G4Media.ro

Nicușor Dan susține că desfiinţarea companiilor municipale înseamnă pentru bugetul Capitalei o…

Sursa foto: Pexels / Maitree Rimthong

Nicușor Dan susține că desfiinţarea companiilor municipale înseamnă pentru bugetul Capitalei o economie de 30-40 de milioane de euro anual

Primarul general, Nicuşor Dan, a estimat luni că desfiinţarea companiilor municipale înseamnă pentru bugetul Capitalei o economie de 30-40 de milioane de euro anual.

El a declarat pentru B1Tv că aceste companii au avut în total 2.700 de angajaţi.

„Aproximativ, poţi să înmulţeşti 2.700 cu 100.000 de lei, cât ar fi un salariu mediu anual, şi ajungem la 270 de milioane. Bineînţeles că oamenii aceştia şi produc şi dacă nu îi ai pe ei, trebuie să compensezi cu achiziţie de servicii din privat. Dar una peste alta, aş spune că economia este de ordinul a 30-40 de milioane de euro pe an”, a spus edilul general.

Nicuşor Dan a adăugat că dintre cele 24 de companii, patru vor fi păstrate şi patru vor fi menţinute provizoriu.

„Sunt 24, dintre care patru trebuie păstrate, pentru că e vorba de: STB, Termoenergetica, Energetica, Trustul de Clădiri. Mai rămân 20, dintre care patru sunt păstrate provizoriu şi restul de 16 sunt în desfiinţare. Unele sunt în faliment, altele sunt în procedură de lichidare judiciară”, a explicat el.

Primarul general a mai precizat că procedurile de desfiinţare sunt dificile. În primul rând, trebuie să existe o decizie a Consiliului de administraţie şi, în funcţie de situaţia financiară a companiei, se declanşează lichidarea voluntară sau falimentul.

„Problemele mai complicate sunt cu activele acestor companii. De exemplu, la Compania Străzi, Poduri, Pasaje, care s-a desfiinţat, aveam foarte multe utilaje pe care ne-a luat un an şi jumătate să le transferăm către o companie pe care am decis să o păstrăm, Trustul de Clădiri Metropolitane. Sperăm să facem asta la sfârşitul săptămânii viitoare. De asemenea, există Compania Cimitire, care are două terenuri, care are o clădire în centrul Bucureştiului şi pe care voiam să le păstrăm ca să nu fie scoase la licitaţie, să fie vândute la preţuri modice. Ca să le păstrăm trebuia să le facem un venit pentru aceste companii. Deci, nu a fost o decizie ‘pur şi simplu le închidem’, care să opereze imediat”, a afirmat Nicuşor Dan.

sursa: Agerpres.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Economia e pentru capitală, paguba pentru FESENEU ! Ori care ar fi situația oamenii ”eliberați de sarcini” trebuie ajutați să-și găsească un nou loc de muncă, deoarece au fost angajați după criteriul INFLUENȚEI POLITICE și trebuie repușii pe linia de plutire. Clar că FESENEU nu se ocupă însă o mînă de ajutor trebuie să primească.

  2. Oamenii muncii din aceste companii municipale s-au ascuns prin diferite primarii, agenții și altele asemenea, unde taie frunza la câini in continuare.

  3. asta explica turbarea si spumele postacilor 💩iosi care traiesc din furt, spagi si trafic de influenta…sute de milioane de euro furate de la poulime da poulimea voteaza de 32 ani pesedepeneleudemere…🤮

    • Și dacă am votat usr, ce diferența a fost??? Aceeași marie, cu alta pălărie.

    • pai a fost o diferenta, daca nu ai vazut-o problema e la tine. lasa ca au revenit hotii la putere. fii fericit!

  4. Foarte bine. Să le desființeze, dar să nu mute personalul tot prin primărie. Să rezilieze și contractele și să pună pe liber căpușele. Bine-ar fi dacă s-ar deschide și o acțiune să se vadă cât au „supt” și să ajungă în instanță firea și acoliții ei. Că e imposibil să nu fi prejudiciat bugetul sau să fi fost legale toate activitățile și toate angajările respective.

  5. Bravo ,se pot apuca de activități normale licite .

  6. Nu cred ce spune n.d.,nu îl pot califica om,ăla gândește are simțuri ,empatie,raționează,nu a făcut nimic pentru bucureșteni,telul lui a fast să distrugă ce au făcut alții. Să luăm primăria că fiind capul familiei,in familie ai oameni calificați la ceea ce fac și eu „cap de familie” angajez o firma privată să-mi facă lucrările,care are oameni necalificați și prost plătiți, pentru care plătești foarte mult,diferența o iau patronii firmelor private care conține și procentul către „capul familiei”. Unde este profitul familiei ? Oricum „capul familiei ” in București este o marionetă,nimeni nu caută cine este in spatele lui,sau poate că sunt chiar aceia care ar trebui să caute?

  7. Domn primar , care sunt costurile cu achizițiile de la firmele private , care le face primăria Bucureștiului .