G4Media.ro

Normele pentru redeschiderea teraselor au fost publicate în Monitorul Oficial: fiecare client…

sursa foto: Facebook/ Centrul Vechi

Normele pentru redeschiderea teraselor au fost publicate în Monitorul Oficial: fiecare client va fi înregistrat, meniurile nu se transferă de la o masă la alta, personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi

Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor au fost publicate în Monitorul Oficial, acestea stabilind că nu se va permite accesul clienţilor cu  respiratorii. Totodată, la o masă vor putea sta maximmum patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie făcută dezinfecția după plecarea clienţilor. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi, transmite News.ro.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul emis de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru siguranţa alimentelor prin care se aprobă normele pentru prevenirea răspândirii  la prepararea, servirea şi consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate în exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică.

În document se arată că trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor, dar şi existenţa unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

De asemenea, trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie). Totodată, curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

În ceea ce îi priveşte pe clienţi, nu li se va permite accesul celor cu  de infecţie respiratorie, iar la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.

Conform documentului, este interzis şi consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă. La o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate  trebuie să existe o distanţă de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune.

Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

  1. De-acum sa vezi scandaluri pe terase!

    • Ce titlu dau si astia : „Fiecare client va fi inregistrat” !!

      PS. Nu-i corect ! Unii-s fotogenici dar nu au voce, in vreme ce altii au vocii superbe da’-s urati ca dracu”! :)))))))))))))

    • Erata: „voci” in loc de „vocii” @

    • Supermarket partea a2a 😀

    • @Susufler
      :))))))))) te distrezi copios:)))))))))
      Imi place stilul tau,acela de a aplica psihologia inversa in momente de tensiune…sociala.
      Daca vrei sa-i intristezi pe unii dintre subiecti,nimic mai simplu,buucuuuurateeeee!!!:))))))))))
      Nici eu nu beau alcool , cunosc satisfactia psihologilor conjuncturali :))))))))))))

  2. partyyyy!
    Dupa, vine DSP-ul sa te bage la bulău, scuze, la spital. Te-ai înregistrat te-ai „transparentizat”.
    #Icantbreathe

  3. Asta in țină ce Sica și gasca lui, consuma și fumează in instituțiile publice? Pai așa? Poza asta ar trebui sa tina loc de buletin la intrarea in restaurant și masca la intrarea in magazin. Bravo Sica! Ales pe spranceana lu’ 7 case de la Cotroceni!

  4. Ba ,te fac astia ca sa ti fie imposibil sa mai derulezi o afacere! Cine a pomenit sa mearga la carciuma si sa se inregistreze?Daca dau datele false ?Dezinfectezi solnita cand pleaca clientul..
    Normele astea sunt facute ca sa arate implicarea angajatilor epidemiologi fata de sef!

  5. „existenţa unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică”

    tre’ sa lasi amprentele? CNP-ul? poza fata si profil? va dati seama ca exista oameni in functii importante care au semnat procedura aia?

    daca eu fac rezervare cu numele si CNPul altcuiva, pot sa-l bag in arest, pardon spital/carantina, daca la aceeasi terasa papa un pozitiv? abia astept!!!

    • Ești exemplu tipic de roman fudul. Spiritul legii e clar. Dacă pleacă o infecție din acel local trebuie să aibă o cale sa ii găsească pe toți cei care sunt un potențial pericol. Tot pentru binele tau o fac! Că altfel te duci acasă și îți omori bătrânii.
      Dar românul fudul caută soluții sa evite legea nu sa o respecte. Nație infecta ce suntem! În loc să cooperăm sa ajutam sa ținem boala sub control ne dăm loviți in drepturi! Penibili și patetici! Și dacă dai nume fals și se ntâmplă o nenorocire au ac și pt tine. Te baga la zadarnicirea eforturilor de transmitere a bolii. Că te au pe camere oricum. Dar în loc să ajuți oamenii tu inconștient ii pui sa piardă timp și resurse că ești tu bizon! Tipic român fudul și needucat! Ai grija că te termoscaneaza ăștia și îți fura datele! :)))

    • Ba vulpe in ce tara ai mai auzit tu ca atunci cand mergi la carciuma sa ti i a datele?
      Sunt tare curios daca te duci intr o berarie in München completezi datale personale!
      Da’ spune mi si mie ce e aia patetic?
      Merci!
      A! Si nu toata lumea sta cu ai batrani!

    • Fox pare sa fie plimbator de hartii la vreun minister, pus sa posteze pe siteuri. Sunt mai multi pe aici. II recunosti usor dupa tembelism si analfabetism.

    • In Korea de Sud e obligatoriu. Noua crestere de cazuri a aparut la un club de noapte si ancheta epidemiologica a fost intarziata pentru ca unii isi lasasera date false. Dar la ei i-a cautat cu politia si i-a gasit fara mare tevatura.
      PS: asta nu inseamna ca la noi se va putea impune vreodata….

  6. Sică băiete, mai adu un rând!

  7. D-ale lu Sică…..

  8. E foarte bine ca se deschid, cum nu conteaza

    La fel asta cu plajele e extraordinar ca s-au decis sa o ia in fata Greciei, care am inteles ca o destinatie ok pentru multi, dar ne gandim intai la tara noastra, care sunteti ‘patrioti’ faceti vacanta in Romania, chiar daca nu sunt conditii ca in Grecia su Turcia si poate e mai scump, lasati acum de la voi, chiar daca e o teapa, sa ne lasam intepati, ca sunt oameni care muncesc in turism, chiar daca patronul e un hot nenorocit, pentru el lucreaza oameni care au nevoie de ajutorul vostru in aceasta perioada, nu mai fiti basisti, si aici nu ma refer la suporteri ai presedintelui Basescu, ci la modul de gandire ‘sa moara capra vecinului’.

    Dupa ce isi revine treaba, e ok sa plecam din nou prin Europa, dar luati exemplu de la restul tarilor si ce au facut in aceasta perioada, toata lumea a uitat de UE, si s-a concentrat pe problemele interne, daca noi nu o facem o sa ramanem ca de obicei fazan.

    • Eu nu sunt patriot! Ma doar undeva de romania!
      Si evit pe cat posibil sa cumpar lucruri produse in romania!

  9. super 🙂 ,,terasa,, / bodega devine operator stocare / colectare date cu caracter personal ???? :))) dystopia is the new deal :)))

  10. Ideea este ca e mai mare daraua decât ocaua! Ți se ia să-ți mai dorești sa te duci la o terasa, o plaja pe litoral sau altceva ce implica distanțarea fizica. Mai bine lipsă!

  11. Hai sa dam niste date concrete nu evazive.Conform art. 4 lit. l din OMS 966 publicat in MO 461 din 30.05.2020 prevede- existenta unui registru de evidenta al rezervarilor clientilor astfel incat, in cazul aparitiei uni caz de imbolnavire…in randul clientilor unitatii de alimentatei sa existe DATE CONCRETE pe baza carora sa poata fi efectuata ancheta epidemiologica.Asadar, date concrete de identificare sunt:nume prenume, cnp, telefon, adica veti prezenta buletinul la intrare.

    • Si terasa va fi împrejmuita cu un gard sanatos (2,3 m) ca sa nu aduca vântul virusi de la terasa vecina…

    • Hai sa dam date concrete, nu evazive.
      ORDINUL nr. 966/1.809/105/2020, publicat in MO 461/30.05.0202 nu prevede nimic. Citeste-l.
      Pe de alta parte, NORMELE DE APLICARE, din 29.05.2020, publicate in acelasi MO 461/30.05.2020, specifica ce zici tu acolo, cu art. 4 litera l.
      Asta asa, ca ne dam smecheri si vorbim de date concrete, nu evazive.

      Apoi, datele concrete de identificare sunt colectate de anumiti operatori care sunt abilitati de ANSPDCP. Parca imi vine greu sa cred ca toti comerciantii au trimis notificari la ANSPDCP ca si-au desemnat DPO… Momentan, aici e o zona gri, si presimt ca or sa apara iar activistii 5G cu scandal, ca, deh, mintile lor „ie” odihnite.

      „Asadar, date concrete de identificare sunt:nume prenume, cnp, telefon, adica veti prezenta buletinul la intrare.”
      Cum poate fi telefonul o data concreta de identificare, mai ales daca e vorba de o cartela preplatita? Si ce legatura are telefonul cu buletinul?

    • @Mihai.Bai, tu ai vreo afacere, sau vrei sa fii gigi contra.Tu crezi ca daca clientul nu poate fi identificat-in cazul unei anchtei DSP-nu raspunzi penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor pentru ca ai primit un prost pe terasa ta cu date false??????????????

    • Si ..cum mai ramane acum cu legea pt ..prelucrarea datelor cu caracter personal..?

  12. Excelent!
    Important e că nu au apărut reguli discriminatorii în paralel cu ceea ce a fost implementat pe mijloacele de transport în comun, unde fiecare este liber să se miște după cum îi dictează propria conștiință!
    Trăiască democrația!

  13. „De asemenea, se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.”

    Să-mi zică mie Mutu, primarul ăla din 6, că ăștia or să dezinfecteze DE FIECARE DATĂ solnițele și olivierele. Adică, să fim serioși, uneori nici tacâmurile sau paharele nu erau spălate ca lumea. Ce vorbim de dezinfectarea unor sticluțe cu oțet, de exemplu, sau a solnițelor?
    Iar meniurile… alt vis umed. Ori cartoanele alea murdare de ani de zile, ori tabletele plimbate prim mâinile atâtor și atâtor clienți, tot dracul ăla e. Iar voi vreți să-mi spuneți că va dezinfecta cineva meniurile/tabletele de fiecare dată după ce le ia de la client??

    Și dacă să spun c-aș înțelege cum se dezinfectează o olivieră, că probabil o ia cineva și-o șterge cu simț de răspundere (hahahaha!!!) cu spirt peste tot, cum se face dezinfecția unei solnițe, în care clientul anterior și-a băgat fie furculița, fie direct degetele?
    Aici ar trebui servite la masă pliculețe cu sare/piper, care să fie folosite strict de client. Solnițele și olivierele n-ar mai trebui folosite.

    Dar, din nou, cât timp unii nici tacâmurile nu le spălau ca lumea, ce pretenții să ai să-ți dezinfecteze solnițele DUPĂ FIECARE CLIENT?