G4Media.ro

Nigeria: Zeci de morți în urma unui atac terorist, la o biserică…

sursa foto : captura youtube/ChannelsTv

Nigeria: Zeci de morți în urma unui atac terorist, la o biserică catolică din Owa

Mai mulţi atacatori înarmaţi au deschis focul duminică într-o biserică catolică din Owo, în sudul Nigeriei. Atacul a avut loc în timpul liturghiei şi s-a soldat cu zeci de morţi, relatează Agerpres, conform dpa.

În înregistrări video de la faţa locului se văd bălţi de sânge şi cadavre, inclusiv de copii, pe pardoseala bisericii.

People’s Gazette, un site de presă local, care citează ca sursă un parlamentar, susţine că au fost ucişi 28 de oameni; ziarul Nigerian Tribune susţine că sunt 50 de morţi Nu s-a comunicat deocamdată niciun bilanţ oficial.

Există şi relatări potrivit cărora în timpul atacului au avut loc şi explozii.

În ultimii ani, grupuri jihadiste au comis multe atacuri sângeroase asupra unor biserici, în special în nordul Nigeriei, unde populaţia este majoritar musulmană. Atacul de duminică este primul de acest gen în sudul ţării, unde predomină creştinii.

Nicio grupare nu a revendicat atentatul, însă – potrivit dpa – localnicii cred că autorii sunt din nord.

sursa foto : captura youtube/ChannelsTv

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Religiile monoteiste, orientului mijlociu și mai târziu preluate și de restul lumii, sunt cele mai nocive religii și cu cel mai mare kill count. Împreună, poate mai mare decât restul ideologiilor globului adunate. Dacă mai adaugi și copilul lor neastâmpărat, egalitarianismul, ai locul 1 cu felicitări!

    • Nu chiar. Adica toate au fost sangeroase. Si toate contra toate. Spui asta doar pentru ca stim mai bine isotria religiilor avraamice. Dar, spre exemplu, si cei din Asia de Est erau minunati in a persecuta alte religii, chiar facand politica de stat unoeri. Chiar si zoroastrismul.
      In fine, in majoritatea cazurilor persecutiile erau pronite din considerente politice dar alientate de prostime. Ca un contra exemplu, cauta istoria nestorienilor in tarile din Asia. Chiar daca au fost uneori acceptati pentru ca erau focare de cultura, de multe ori au fost persecutati sistematic. Ma rog, au fost persecutati si de ceilalti crestini din Imperiul Bizantin, dar asta e alta poveste.

  2. Ale orientului*

  3. Unu la mână, nu sunt anti creștin, doar nu sunt credincios, dar provin dintr-o familie destul de devotată religiei ortodoxe. Eu mă refer la istoricul religiei, nu la religia actuală. Astăzi, cam tot creștinismul și iudaismul, în mare parte au fost domesticite. Au rămas islamul și egalitarianismul ( și aici nu mă refer doar la comunism ). Doi, nu mă consider cel mai citit om, dar am citit și eu câte ceva, iar imperiul roman, din câte țin minte, cel mai important imperiu al istoriei globului, putem spune, nu a început un război religios niciodată, nici îb imperiul persan, zoroaștrii nu erau discriminatori de alte religii. Una e să cucerești că simți că o ai mare și alta e săcucerești din cauza religiei. Argumentul pe care îl spui tu, e același pe care îl spun creștinofilii anti comuniști: comuniștii erau atei și au omorât cei mai mulți oameni, așadar, ateii sunt cei mai rău oameni. Adică, nu arunca imperiului roman crime în spate pe care nu le-au comis. Au cucerit, da, dar nu din cauza religiei. Dimpotrivă, chiar au adoptat religia altei civilizații.

  4. Pai da, in principiu, inainte de Hristos Imperiul Persan era tolerant – in general. Ulterior, acesta si succesorii sai au avut perioade lungi de persecutie religioasa.
    In privinta Imperiului Roman, generalizezi. In primul rand, in etapa initiala nici nu se punea problema acceptarii altor religii din moment ce calitatea de pelegrin iti atragea caderea in sclavie. Ulterior au urmat persecutii religioase fix pentru faptul ca unele religii sau credinte ale unor popoare nou cucerite era vontra moravurilor liberale ale romanilor.
    Sunt cartile de la Baroque. Ele expun atat halul fara de hal in care ajunsese Imperiul Bizantin in unele prioade din cauza impletirii administratiei centrale cu Biserica. De asemenea, sunt unele carti care prezinta si persecutiile crestinilor in Asia. Ce e important e ca acele carti sunt impartiale.

  5. condoleante/condolences.RIP.INRI
    ++++++++++++++++++++++++++++
    (++++++++++++++++++++++)