G4Media.ro

Nicușor Dan: Și eu sunt revoltat de calitatea aerului din București/ Primele…

Sursa foto: Pixabay

Nicușor Dan: Și eu sunt revoltat de calitatea aerului din București/ Primele îmbunătățiri ar putea apărea în 2022

Primarul general Nicușor Dan a declarat miercuri seara că este revoltat de calitatea aerului în București, dar că măsurile pe care le poate lua sunt de durată și că primele îmbunătățiri ar putea apărea în 2022, anul viitor având de rezolvat două urgențe: criza gropilor de gunoi din jurul orașului și procedurile de infringement pe care Comisia Europeană le lansează împotriva României din cauza poluării.

„Din păcate, lucrurile care se pot face pe loc sunt puține. Și eu sunt revoltat, așa cum foarte mulți bucureșteni sunt revoltați de calitatea aerului din Bucrești. Însă această calitate vine din inactivitatea de 10-15 ani a Primăriei Capitalei pe tot ce înseamnă segment de mediu”, a declarat Nicușor Dan la Digi 24.

Primarul general a spus că primele îmbunătățiri ale calității aerului pot apărea „într-un orizont mediu de timp, să zicem 2022”.

„O să putem să realizăm în acest timp un adevărat sistem de management al traficului, pentru că o să avanseze lucrările la centura de Nord și la autostrada de centură de Sud și, în felul acesta, o să mai scoatem din traficul de tranzit. Pot să vă garantez că nu o să mai fie toaletările brutale care distrug copacii. Asta e ceva ce putem să facem foarte repede”, a declarat primarul general.

Nicușor Dan a mai spus că, în timp, Primăria se va uita „foarte atent” la salubritate și la gestionarea deșeurilor, mai ales la „eliminarea gropilor de deșeuri ilegale care sunt și în București, și în jurul Capitalei”.

Întrebat care este principalul obiectiv pentru 2021, Nicușor Dan a spus că în primele luni de mandat a avut trei urgențe mari – criza sanitară, criza termoficării și criza finaciară, care au fost „cât de cât” stabilizate – și că au rămas două urgențe pentru 2021, restanțe din administrațiile anterioare.

„Una este criza gropilor de gunoi din jurul Bucureștiului, trebuie să găsim o soluție, pentru că în curând o să le epuizăm. Și a doua – sunt aceste proceduri de infringement pe care Comisia Europeană le lansează împotriva României pentru poluarea din București. Astea sunt urgențele pe negativ, cum ar veni. Obiectivul meu pentru 2021 este să concretizez această curățenie financiară în bugetul Primăriei și să începem foarte curând lucrările de investiții ale căror rezultate se vor vedea într-un an, doi. Vorbesc de sistemul de termoficare, vorbesc reabilitarea liniilor de tramvai, vorbesc de marile parcări din jurul Bucureștiului, de sistemul de management al traficului, de începutul proiectării pentru metroul de suprafață pe infrastructura CFR”, a enumerat Nicușor Dan.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. La fel si apa calda tot în 2022.
    Noroc cu tine Muculet.

  2. Las’ ca faci tu acolo cu prietenasii tai din PNL sa iasa bine la cifre in doi ani. Cumparati senzori de unde trebuie, si plamanii bucurestenilor vor fi ca noi.

    • Era mai bine pe vremea PSD-ului, nu? Cand primeai si tu ceva de la partid, in schimbul viitorului tau.

  3. Tovarasul Nicusor &co se fac ca nu ved care este adevarata problema. Nici nu cred ca au curaj sa o atace:

    https://www.dw.com/en/shifting-diesel-pollution-eastward-for-a-profit/av-43148763

  4. Cine primea de la partid PSD mon cher. Vezi vreo greseala de gramatica in exprimarea mea? Vorbesti cu unu’ care a donat online din salariu cinstit campaniei lui Nicusor Dan. Asta cand era independent. Dupa aia n-a mai fost. Din pacate to’arashe vorbesti cu un fost sutinator dezamagit al lui ND. Nu prea ai noroi sa arunci cat am eu dreptate. ND fuse fuse si se duse moral vorbind. Singura lui sansa ar fi sa faca pe dracu’n patru sa aibe rezultate exceptionale in cei 4 ani de mandat.

  5. Solutii simple si rapide ar fi sa schimbe putin legile. Cei care ard deseuri, cabluri, componente auto nevandabile rezultate din dezmembrari – puscarie! Nu o nenorocita de amenda pe care oricum nu o vor plati. Si vanate aceste specimene umane de catre Garda de mediu, politie, parchet. Hai ca poate functioneaza si justitia apoi cat de cat. Si pe urma verificate CET-urile – cat de mult respecta procesele tehnologice, chiar daca sunt invechite. Acum 10 ani nu era poluarea asta in Bucuresti si traficul era tot cam la fel de aglomerat. A, ar putea sa isi faca si RAR-ul treaba cu specimenele de soferi de diesel-uri cu filtru de particule anulat sau alte harburi pe 4 roti.

  6. …si Firea cred ca e revoltata.
    Intrebarea e: ce ne facem?
    Daca scapam de covid, ne omoara poluarea.
    In loc de vaccin ne trebuie plamani de inox.
    Ca nu vor mai fi „toaletari brutale” e posibil, vom vedea, dar plantari de copaci se pot face?

  7. Il voi crede si voi considera ca a lasat ceva in urma numai cand va inchide definitiv Rudeniul (ma refer la depozit si mai ales centrala de cogenerare), ca aia sufoca noapte de noapte jumatate de capitala cu emisii toxice sub ochii protectori ai autoritatilor si numai daca va reusi sa bage in puscarie adevaratii vinovati de acest lucru, protejati de autoritati de peste 10 ani… in rest, nu mai cred in Mos Craciun, indiferent de partidul sau „independenta” sub care candideaza…

  8. Ce ne facem cu gropile de gunoi din jurul bucurestiului pe care ar trebui sa le desfiinteze primarii din Ilfov. Ele sunt o cauza majora a poluarii din Bucuresti prin arderea frecventa de deseuri: Vezi Vidra si Glina. Daca mergeti pe DN5, imediat ce intrati in Jilava si 1 Decembrie veti vedea zi de zi coloane de fum negru de la arderile de deseuri pe care nimeni nu vrea sa le opreasca fiind generate in special de coloratii din zona.

  9. Domnule Nicușor Dan, traficul rutier se afla abia pe locul al patrulea intre sursele de poluare din Bucuresti, ar trebui sa știți acest lucru.

    Pe primul loc este arderea ilegală a deșeurilor, pe al doilea arderea combustibililor fosili in centralele termoelectrice, iar pe al treilea, santierele care nu au protectie impotriva împrăștierea prafului, nisipului si noroiului (a se vedea cel de la D-na Ghica, spre exemplu).

  10. Gresit!
    Situatia se poate schimba dramatic in bine chiar de astazi prin controale riguroase efectuate continuu in punctele in care se incinereaza.
    Nu e posibil ca in ziua de 30 decembrie la ora
    23.00 furnalele unora sa functioneze la maxim.
    De ce poluarea maxima este, de regula, in zilele de weekend, in intervalul orar 21.00-07.00???
    Ce avtivitate economica vitala e atunci?
    Este o treaba cu iz de spaga si interes si medicamentul e DNA.

  11. Era anul 2220…

    În Zona de Excluziune Бухарест mai rămăseseră 5 supraviețuitori bucureșteni.

    Aceștia își aleseseră Primarul cu mari speranțe în sufletele chinuite.

    Visau să se mai îmbunănățească un pic agonia.

    Când colo!

    „- Greaua moștenire… încercăm ceva prin 2222… un proiect de ante-studiu de prefezabilitate și apoi mai discutăm că este destul de greu…”