G4Media.ro

Nicușor Dan: Poliția Locală nu e necesară / Eliberarea autorizațiilor de construire merge…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicușor Dan: Poliția Locală nu e necesară / Eliberarea autorizațiilor de construire merge mai repede decât în mandatul 2016-2020

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat joi că Poliția Locală nu e necesară și ar putea fi înlocuită de alte instituții deja existente. Pe de altă parte, el a spus că eliberarea autorizațiilor de construire de către primărie merge mai repede decât în mandatul 2016-2020.

”Eu ca principiu cred că poliția locală nu e necesară. Atribuțiile ei trebuie preluate de poliția națională și direcții din primărie. Dar cât timp legea spune că ea treubie să funcționeze, lucrăm cu ea”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă cu Eugen Tomac și Ludovic Orban.

Referitori la autorizațiile de construire, în legătură cu care a fost acuzat de mari întârzieri, el a spus că ”eliberarea merge mai repede decât în mandatul 2016-2020. Media e de 4 luni față de 7 luni. E și un factor obiectiv, niște oameni învățați cu șmecherii au plecat, dar nu putem să angajăm pentru că e în vigoarea ordonanța austerității”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. ND e singurul politician care nu minte.

  2. Poliția locală păzește de aproape un an o familie care are probleme legate de droguri. Doar păzește. Probabil că nu are alte atribuții și problema nu se rezolvă. Ăia fac ce știu iar poliția se face că muncește. Uneori sunt și două mașini degeaba. Aștept să văd ce se mai întâmplă.

  3. Din experiența proprie, eu si soția am depus o cerere de autorizare de construire la Primăria Generală a Municipiului București (PMB) în urmă cu 14 luni. Conform legislației în vigoare, acest proces ar trebui să dureze maxim o lună (30 de zile) de la depunere.

    Avem TOATE avizele aprobate de la diversele instituții (Ministerul Culturii, Compania de apă, furnizori de energie, etc.), etapa care a durat alte 5 luni, in plus fata de cele 14. Avem practic de 2 ani de cand avem proiectul definitivat.

    De 10 luni dosarul nostru întâmpină o blocare nejustificată la nivelul PMB – mai exact la ultima etapa, semnătura personala a Primarului General.
    In 4 luni am primit aprobarile de la toate celelalte departamente din PMB (urbanism/ serviciu autorizare/secretar general PMB). De atunci dosarul se odihnește pe biroul Primarului General. Înțeleg ca domnul primar verifica personal fiecare dosar, si .. comentariul pe care l-a avut este ca lui personal nu ii place zona de intrare in casa.

    Dupa cele 10 luni in care nici nu aproba si nici nu vrea sa discute cu noi, am ajuns sa bănuiesc ca intenționează sa se mute cu noi in casa. Altfel nu îmi explic in ce calitate își poate exprima astfel de păreri (ultima data cand m-am uitat pe CV-ul lui ND era tot matematician, si nu arhitect – iar Ministerul Culturii si departamentul de Urbanism al PMB, autoritățile cu responsabilitățile legale in domeniul „esteticii” au aprobat proiectul nostru).

    Vorbim de o casa privata, ale unor oameni care nu au nicio treaba cu imobiliarele, doar se întâmpla sa aibă parte de un teren intr-o zona protejata, si de care practic nu se pot folosi.

    Orice invitație la dialog cu Primarul nu este onorata de acesta (am depus in cele 10 luni 3 solicitări scrise si niciuneia nu a dat curs). Înțeleg ca nu se întâlnește cu nimeni, nu ca ar avea ceva personal cu mine – desi ca viitori colegi de casa, as zice ca ar trebui sa discutam.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.