G4Media.ro

Noua schemă de tratament pentru Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase…

sursa foto: Pexels.com

Noua schemă de tratament pentru Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara funcţionează. Medicul Virgil Musta: Niciun pacient nu a mai ajuns la intubare

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara spune că noua schemă de tratament pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus, care include anticoagulante, antivirale şi antiinflamatorii, a început să funcţioneze, mai ales la cei cu forme severe de COVID-19, iar aceştia nu au mai ajuns să fie intubaţi.

Medicul Virgil Musta a declarat, pentru News.ro, că, după o lună de la impunerea unei noi scheme de tratament pentru pacienţii cu COVID-19, se observă rezultate pozitive.

„Am făcut o analiză sumară în care am văzut că de aproximativ o lună, de când dăm tratatament anticoagulant precoce la pacienţii noştri, nu am mai avut bolnavi care să ajungă pe Terapie Intensivă. Toţi evoluează în forme medii sau severe ale bolii, dar nu au ajuns la intubare. Dacă ei ajung în timp util la spital, să se poată introduce corticoterapia, au şanse mai mari decât pentru cei care ajung direct pe ATI”, a spus medicul Virgil Musta.

Noua schemă de tratament este legată de procesul patogenic care intervine în boală, a mai spus medicul.

„Este vorba despre terapia antivirală, unde apar o serie de noi medicamente, terapii, cum este cea cu imunoglobuline, cu plasmă, cum este Remdesivirul, la pacienţii de la Terapie Intensivă. Sunt diferite antivirale care încearcă să diminueze cantitatea de virus, care conduce la procesul inflamator. A doua direcţie este cea de coagulare, pentru că s-a constat că este o hipercoagulitate în această boală şi inflamaţia stimulează coagulitatea. La necropsie, în ţări precum Italia şi Elveţia, care au fost mult înaintea noastră, au constatat un număr foarte mare de pacienţi care au prezentat tromboze pe vasele pulmonare. Au presupus că există aceste complicaţii şi atunci eu am studiat aceste analize ale lor şi am introdus acest tratament, ca să prevenim aceste cascade patogenice. A treia direcţie de tratament este cea de diminuare a inflamaţiei, pentru că virusul produce o reacţie cu eliberare de toxine. Aici avem criterii bine stabilite, când dai această terapie, cum o dai. Sunt medicamente care modulează şi inhibă aceasta inflamaţie. Jocul pe care îl facem este între «când dai» şi «în ce doze dai» acest tratament”, a explicat Musta.

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt internaţi puţin peste 80 de bolnavi infectaţi cu coronavirus. Tot aici, de la începutul pandemiei, au fost vindecaţi peste 420 de pacienţi, din mai multe judeţe ale ţării.

Sursa foto: Pexels.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. deci fara rautate:
    1. necropsiile interzise in romania erau de fapt necesare
    2. nu se specifica ce tip de antiinflamatoare sunt indicate. s-a zis ca ibuprofenul face mai mult rau.
    3. terapie anticoagulanta: heparina, antivitamine k sau anticoagulante orale noi?
    asteptam date concrete sprijinite de CIFRE. pana atunci doar zvonuri, declaratii, fake news si medicina medievala (carantina si autoizolarea)

  2. Nenea asta ar trebui sa fie CoVID Guru specialist in Romania. Bravo lui.

  3. Doctor Musta,cu diplomație si_a băgat picioarele în protocoalele propuse de OMS și de limbricii locali. A dat anticoagulante și a scăpat oamenii de la moarte.Felicitar domnule doctor!

  4. Nu ma pricep dar inteleg in mod clar ca e de bine, asa ca felicitari, Doctore ! 🙂

  5. Bravo domnule doctor, jos pălăria!
    Ma mir totuși că încă nu a apărut un plimbator de ștampilă de la DSP sau de pe la minister să dea avertismente ca nu au fost respectate „indicațiile sale pretioase”.

  6. Bravo lui ! Ce om , fara tam tam , fara sa aibe in spate firme off shore prin care sa mai pacaleasca statul roman in timpul liber ( gen Streinu Cercel ) omul e modest , curat, limpede si un foarte fain exemplu . Ma bucur ca in toata marea asta de … ( azi a aparut si Arafat ca ameninta o firma ca le suspenda licitatia , si a si facuto ) apare si cate o lumina

  7. Si de ce oare nu se aplica acest tratament in toata tara, daca tot da rezultate bune? Ar trebui sa fie obligatoriu.Felicitari domnule dr Musta, continuati cu ce credeti ca poate salva viata oamenilor.

  8. Tratamentul antiinflamator de care se vorbeste este cel bazat pe corticoizi (metilprednisolona). Se foloseste heparina subcutanata. Acest tratament nu este nici o noutate. Se foloseste de la sfarsitul lui martie-inceputul lui aprilie in Italia, Spania, Franta si in celelalte tari afectate, nu l-a inventat doctorul de la Timisoara, l-a preluat. Nu i-ar strica un pic de modestie. Totusi, nu e tratament miracol. In Italia, Spania, Franta si Anglia au murit oameni carora li s-au administrat si acest tratament, pe langa altele, cu adevarat scumpe, cum sunt inhibitorii de interleukina 6.
    . Orice cetatean roman bolnav ar trebui sa beneficieze de acest tratament daca ar avea nevoie (in general in functie de cat de severe sunt alterarile analitice si daca se observa un necesar crescand de oxigen).. pentru ca cine are forma usoara nu are nevoie de acest tratament. E schema universala OMS. Tratamentul cu corticoizi si anticoagulante nu e scump. Necropsiile sunt periculoase daca nu se dispune pe langa echipament de protectie complet si de sala special cu mecanism de presiune negativa a aerului, care sa absoarba particulele virale. Ma tem ca nu exista in Romania si nu merita riscata viata medicilor…de fapt e cam inutil…deja se stie cum afecteaza virusul diferite organe.

  9. Asta e noul Bacalbasa, fug reporterii de el ca nu il mai pot opri din declarati.