G4Media.ro

Nigel Farage, arhitectul Brexit, se retrage încă o dată din politică: Nu…

Nigel Farage Brexit Sursa foto: Facebook

Nigel Farage, arhitectul Brexit, se retrage încă o dată din politică: Nu am de gând să dau înapoi. Știu că m-am întors o dată sau de două ori când oamenii au crezut că am plecat, dar până aici a fost drumul meu. S-a terminat

Politicianul britanic Nigel Farage, unul dintre liderii campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, şi-a anunțat retragerea de la conducerea Partidului Reformei Regatului Unit și din politică, în general, considerând că rolul lui s-a încheiat.

„Nu există nicio întoarcere. Brexitul s-a încheiat”, a spus Farage într-un podcast din ziarul „The Telegraph”. „Nu am de gând să dau înapoi. Știu că m-am întors o dată sau de două ori când oamenii au crezut că am plecat, dar până aici a fost drumul meu. S-a terminat”, a adăugat el.

Acum, Farage intenționează să continue „influențarea dezbaterii politice”. „Nu vreau să joc golf de patru ori pe săptămână”, a explicat populistul britanic, care asigură că misiunea sa va fi acum aceea de a face campanie „împotriva influenței Chinei în Regatul Unit” și agenda „corectitudinii politice”.

„Am construit de-a lungul anilor o platformă de socializare destul de considerabilă. Am o acoperire. De aceea vreau să influențez în continuare dezbaterea. Vreau să schimb în continuare dezbaterea. Dar o pot face fără să lupt împotriva alegerilor”, a declarat el.

Partidul său anterior, Partidul Independenței Regatului Unit (UKIP), a fost perceput ca o forță motrice în spatele ieșirii țării din UE după referendumul din 2016. Marea Britanie a părăsit în cele din urmă blocul comunitar anul trecut și perioada de tranziție post-Brexit s-a încheiat în decembrie. Țara a ajuns la un acord comercial de ultimă oră post-Brexit la sfârșitul anului 2020, dar continuă să se lupte cu efectele legislative ale ieșirii sale din blocul UE.

Farage, care era europarlamentar al Partidului Independenței din Marea Britanie, a demisionat după consultarea populară și s-a întors doi ani mai târziu pentru a forma Partidul Brexit, al cărui nume a fost ulterior schimbat în Reforma UK, căruia îi va fi acum președinte de onoare. Înainte a făcut parte din Partidul Conservator.

Pentru Farage, în vârstă de 56 de ani, divorțat și tată a doi copii, victoria partidului Brexit la alegerile europene din 2019 este cauza pentru care Boris Johnson a înlocuit-o pe Theresa May în funcția de prim-ministru și că acesta, la rândul său, a fost impulsul definitiv pentru Brexit. Totuşi, el a fost și critic: „Rezultatul final a izolat Irlanda de Nord de restul Regatului Unit și i-a tratat pe pescarii noștri într-un mod îngrozitor, dar suntem afară din UE și nu mai există cale de întoarcere”, a subliniat el.

 

Surse: El Periodico/ ABC/ Rador

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Adică a dat foc și a fugit…

    • Nu, și-a îndeplinit sarcina mesianică și acum se poate odihni în tihnă. 🤣🤣🤣🤣

    • Un fel de tu-dorel de UK

    • Ce n-ar fi dat tu-dorel să aibă măcar uf sfert din toxicitatea lui Farage. Măcar ar fi apărut în manualele de clasa a XII-a.
      Nigel, Gove, Reese-Mogg și povestea despre bătaia pe putere din Partidul Conservator care a dus la Brexit (Johnson vs. Cameron) o să rămână în istoria UK pentru totdeauna.

  2. Ăsta nici măcar în iad nu va fi primit

  3. Pai banii de la ruși trebuie cheltuiți

  4. Un erou. Si-a asigurat locul in istoria Marii Britanii.

  5. la cit rau a facut

  6. Cel mai imbarligator, perfid si neasumat politician al secolului . Un gunoi care a mai fugit o data din fata responsabilitatii, el nu e in stare sa creeze ceva, doar sa dezbine si apoi sa fuga

  7. Offff, daca ar exista articol in codul penal pentru ce a facut asta…

  8. Gigel Faras..masturbatul politicii regatului de carton presat..Hilara faptura !

  9. Bravo Nigel, ai redat demnitatea UK-ului.
    Nu mai face parte din UE , si nu mai este jecmanita de diversa tari de mana a 2-a si nici invadata de barbarii din sud sau sud est

    • probabil de aia tipa ca vor pasaport UE si toate drepturile ca atunci cand erau in UE. tough luck, game’s over.

  10. Oricât de mare gunoi e Farage, rebutul total al istoriei e fost prim-ministru Cameron, cel care a inițiat referendumul. Nu a avut Marea (vorba vine, de fapt din ce în ce mai mică și mai nesemnificativă) Britanie așa un personaj mizerabil în toată istoria sa.

    • Probabil gașca, îmbârligăturile și interesele vor arăta, istoricilor, câți au fost implicați, peste decenii. Știi cum se spune, follow the money, adică sigur nu omul de rând a profitat din ce au făcut politicienii.

  11. Un fel de Tu dorel Toader al regatului.
    Se c a c a si pleaca fara sa traga apa.

  12. Marea Britanie inca mai este o putere economica militara si politica importanta la nivel mondial, dar in declin.
    Regatul Unit va trebui sa isi schimbe numele in Regatul Dezbinat adica minus Scotia si probabil Irlanda de Nord.
    Cat de ipocriti pot sa fie: au cerut iesirea din UE pentru ca asta a fost interesul lor national, dar refuza Scotiei sa faca un nou referendum privind iesirea din Regat. Aidca au drept la autodeterminare dar doar englezii, scotienii nu se ridica la acest nivel.
    However, va ma fi regat? Vad ca monarhia cam sughite, scartaie pe la balamale…
    Vor vrea sa devina un fel de Hong Kong in coasta Europei.
    Dar fara ajutorul US care trebuie sa aleaga intre UE si UK, puterea lor va fi in scadere.
    China si Rusia vor fi foarte interesate de acest hub.

  13. Asta e soarta nucleelor de imperii, acum sunt la apogeul mondial ( inceput de sec. XX), acum isi numara oasele ( inceput de XXI).
    Adevarul e ca aceasta tara, vorbesc despre Regatul Unit al Marii Britanii ( Anglia si Scotia) a facut de la inceput, din sec. XVIII, tot ce se putea face in domeniile economic , maritim, comert international ( a practicat si sclavia in stil mare), industrial, financiar si asigurari internationale, drept international de tip capitalist, stiinta aplicata si teoretica, tehnica si tehnologie, explorari si descoperiri geografice , militar ( cu toate ca a pierdut coloniile americane), social, cultural si politic , a devenit cel mai puternic stat din lume, ”a ars” etapele dezvoltarii societatii umane foarte repede, iar alte state i-au urmat exemplul si i-au importat descoperirile si inventiile., apoi au clocit conflagratii mondiale.
    Nu a putut controla mapamondul si razboaiele, nici propriul imperiu, dar isi reglase deja un sistem de relatii economice si financiar-bancar impecabil.
    Asta e , unele imperii cad peste noapte si nu pot recupera nimic pentru centru, ma gandesc la Imperiul Persan, altele aluneca in timp si iarasi nu pot recupera nimic pentru nucleul initial, ca Imperiul Roman de Apus, dar si cel de Rasarit, iar altele aluneca discret si recupereaza cat mai mult pentru nucleu.
    Poate explicatia consta in faptul ca metropola nu se afla pe acelasi teritoriu cu imperiul, oceanul salveaza nucleul.
    Poate britanicii stiu ceea ce noi putem doar banui, ca starea nucleului prezenta fisuri foarte fine si au incercat sa evite o dezvoltare necontrolata cu totul din intern a situatiei ori poate mentalitatea imperiala care e foarte trenanta si ofertanta le-a venit de hac si nu au mai vrut egali politic cu ei, iar daca asta e explicatia, in evolutia si schimbarea de neinlaturat a fetei societatii umane, N. Farage a indrumat la mai mult decat la „o victorie a la Pirrhus”, in care ” Pirrhus” castigand razboiul si fericirea pestelui britanic isi pierde ”armata”, dar nu vatama cealalta ”armata” combatanta.
    Jocul nu este cu totul jucat, dar UK va trebui sa isi gaseasca aliati economici foarte flexibili , inclusiv birocratic, data fiind cel putin distanta dintre jucatori si abia asta ne intereseaza foarte mult.
    In faza asta, Farage nu va reveni.