G4Media.ro

Nou atac al lui Marcel Ciolacu pe tema reluării privatizărilor: Cîțu pune…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Nou atac al lui Marcel Ciolacu pe tema reluării privatizărilor: Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării! Ne vom opune, cu toate forțele!

Președintele PSD Marcel Ciolacu a lansat joi un nou atac la adresa premierului Florin Cîțu pe tema intenției Guvernului de a relua privatizarea companiilor de stat, afirmând că se pune la cale „cel mai mare jaf din istoria modernă a țării” și că PSD se va opune „cu toate forțele”.

„Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriașe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării! Vrea să vândă – PE NIMIC! – cele mai puternice și mai rentabile companii de stat! Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de miliarde de lei! ”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD mai afirmă că proiectul Guvernului Cîțu, de abrogare a Legii inițiate de PSD, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacții cu activele statului, nu trebuie să treacă.


„România trebuie să acționeze la fel ca celelalte state #europene – Germania, Franța, Polonia, Ungaria, țări care își protejează companiile strategice în această perioadă de criză provocată de pandemie!”, a mai scris Ciolacu.

În urmă cu o săptămână, Marcel Ciolacu se opunea privatizărilor, tot într-o pe Facebok, scriind ”Iohannis, oprește jaful! Nu vindeți bogățiile țării!”.

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a scris, pe 7 ianuarie, pe Facebook că premierul Cîțu pregateste OUG prin care să abroge ”Legea de protejare a avuției naționale”. ”Vor acum să prăduiască Portul Constanța, Aeroporturile, Hidroelectrica și CEC-ul”, a mai scris Zamfir.

Legea 173/2020 a fost inițiată și votată de majoritatea PSD din precedentul Parlament și interzice pentru o perioadă de 2 ani privatizarea sub orice formă a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la instituții de credit, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de capital social deținută. Mai mult, legea suspendă, tot pentru 2 ani, privatizările deja începute la acel moment.

Interzicerea privatizărilor a fost criticată de partenerii economici ai României, dar și de mulți participanți la piața de capital, dat fiind că experiența privatizărilor – fie și ale unor pachete minoritare de acțiuni – au dus deseori la însănătoșirea unor companii de stat căpușate de partidele politice aflate la putere.

Context

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în august 2020, legea prin care se interzice, pentru o perioadă de doi ani, înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută, conform actului normativ.

„Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi. Dispoziţiile nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat”, mai prevede legea.

În luna octombrie 2020, Guvernul a modificat printr-o ordonanţă de urgenţă legea care interzice timp de doi ani listările şi înstrăinarea participaţiilor statului la companii, chiar dacă sunt minoritare. De acum, interdicţia vizează doar „acţiunile”, nu şi alte tipuri de active.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

39 comentarii

  1. Vasile Citu,

    Valceanul nostru destept.

    Echitate social
    Fara pensii speciale si salarii speciale
    Fara sporuri penibile

    POPORUL ROMAN TE IUBESTE!

  2. FARA PENSII SPECIALE
    FARA BUGETARI DE LUX
    FARA SPORURI COVID 19 DE 30% LA CONSILIILE JUDETENE
    REFORMA TOTALA CATULE TATA

  3. Lasa Ciolanus ca stim noi cine a jefuit romanii.are numele unei obscenitati,pzd

  4. Mai mult decat psd alde si securistii neocomunisti,nu cred

  5. Si voi sinteti ingrijorati ca n-o sa mai aveti ce suge cind reveniti la butoane.
    Nu fi trist Ciolacule, n-o sa mai reveniti la butoane, iar de supt va da toata lumea.

  6. Plânge PSD-ul că nu mai fură cât fura.

  7. Revine sloganul „nu ne vindem tara” (o dam pe bucati la fier vechi ca sa vindem terenul de sub ea).

  8. sa nu ne vindem tara ca sa aiba PSDisti ce fura
    si sa aiba ce compani de stat sa capuseze
    de parca romani nu pot cumpara actiuni la companiile din germania franta sau sua
    statul roman poate sa ramana cu 40% din aceste companii dar sa nu poata numi conducerea ca stim cu toti cat de performanti sant

  9. Bine Maharaja, bravo
    Da-te negru si in cerul gurii. Musca-l pe Catu Singh de poponete.

  10. Romulanului Ciolanu Ciordacu si satrei lui le dau mucii de la frig si nesimtire,minte cum ingheta apele-e vorba de capitalizare nu de privatizare totala-investitii straine directe in aceste companii neprofitabile care sunt pe minus si care produc o gaura financiara an de an in bugetul tarii de care pesedeaua nu a avut grija sa se ocupe sa le transforme in surse de venit care sa aduca si noi locuri de munca,bani la buget din taxe si impozite si a le face rentabile si profitabile pt a fi pe plus si nu pe minus an de an

  11. Stiti cum e, daca te injura PSD-ul, inseamna ca faci ceva cum trebuie. Problemele apar cand faci ceva si PSD-ul tace.

  12. ..Cine l-a resuscitat pe „revolutionarul” lui peste ??? Iar a bagat cineva batul prin gard si Ciolache se da doberman..Mars la cotet, pechinez oparit ! Nici puii de matza nu se mai sperie de tine, ramolitule…

  13. Astia din tagma lu’ ciorapu trebuie scuipati intre ochi . Oriunde si oricind . Ciorapule ! Mars la munca in mediul privat secatura . Acolo se produce PIB . Tu si toti psd-eii tai nu produceti nimic . Doar tocati ceea ce produce mediul privat .Imi este rusine ca sint contemporan cu o scursura ca tine .

  14. Bai ciorapule de rahat ; dintre toate companiile de stat in care se imbuiba , mare parte , pupatorii psd de cururi politice , cite au contribuit ( din profitul lor ) la plata imprumuturilor facute de guvernele psd ?
    Esti in stare sa raspunzi la intrebarea asta ?
    Daca nu esti in stare de ce nu te impusti in piata publica ?

  15. O necesitate . Vom privatiza , vinde investitorilor romani sau din UE , adica la ai nostri prieteni . Nu este greu de inteles .

  16. Il vezi p-asta in poza si parca si vezi cum ar vinde totul pe-o cinzeaca !

  17. Presedintele PSD are dreptate. Punct.

  18. Mai mare decat cel pus la cale si dus la bun sfarsit de Adrian Nastase?

  19. !DORU

    cu tot respectul o spun, nu intelegeti nimic din povestea asta!

    cum credeti ca putea Romania sa intre in UE daca nu privatiza *directionat* spre entitati financiare din UE ce era de privatizat?

    asta a fost pretul!

    daca banuiti ca intre 2000 si 2004 Romania era precum Elvetia sau Norvegia aveti o imagine completamente deformata asupra lucrurilor!

    in negocierile cu UE aproape ca nu am contat! nu a contat Marea Britanie cu Brexitul lor, si inca nu le-a venit nota de plata, darmite noi!

    acum este insa alta situatie!

    • Realitatea e in cu totul alta parte. Vanzarea a fost fortata de realitatile economice si sociale. Probleme masive existau inainte de 90.

      Exemple:
      – creditele foarte scumpe pt industrializare au fost tocate intr-o economie sociala neprofitabila si ineficienta
      – ideea ca toata lumea TREBUIE sa aibe de lucru a condus la situatia ca numai unii munceau, din ce in ce mai putini si toata lumea lua salariu
      – furturile desantate din fabrici, haosul, grevele, schimbarile extrem de dese ale conducerii firmelor (dupa 90)
      – chiulul, betia, curvasareala, accidentele de munca
      – politicile salariale si de pensii ale lui Iliescu (in toamna lui 90 erau doctori cu salarii de 2500 si mineri de 45 ani, pensionari care primeau 7500)

      Lipsa de capital, fara cadre (tinerii erau hartuiti si pusi pe fuga), politicile cretine (instigarea muncitorilor impotriva inginerilor) astea erau realitatile din 1996.

      In cea mai mare masura jocul era incheiat la nivel de 96. A spune ca pacat de industrie, etc e vanzarea unor iluzii DESARTE. Iliescu a lucrat foarte repede si bine pt dezindustrializarea tarii la comanda stapanilor lui rusi.

      Caci asta a fost rolul lui Iliescu. Sa demonstreze ca romanii nu sunt buni decat de scripca si shperaclu. Sa tina Romania in afara Europei pe post de zona gri usor de controlat si jefuit. Sa arate ca Valev gandise corect pt Romania – o colonie agricola fara orase, fara industrie care sa hraneasca singura toata uniunea sovietica.

      Trimiteti-l pe Ciolacu sa-i ceara socoteala presedintelui fondator psd Iliescu

  20. Căt produc? ce produc?pentru sinecuriștii pesedei și pensiile nesimțite se împrumută mereu guvernul,salarii ce depășesc cu 200-300% salariul șefului de stat și al primului-ministru JAF,JAF de 30 de aniJAF și averi pe care nu la puteți justifica CIOLANULE HAISAM. Opriți-vă ,lăsați poporul român și România în pace.Ajunge atăta distrugere și furăciune.Închise toate întreprinderile de stat neproductive ,privatizate,vândute nu contează. CONTEAZĂ sa nu mai aveți unde să puneți nepricepuți,sinecuriști,pupincuriști, pensionari securiști și toată gașca voastră politică.Aur e nimic ce veți păți dacă explodează iar mamaliga.

  21. !Nae

    cu tot respectul o spun, nu intelegeti nimic din economie!

    are un om o vaca foarte buna, ii da lapte, cu laptele tine famili, il vinde, face rost de bani, plateste darile la stat, repara sura si casa si vine femeia si ii spune, *vinde naibii vaca aia ca vreau bani sa-mi cumpar o haina de blana* si omul vinde vaca….

    cam cum credeti ca-l judeca consatenii?

    • ce se-ntampla? exemplul dvs pare simplu, este usor de inteles dar contine o ipoteza ce poate fi comple falsa! daca taranul avea 2 vaci sau daca vaca desi bine hranita nu dadea lapte? contraexemplu: statul francez vroia sa vanda majoritatea actiunilordetinute, la Aéroports de Paris, societate ce aducea beneficii importante, peste 180 milioane de euro in 2019si e condusa de un PdG extrem de competent, etc. vanzarea unui procent din portofoliul actiunilor d stat ar ar fi adus statutului francez in jur de 1 miliard daca nu ma insel. de ce ar fi vandut domnule expert in economie o vaca atat de productiva, taranul asta francez? binenteles ca stanga a declansat un scandal montru, au cerut referendum, a venit covid..si acum nici daca vor jumatate din bani nu-i vor obtine! it’s just the economy…nene Iancule!

    • Stefane, tată,
      Se pare ca tu n-ai inteles nimic.
      Are omul, intr-adevar, o vaca, nici prea buna, nici prea proasta… Problema e ca primarul, neam cu ciorapu, de altfel, il obliga sa angajeze niste veri de ai lui sa aibă grija de ea. Aia de mancat nu prea ii dau, in schimb se infig in tatele vacii si o mulg, ca nu-i mai ramane amaratului lapte nici de 2 degete pe fundul galetii. El ar putea vinde vaca, ar lua si niste bani, si ar primi si 2-3 litri de lapte pe zi, cat traieste vaca. Dar ce te faci ca primarul, inainte sa piarda alegerile, a dat hotarare de Consiliu Local cum ca nu are voie sa vanda ăsta vaca pana la alegerile urmatoare, cand spera sa mai fraiereasca o data proștii, ca sa decida tot el soarta vacii.

    • @Cetateanu’ turmentat: cateva mici corectii referitoare la situatia din Franta. Smecheria incercata de Macron cu Aeroports de Paris a fost criticata si de stanga si de dreapta si a cazut la vot pentru simplul fapt ca tovarasul lui Ciolos a incercat sa micsoreze deficitul in cel mai simplu mod posibil: infuzie de capital prin vanzarea actiunilor detinute de statul francez. Pretextul lor aditional era ca vor duce o parte din bani spre un fond special dedicat inovatiilor. Au fost si proteste pe aceasta tema, francezii avand precedentul vanzarii autostrazilor din 2011 parca, lucru care a dus la taxe de drum foarte mari pentru francezi, pentru ca “operatorul privat” a putut sa ceara cat si-a dorit. In cazul aeroportului, eventualul actionar majoritar ar putea sa mareasca anumite taxe dupa bunul plac si acest lucru ar putea avea un impact major dat fiind faptul ca intr-un an normal (fara Covid) aeroporturile din Paris sunt tranzitate de peste 100 de milioane de persoane. Actiunile au scazut in pandemie in ton cu orice societate care are o interdependenta cu turismul, dar pretul va reveni la normal dupa pandemie, la fel si incasarile.

    • ce se-ntampla domnul Pantorius? poate am baut un pahar in plus si NU-nteleg treaba cu deficitul AdP si cu Macron. ca fost lucrator am si niste actiuni AdP si culmea an de an am primit dividende ..chiar si in 2020! cred ca musiu Mishu Barnier nu e simplu executant al lui Macron. ca oriunde in lumea capitalista lobby-ul lucra pentru a recupera o vacuta asa productiva, este evident si sincer personal cred ca actuala formula este una din cele mai functionale. un consiliu de adminitratie dominat de Vinci sau de vreun hedge funds sau mai rau de … „investitori chinezi” ar conduce inexorabil la servicii „tot mai scumpe an de an” si n neaparat mai calitative. oricum sunt sigur ca „tovarasul” Macron nu are atata putere pe cat ii se crediteaza. si firav cum e nu il vad bine daca il placheaza Castex vreodata pe vreun culoar de la Matignon sau chiar la el acasa, ca asa-i in rugby , n-asa nene Iancule?

    • Cetatene, stii bine ca am dreptate, te duce mintea dar te faci ca nu intelegi. Am raspuns punctual. Nu vorbeam de deficitul AdP pentru ca el nu exista, vorbeam de deficitul bugetar al Frantei, care este diminuat in mod logic de o infuzie de capital ca urmare a unei privatizari de exemplu. Tu ca si stat, precum orice actionar majoritar intr-o companie, ai varianta sa pastrezi pachetul majoritar si sa te bucuri de un profit de 10% pe an de exemplu prin dividende, sau poti sa vinzi brusc tot (sau aproape tot) contra unei sume foarte mari de bani, uneori echivalenta cu profitul pe 10 ani de exemplu. Problema este ca vanzarea despre care am vorbit ar avea efecte negative asupra populatiei si economiei Frantei, chiar daca GDP-ul ar rasufla usurat poate timp de un an sau doi. Implicatiile ar fi majore daca nu mai ai controlul: taxe de aeroport mai mari (afecteaza cetatenii francezi care calatoresc, afecteaza turismul), posibilitatea ca noul actionar sa aplice tarife preferentiale pentru aeronavele unor anumite companii: Emirates de exemplu, astfel aparand un dezavantaj major pentru Air France. Sunt foarte multe chestii la mijloc si noroc ca francezii au fost pe faza. Fentele de genul aveti incredere in noi, vindem aia si cu banii va promitem ca dezvoltam tara nu tin pe acolo si ar trebui sa nu tina nici la noi, indiferent de cine e la putere…

  22. ciorapule , foarte multe scutiri și înlesniri administrate de Ministerul Economiei, instituite ( cu dedicatie ) de guvernarea psd condusă de dragnea functioneaza si acum .
    Banii vin in general din consolidare fiscala . Cum se poate face consolidare fiscala cu inlesniri si scutiri ?

    Cind esti tufa la economie bai ciorapule si incerci sa iti pui ciorapul pe post de fes te vede o tara intreaga . Chiar si votantii vostri imbecili , iresponsabili si inconstienti . Votantii vostri milogi care v-au votat pentru ca ati ,, dat ,, ; bani luati cu japca legala de le mediul privat la putorile neamului . Scirbosenia neamului .

  23. Eu vad ca politicienii care au ajuns la cascaval au uitat de toate promisiunile.
    Nu numai ca au uitat dar ies in media cu tot felul de petarde gen „când incepe scoala” si ocupa agenda.
    Niciun cuvântel despre:

    – desființarea CCR si a celorlalte entități care franează dezvoltarea Ro.

    – anularea tuturor posturilor ocupate de Pensionarii ce sunt si salariați in toate instituțiile de stat. Cumul salar+pensie.
    Cca 100.000 pensionari de lux.
    Pot fi socotiți ca ” pensii speciale”.

    – reducerea cu 50% a aparatului bugetar stufos din Primarii, Prefecturi, Consilii Judetene, Ministere, ANAF, CONS. CONCURENTEI, ANPC, CNA Ag. Guvernamentale, Autoritati Fara Numar, Servicii Cat Cuprinde Romania si altele care nu-si justifica existenta.
    Ca si cele enumerate.

    – contributivitate de la toti cu desființarea pensiilor speciale.

    Aceste promisiuni facute de politicieni care si-au schimbat posturile, au imunitate si posturi calde au valorat cat o ceapa degerata si au prostit poporul.
    Si chiar se victimizeaza ca nu inteleg de ce 9% au votat metale pretioase!

  24. N-au nume companiile alea? Cum le cheama? Pune degetu’pe ele sa le stim si noi, n-o mai da pe dupa visin cu „privatizarea” a… A ce? Zi-le nominal p-alea de ne tot ameninti ca le privatizeaza!

  25. Care forte, domnule Ciolacu ? Ca nici CCR nu mai e ce a fost! V-a tras-o strasnic cu majorarea pensiilor si cu salariile profesorilor. Ce va mai umflati in pene ieri!Ati incitat si sindicatele.Acum ciocul mic, singura solutie decenta!

  26. Se bate campii cu nonsalanta pe-acilea! hahalerism cu iz de poupincourism si frustrari de iobag!

    Ca sa ai ceva de spus in UE trebuie sa fii o putere economica. Ca sa fii o putere economica trebuie, repet, trebuie sa ai capital national, privat si public. Uitati-va la Polonia, daca nu vreti sa vedeti Ungaria!

    Sigur ca tara nu are posibilitate ca din resursele proprii sa se reproduca si sa se dezvolte, ci trebuie sa aduca investitori straini. Acestia asigura acest lucru, dar foarte putini reinvestesc in Romania.

    Si apoi, ei iti pleaca cand trebuie sa faca reduceri de afaceri ( personal) sau cand ratele de revenire pe alte piete sunt mai favorabile.

    In alta ordine de idei, privatizarile de acest tip sunt utile cand ai ajuns intr-o situatie grea, ceri ajutorul FMI-ului si el iti pune aceasta conditie. Dar nu este dreptul unei generatii sa micsoreze spatiul de decizia al generatiilor viitoare, trebuie sa le lasi resurse si posibilitati…

    Banuiala mea ca la cheltuielile enorme cu pandemia ( 100 miliarde de lei, cifra pe care am citit-o in presa, bani despre care nu stim unde s-au dus, caci fostul ministru de finante nu a dat nici un raport) tara are nevoie pentru a acoperi deficitul de un acord cu FMI-ul care, acord se lasa cu cerinta privatizarilor!

    alternativa este sa te imprumuti de pe pietele externe cu dobanzi mari!

    cum sa privatizezi Hidroelectrica, ai acolo o *gainusa* care baga bani la buget si tu o privatizezi? asa cum s-a facut cu gazele, cu electricitatea…

    ce antreprenor vinde o firma cand ea ii aduce profit? ca taran da vaca din grajd daca ea este foarte buna? o faci cand este cutitul la os, or asta nu ni se spune…

    am mai spus-o, daca PSD mi se pare exponentul capitalului national ( avand in vedere ca el este urmasul FSN-ului )PNL este exponentul capitalului strain in Romania..cam asta rezulta din deciziile guvernului PNL!

    ar trebui ca hahalerismul cu iz de poupincourism politicianist sa fie inlocuit cu simtul realitatii: politica este razboiul dus cu alte mijloace!

    las la o parte faptul ca nu am incredere in deontologia profesionala si nici in moralitatea publica ale domnului PM deloc, absolut deloc, de cand am citit ca a facut speculatii pe baza monedei nationale…

  27. Fără cureaua de transmisie Iordache și fără aportul lui Șerban Nicolae, legile croite de P SD sunt respinse la CCR. O tempora!

  28. !Cetateanu’ turmentat

    adica domnia-voastra sustine ca Romania are o gramada de vaci de lapte extraordinare?

    asta este ca aia cu elevul din clasele primare care nestiind sa rezolve problema pusa de invatatoare pe tabla, copiaza gresit datele problemei si astfel se scuza!

    Franta are o gramada de capital privat national, o gramada, de aceea Macron se duce in China, cauta plasamente pentru capitalul privat francez, nu este cazul nostru, capitalul nostru privat este foarte slab..noi nici macar un lant de wc din Europa centrala nu am reusit sa pune pe roate cu capital romanesc..

    altfel nu ar fi o mare problema cu privatizarea…

    or la noi aceasa privatizare va fi cam cum a fost cu Romgazul, 20 la suta pentru romani, pe piata interna, 80 la suta pe straini…in ce buzunare se duce profitul?

  29. !Theodor

    adica domnia-voastra crede ca domnul Citu vede privatizarea respectivelor nu dn dorinta de a face rapid rost de bani pentru a umple gaurile la buget ci pentru a nu fi angajate rudele primarului? aveti umor bestial…ca sa nu spun ca toata constructia miroase a sofism..

    PSD-ul a dat acea decizie si eu zic ca bine a facut….capitalul privat romanesc este slab, nu are forta si s-a banuit ca in doi ani de zile se va mai intari…ca sa poata sustine privatizarea in cauza….

    domnia-voastra nu vede firmele private poloneze, cehesti si unguresti pe piata romaneasca?

    Miza este dezvoltarea capitalului privat romanesc….

    am mai spus-o pe-acilea …Le Monde diplomatique a prezentat cu ceva timp in urma procentele de privatizare straine pe ramuri ale economiei, in cele mai dezvoltate tari din lume…limita era de 20 la suta…

    lasati politicianismele ieftine…

    ne place sau nu ne place PSD este purtatorul intereselor capitalului privat national ( adica ce era PNL in perioada interbelica), PNL nu are nici o treaba cu asa ceva, mie imi pare a fi reprezentantul capitalului strain din Romania, din mostenirea sa a luat doar sigla, ideea penelista * prin noi insine* a aruncat-o la gunoi, a luat locul PNT-ului din perioada interbelica, cum de altfel mi se pare ca este si USR-ul, care ii exprima pe corporatisti…

  30. !Dunn

    cu tot respectul o spun, bateti campii…in loc sa folositi rationamente economice, folositi stereotipuri de limbaj politicaniste!

    Comunismul s-a prabusit din varii motive, dar unul a fost cel legat de economie, mai ales de industrie…productie suprastoc, incapacitate de retehnologizari datorate lipsei de capital ( s-au platit datoriile), schemele de personal supraincarcate…datorii la stat o gramada, neplata contributiilor sociale care risca sa prabuseasca sistemul de sanatate, de pensii si educatia…

    la asta trebuie dupa 90 adaugate rolul sindicatelor care faceau greve si cereau salarii marite, ocupand deneurile tarii, furturile de jos ( muncitoresti), de sus (ingineresti)…exact ca in agricultura, facut praf sistemul de irigatii, grajdurile CAP-urile, serele, statiunile pomicole…

    vorbiti de parca Iliescu era imparat, iar supusii niste oameni cinstiti, care in viata lor nu au furat nici macar o bobina de ata…

    una din conditiile dezvoltarii este capitalul moral….la noi pana si copiii de la gradinita si pensionarii de 100 de ani furau…

    nu ati trait in Romania…?

    statul era si jucator si judecator, o situatie imposibila…ca sandramaua sa nu se darame cu totul trebuia privatizat…capital romanesc lipsa…s-a incercat adunarea banilor in maini putine ( Caritas, FNI, Gerald etc), s-a folosit sistemul suveica, s-au dat actiuni, Mebo..privatizarea pe 1 dolar., privatizari directionate…..

    nu stiu daca exista vreo cercetare cat de cat exhaustiva cu privire la soarta fiecarei intreprinderi….ar fi interesant de vazut

    la atatea variabile complexe trebuie gasit un vinovat…ce simplu, nu-ti mai bati capul!

  31. !AurelCormiz

    nu sunteti la si pe subiect!

    dar parca mai ieri sustineati pe-acilea ca CCR-ul este pesedeizat si ca trebuie desfiintat!

    la alimentara din cartierul domniei-voastre s-a epuizat stocul de consecventa in gandire si s-a trecut pe incoerenta?

  32. Nu ti-e ma rusine? Hotul striga hotii

  33. !JavaC

    cu respect o spun, de fapt, v-o repet, nu pricepeti nimic din mize!

    acum nu suntem in anii 50 cand proletariatul acuza burghezia ca este hoata si ca a devalizat tara, ( ca sa stiti de unde vi se trage, aveti mental comunist standard!), acum suntem in batalia dintre capitalul national, privat si de stat versus capital strain..

    exact ca in perioada interbelica…atunci PNL striga * prin noi insine!* si au pus acea sageata..asta vrand sa spuna, dezvoltarea tarii prin burghezia noastra nationala, iar PNT striga *usile deschise*…

    eu zic ca daca aveti timp nu v-ar strica sa cititi cartea lui Stefan Zeletin *Burghezia romana*…oleaca de cultura politica si de istorie economica a patriei v-ar fi utila si va asigur ca veti dobandi un lucru: autonomia gandirii, nu repetarea ca un papagal a lozincilor!