G4Media.ro

Noi pete de păcură descoperite în Marea Neagră după naufragiul a două…

sursa foto: Andreea Pavel / ISE, G4Media

Noi pete de păcură descoperite în Marea Neagră după naufragiul a două petroliere ruseşti în decembrie, aproape de strâmtoarea Kerci

Noi pete de combustibil au fost descoperite duminică în Marea Neagră, în apropiere de coasta regiunii ruse Krasnodar, precum şi în peninsula anexată Crimeea, ca urmare a naufragiului a două petroliere ruseşti pe 15 decembrie anul trecut, transmite EFE, citând autorităţile ruse, transmite Agerpres.

„Pe teritoriul Krasnodar, Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol, specialiştii patrulează constant zona de coastă. În 17 zone de lucru cu o lungime de 63,5 km au fost înregistrate emisii locale de produse petroliere şi se lucrează la eliminarea acestora”, se arată în nota oficială, citată de agenţia Interfax.

Potrivit autorităţilor ruse, până în prezent din zonele afectate au fost colectate 75 de tone de sol contaminat cu combustibil.

Rusia a recunoscut săptămâna aceasta că eliminarea consecinţelor scurgerii ar putea dura ani de zile. „Nicio persoană responsabilă nu poate spune astăzi când va fi finalizată soluţionarea acelui accident. Nu se ştie. Eventual, Doamne fereşte, va dura ani de zile”, a declarat reprezentantul special al preşedintelui rus pentru probleme de protecţia naturii, ecologie şi transport, Serghei Ivanov.

El a subliniat că practica mondială arată marea dificultate pe care o implică lupta împotriva scurgerilor de combustibil şi le-a amintit pe cele care au avut loc în apele americane în Alaska (1989) şi pe coasta Galiţiei, în Spania (2002).

Petrolierele Volgoneft 212 şi Volgoneft 239, ambele construite în urmă cu mai bine de 50 de ani pentru navigaţia fluvială şi adaptate ulterior pentru navigaţia pe mare, care transportau 9.200 de tone de păcură, au naufragiat în timpul unei furtuni în apropierea Strâmtorii Kerci ce leagă Marea Neagră de Marea Azov. Primul s-a rupt în două la aproximativ 7- 8 kilometri de coastă, iar cel de-al doilea a plutit câteva ore şi în cele din urmă a eşuat la aproximativ 80 de metri de coastă în Krasnodar, una din cele mai vizitate regiuni de către turiştii ruşi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Un cuvant n-a scos zeitii „salvarii planetei”, Greta! Nici macar un cuvant! Si nici diverse ONG-uri foarte bine finantate mai ales de la Budapesta si de la Viena care urla si dau in judecata statul roman sa amane cu ani si ani de zile constructia diverselor autostrazi din cauza ca – vezi Doamne – nu stiu care dihor va trebui sa-si schimbe putin traseul ca sa mearga sa bea apa si devine astfel tare stresat, saracutul! Un cuvant macar! Nimic, nimic! Daca un dezastru ecologic pe bune e provocat de rusi, este absolut ok!

  2. Cauți o fată? Intră pe site-ul 𝗥𝐎𝗞𝐀.𝗟𝐎𝗟

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.