G4Media.ro

Nou atac la adresa supraturismului în Spania/ Cutiile pentru cheile apartamentelor turistice…

Sursa foto: Unsplash / Angelika Paduch

Nou atac la adresa supraturismului în Spania/ Cutiile pentru cheile apartamentelor turistice din Sevilla, mânjite cu excremente/ Turismul reprezintă 25% din PIB-ul Sevillei 

Sevilla se luptă cu modalitatea de a reduce numărul de locuințe de vacanță. Unele proprietățile închiriate pe termen scurt au fost mânjite cu excremente, în timp ce protestele împotriva turismului ating cote maxime în Spania, scrie Euronews.

Potrivit cotidianului spaniol ABC, mai multe apartamente din Sevilla, capitala Andaluziei, au fost vizate, cutiile care conțineau cheile fiind acoperite cu ceea ce părea a fi noroi maro.

Incidentele coincid cu o nouă propunere a primarului orașului de a limita autorizațiile pentru închirierile pe termen scurt de tip Airbnb. Aceasta ar limita apartamentele turistice la 10 % din totalul locurilor de cazare din anumite zone.

Cu toate acestea, unii cred că restricțiile propuse nu merg suficient de departe, principalul partid de opoziție, PSOE, blocând proiectul de lege din acest motiv.

Sprijinul pentru o restricționare a apartamentelor turistice în Sevilla este în creștere

Opoziția publică față de apartamentele turistice din oraș este în creștere, sute de localnici adunându-se în Sevilla la sfârșitul lunii trecute pentru a cere eliminarea licențelor Airbnb.

Creșterea necontrolată a numărului de locuințe turistice duce la creșterea chiriilor în centrul orașului și forțează localnicii să plece.

Acest lucru se întâmplă în special în vibrantul cartier Alameda, unde ar fi fost găsite cutiile respective.

O imagine care însoțește știrea ABC arată o cutie de de depozitare a cheilor legată de balustrada unei ferestre, cu capacul codului de combinație mânjit cu ceea ce pare a fi excrement de câine.

Cutiile sunt folosite de proprietarii de apartamente pentru a păstra în siguranță cheile, care pot fi apoi accesate independent de către oaspeți folosind un cod de deblocare.

Sevilla nu este singurul oraș spaniol care se luptă cu turismul excesiv.

În ultimele săptămâni, Barcelona a înregistrat proteste uriașe împotriva turismului de masă, localnicii stropind vizitatorii cu pistoale cu apă.

Capitala catalană a anunțat recent că intenționează să elimine toate chiriile turistice până în 2028.

În alte părți ale Spaniei, cum ar fi Palma, Malaga și Valencia, au fost introduse norme pentru a ajuta la reglementarea numărului de turiști, inclusiv taxe turistice și limite privind numărul de chirii de vacanță.

În ciuda acestor măsuri, statisticile guvernului spaniol arată că numărul apartamentelor turistice a crescut cu 9% în ultimul an, fiind înregistrate în prezent peste 340 000.

Pe de altă parte, tot publicația spaniolă ABC notează că turismul reprezintă 25% din PIB-ul orașului Sevilla și în domeniu lucrează 5.000 de persoane.

Primarul José Luis Sanz a explicat ce s-ar întâmpla dacă turismul ar lua sfârșit în Sevilla: „Șomajul ar crește cu 15 puncte”.



Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Spaniolii se comportă ca niște comuniști infecți, violent, vulgar, au uitat că economia de piață (legea cererii și ofertei) e singura politică economică care funcționează.

    • Asa si sunt, niste comunisiti prapaditi

    • Povești cu pești, lăcomia ține de natura umană, în ultimii ani, truismul in Spania a devenit costisitor, mai ales în zona de costuri cu spațiul locativ și mâncare daca în urma cu 4 sau 5 ani, cu scuza: ne scoatem pârleala din pandemie domnule dar efectele nu sunt doar de a scoate euro din buzunarele vizitatorilor ci afectează și viața localnicilor, dacă înainte de pandemie o cina in 2 în oraș te ducea undeva la 30e in prezent nu mai scapi fara 70 100e iar când salariul mediu e in jur de 1000e, sa dai ca localnic 10% pe o cina în oraș e cam exagerat. La fel și cu chiriile daca Ghiță cere 100e pe zi cum sa cer eu 300e pe luna? Și tot felul de derapaje.

      Creșterea prețurilor pe Airbnb nu se datorează oamenilor care își pun apartamentele ci intrarea agresiva a agențiilor imobiliare pe aceasta piață, care manipulează pretul

  2. Era normal sa se ajunga aici atat timp cat s-a creat o concurenta neloiala hotelurilor si pensiunilor, fara sa mai spunem cate taxe si impozite s-au pierdut – legal sau nu – si locuri de munca in industria hoteliera.
    Se poate rezolva foarte simplu: orice apartament sa aiba toate nivelurile de autorizatii pe care trebuie sa le aiba o pensiune – in Romania sunt in peste zece autorizatii – sa fie controlate de pompieri, sa plateasca drepturi de autor pentru ca in locatii se asculta muzica si este TV prin cablu. Obligatoriu SRL, contabil, etc. si si mai vedem atunci daca mai merita sau nu.
    Este un fel de Uber al cazarilor, dar nivelul de calitate mult mai jos in multe cazuri, nu neparat ca Uber in ultima perioada este rupt din soare.