilfov, care este superiorul ocolului București, care i-a spus că nu va defrișa arbori în Parcul IOR fără acceptul și semnătura primarului general.

„În primul rând, există într-adevăr un contract pe care îl avem și noi, pentru că poliția noastră locală s-a dus pe teren și a solicitat să vadă ce se întâmplă, și i s-a prezentat acest contract. Deci există un contract între doamna Cocoru, era încă în viață, și Romsilva, mai precis Ocolul București. Însă, am vorbit cu directorul Ocolului Silvic Ilfov, care este superiorul Ocolului București, care mi-a spus că niciodată nu o să fie defrișat vreun arbore din Parcul IOR de către Romsilva fără să existe avizul pe care legea îl prevede din partea primarului municipiului București.”, a precizat Nicușor Dan. Întrebat dacă îl va da, el a răspuns negativ, „nu, evident”, cu excepția faptului că pentru copaci uscați o să le dea aviz cu obligația de plantare în compensare, „cum se face”. Doi copaci au fost marcați cu albastru în Parcul IOR de angajați ai Romsilva, în baza unui contract de prestări servicii, care presupune că instituția poate valorifica lemnul rezultat.

Legat de amenda record de 35 de milioane de euro, dată anul trecut proprietarei suprafeței de peste 11 ha din Parcul IOR pentru diminuarea spațiului verde, și contestată în instanță, Nicușor Dan a lansat ipoteza că parcul poate fi luat înapoi, în anumite condiții. În cazul în care bătrâna a murit, așa cum a prezentat canalul de televiziune România TV, iar moștenitorii săi nu termină succesiunea și nu preiau cauza în instanță, atunci, potrivit primarului general, „trebuie să luăm de la ei 35 de milioane, pe care probabil că nu-i au, și atunci o să luăm parcul înapoi”.

„A fost un prim termen la sfârșit de iunie, unde au fost chestiuni pocedurale și o să fie un nou termen la sfârșit de septembrie, început de octombrie, să vedem dacă până atunci, așa cum am aflat și eu din presă că proprietara a murit, să vedem dacă se termină succesiunea atfel încât moștenitorii să intre în cauza în locul proprietarului. Dacă moștenitorii nu vor face toate diligențele și procesul se întrerupe, înseamnă că amenda rămâne în vigoare și noi trebuie să luăm de la ei 35 de milioane, pe care probabil că nu-i au, și atunci o să luăm parcul înapoi”, a menționat Nicușor Dan.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. In atentia redactorilor :
    Credeti ca puteti investiga si situatia strandului Titan-Cara ?
    Un raspuns sec al primariei a fost ca acolo ar fi „teren privat”, dar, la vremea respectiva, cu multi ani in urma, se auzise ca strandul fusese luat in „locatie de gestiune” pe modelul hotelurilor de pe litoral in anii ‘ 90 sau „concesionat”…
    Trist este faptul ca repunerea in functiune ar crea o oaza de racorire si un loc excelent de relaxare pt copiii de toate varstele in AER LIBER !
    Pe acest strand am invatat sa inot cand aveam vreo 6-7 ani si tot aici ne refugiam cand chiuleam de la liceul de alaturi, Dante Alighieri, fost Industrial nr.26…

  2. Scuze…am formulat gresit…
    Dupa „trist este faptul ca” se va completa cu „este in paragina, iar repunerea”