
Nicușor Dan, primul atac de campanie. Îl acuză pe Crin Antonescu că dat ilegal terenuri la rechini imobiliari: A cedat două spații din Parcul Herăstrău și Ștrandul Tineretului către firmele afaceriștilor Bartolomeu Finiș, Alexandru Bittner, Adrian Petrache și Puiu Popoviciu / Reacția PNL
Candidatul independent Nicușor Dan a lansat miercuri primul atac de campanie la adresa competitorilor săi. Nicușor Dan l-a acuzat pe Crin Antonescu că, în calitate de ministru al Sportului, a cedat în 1999 două terenuri valoroase ale statului din București, situate în Parcul Herăstrău și la Ștrandul Tineretului, către firme ale afaceriștilor Bartolomeu Finiș, Alexandru Bittner și Adrian Petrache.
UPDATE: Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a transmis la cererea G4Media o poziție față de acuzațiile aduse de Nicușor Dan: ”E lamentabil că Nicușor Dan vine cu aceleași atacuri murdare de acum 20 de ani și nedovedite vreodată ale lui Băsescu. Asta arată o evidentă disperare. La fel de trist este faptul că Nicușor Dan a câștigat acum cinci ani Primăria Capitalei, promițând o mare revoluție în zona imobiliară, i-a numit pe toți rechini imobiliari, a blocat orașul și iată că nici până, astăzi, nu avem vreun rechin deconspirat și condamnat de marele justițiar. Cel mai periculos este că avem un candidat la prezidențiale ca o flașnetă, nu știe decât să repete o singură temă, problema imobiliară din București. Cu asemenea bagaj politic nu ai ce să cauți în cea mai înaltă funcție în stat”.
Nicușor Dan a mai spus că miliardarul Puiu Popoviciu, condamnat definitiv și apoi iertat de instanțe, a fost beneficiarul final al tranzacțiilor cu terenurile statului.
Crin Antonescu a fost ministru al Tineretului și Sportului în perioada 1997 – 2000. El este acum candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale.
- G4Media a cerut o reacție de la echipa de campanie a lui Crin Antonescu și o vom publica imediat ce o vom avea.
Principalele declarații ale lui Nicușor Dan:
Pentru terenul de circa 7 hectare din Parcul Herăstrău, pe marginea lacului, Crin Antonescu, ca ministrul al Tineretului și Sportului, a semnat un certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru firma BTT în decembrie 1999. Certificatul a fost declarat ilegal de instanțe și anulat definitiv de Curtea de Apel în 2005. Terenul era împărțit în două loturi: Tenis club de 6,4 hectare și un club nautic de suprafață mai mică.
Imediat ce a intrat în proprietatea BTT, în 2000, clubul nautic a fost vândut de BTT la o firmă controlată de Fernando Enciu, iar Tenis Club Herastrău a fost vândută către firma Domino Impex SRL, care avea între acționari pe soția lui Bartolomeu Finiș, om de afaceri care avea legături cu Alexandru Bittner și Adrian Petrache. Ulterior, în jurul anilor 2010, Adrian Petrache a intrat în acționariatul firmei Domino Impex SRL.
În acest moment, pe cele 7 hectare sunt foarte multe restaurante care funcționează în parc.
Al doilea caz este un teren de lângă Stadionul Arcul de Triumf. E vorba de terenul unde era Ștrandul Tineretului. Sunt două acte semnate de Crin Antonescu ca ministru al Tineretului și Sportului prin care ies din domeniul public al statului. E vorba de HG 377 din mai 1999, inițiată de ministrul Crin Antonescu, prin care terenul trece din domeniul public al statului în domeniul privat al statului. După câteva luni, o altă HG inițiată de Crin Antonescu prin care acest teren trece în proprietatea Complexului Sportiv Lia Manoliu. Apoi, în anul 2000, din aceste 7 hectare se concesionează un hectar către firma Trigranit a omului de afaceri Arpad Paszkany, iar în jurul anului 2005-2006, contractul e cedat către Kiseleff Business Plaza, controlată de Puiu Popoviciu.
Pe celelalte 6 hectare avem ulterior actului de scoatere din domeniul public al statului un contract de concesiune 49 de ani către firma Tineretului SA, controlată tot de Bittner și Petrache. În 2006, firma Tineretului SA, care a preluat Piața Obor, a fost preluată de Puiu Popoviciu.
În 2005, Consiliul General a aprobat un PUZ pentru blocuri de 10 etaje pe acest teren. A venit criza financiară și proiectul nu a mai fost realizat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.