G4Media.ro

Noile trupe și echipamente militare americane în Europa. Analiză Stars and Stripes

Sursa Foto: Facebook/ US Army

Noile trupe și echipamente militare americane în Europa. Analiză Stars and Stripes

Analiză a publicației americane STARS AND STRIPES, preluată de Rador:

Statele Unite vor adăuga apărare antiaeriană în Germania și Italia, vor înființa o garnizoană permanentă a armatei în Polonia și vor staționa nave de război suplimentare în Spania, a anunțat miercuri președintele Joe Biden, în timpul summit-ului NATO de la Madrid.

Corpul V al Armatei SUA cu cartierul general în Polonia va deveni permanent și o nouă brigadă rotativă va opera din România, oferind armatei un impuls în regiunea strategică a Mării Negre, a declarat Biden.

În Polonia, postul avansat al Corpului V va fi un cartier general de garnizoană cu un batalion de sprijin pe teren alocat, potrivit Pentagonului. „Aceste forțe – primele forțe permanente ale SUA de pe flancul estic al NATO – ne vor îmbunătăți capacitățile de comandă și control”, a spus Pentagonul într-un comunicat.

Unele dintre anunțurile lui Biden s-ar fi putut referi la planuri care erau deja în lucru, cum ar fi decizia de a plasa două escadrile F-35 în Regatul Unit. Dar adăugarea apărării antiaeriene în Germania și Italia pare a fi o măsură nouă. „Transmitem un mesaj inconfundabil că NATO este puternică și unită”, a spus Biden.

Nu a fost imediat clar dacă Biden intenționează să urce numărul total de escadrile F-35 din Regatul Unit de la două la patru, dar acest lucru pare puțin probabil. De asemenea, SUA vor crește numărul de distrugătoare de la Rota, Spania, de la patru la șase, lucru pe care comandanții din Europa l-au dorit de ani de zile.

Adăugarea puterii de foc în Europa a fost o prioritate importantă pentru armată în ultimii ani, deoarece încearcă să readucă înapoi cel puțin unele dintre stocurile de arme care erau obișnuite în timpul Războiului Rece.

În Germania, Statele Unite vor staționa un cartier general al brigăzii de artilerie de apărare aeriană, un batalion de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, un cartier general al batalionului de sprijin pentru luptă și un cartier general al brigăzii de ingineri – adăugând în total 625 de militari, a spus Pentagonul.

Și în Italia va fi înființată o baterie de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, cu 65 de militari.

Statele Unite vor îmbunătăți, de asemenea, desfășurarea rotativă în regiunea baltică, printr-un amestec de forțe blindate, aviație, apărare aeriană și operațiuni speciale, a spus Casa Albă. Angajamentul unei brigăzi suplimentare de armată în România înseamnă, de asemenea, că două astfel de unități vor funcționa acum în sistem rotativ în Europa. Armata are, de asemenea, o brigadă rotativă de tancuri cu sediul în principal în Polonia.

Anunțul lui Biden a pregătit scena miercuri, la Madrid, unde aliații au convenit asupra unui nou concept strategic care va servi drept ghid pentru alianță pentru următorul deceniu. Documentul, care numește Rusia principala amenințare de securitate a NATO, numește și China drept o nouă provocare pentru alianța militară occidentală.

Aliații sunt de acord cu o serie de mișcări care se concentrează pe întărirea apărării de-a lungul flancului estic, inclusiv creșterea dimensiunii forței de reacție rapidă de la 40.000, la 300.000 de soldați.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că se așteaptă ca Forța de Răspuns a NATO extinsă să fie operațională până anul viitor. Aliații vor conveni, de asemenea, să mărească dimensiunea mai multor grupuri de luptă multinaționale care operează de-a lungul flancului estic al alianței, unde va fi poziționat mai mult armament greu pentru un acces rapid în caz de criză.

„Ne aflăm în mijlocul celei mai grave crize de securitate cu care ne-am confruntat de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Stoltenberg. „Și vedem că aliații sunt capabili să demonstreze unitate”.

Totuși, angajamentele NATO pentru creșterea trupelor în est ar putea fi sub unele așteptări. Statele baltice și Polonia au sperat la creșteri semnificative ale numărului de forțe staționate permanent în țările lor. (Sursa Foto: Facebook/ US Army)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Să nu ne facem iluzii false! Da, NATO ajută, dar trebuie să ne ajutăm si noi! Dacă armata locală nu va rezista câteva săptămâni precum cea ucrainiana degeaba suntem in NATO, degeaba mai vin 5000 americani. Zona Europei de Est este o zona tampon, care va declanșa mobilizarea întregului Vest pentru război. Dacă suntem cuceriți in 1 zi ca Georgia toate orașele României vor deveni Bucea!
    Dumnezeu (NATO ) te ajută, dar nu-ti baga și-n traistă! 😏

  2. Jocul Romaniei a fost perfect .Presedintele a jucat excelent partida si Romania devine forta principala in aceasta parte de lume la fel ca si Polonia in zona ei de interes .Structurile de comanda NATO ce se vor afla in Romania vor dirija intreaga constructie de aparare pe segmentul ce cuprinde toate tarile din partea noastra de lume .NATO devine practic decidentul modalitatiilor ce tin de desfasurararea trupelor statelor din estul Europei. Fortele militare ,de linie ,ale tarilor membre , vor deveni si ele integrate ca si decizie la comandamentele NATO aflate in ,Polonia si Romania .Practic noi si Polonezii devenim conducatorii de facto, in luarea deciziilor ,de tot felul ,militare si uneori politice din tarile riverane .Forta de reactie rapida a NATO va avea un contingent de soldati undeva la 300 de mii de militari .Acesti militari vor fi cei mai bine pregatiti osteni aflati in fortele de linie ale tarilor membre NATO din Europa care impreuna cu soldatii americani vor decide destinele nostre in viitor .Exceptionala decizia formarii unei brigazi de lupta aflata sub comanda francilor .Asteptam ca si Germania sa procedeze la fel .Rusia nu are forta militara necesara sa acopere intreag flancul NATO aflat in est si pozitionat pe directia Nord- Sud .Devenim astfel statul care isi asuma o maxima responsabilitate si care va apara si alte natiuni riverane noua .Urmeza aparitia unor noi sisteme balistice de aparare si concentrarea deciziei la nivelul Poloniei si Romaniei .Jocul este deja inchis .

    • Nici Polonia, nici Romania nu vor fi niciodată conducători de facto in materie de NATO in zona si nu vor lua nicio decizie importanta.

    • stie vecete tot. e expert in orice. mai ales stie cand va pierde rusia 😀