Nouă scumpire a porcilor în viu la poarta abatorului; prețul carcasei clasa E a ajuns printre cele mai mari din Uniunea Europeană
Prețul în viu al porcilor la poarta abatorului a fost în România, în săptămâna 38 ( 16 – 22 septembrie ) de 696,69 lei/100 de kg. Exprimată în procente creșterea prețului este de 1,13% față de săptămâna 37 ( 9 – 15 septembrie ), de 4.64% față de luna precedentă și de 27,01% față de anul trecut, informează lanțulalimentar.ro
Potrivit graficului publicat de Comisia pentru Evaluarea Carcaselor, intensitatea creșterii este fără precedent în ultimii ani. Mai mult, în această perioadă, prețurile erau în scădere.
Prețul carcaselor clasa E și S ( clasificarea este efectuată după tranșare ) a ajuns la 908,81 lei/100 kg, respectiv 908,41 lei/100 kg. În procente, creșterea este de 0,61%, respectiv 1,44% , față de săptămâna 38; de 6,54%, respectiv de 3,85% față de luna trecută și de 27,82%, respectiv 25,85% față de anul trecut.
La nivelul Uniunii Europene, prețul carcaselor clasa E și S situează România pe loc 5 în topul țărilor cu cea mai scumpă carne de porc. Carnea de porc livrată de abatoarele din România este mai scumpă decât carnea de proc din Franța, Germania, Ungaria, Danemarca, etc.
În săptămâna 38, au fost tranșați 81.805 de porci, din care 1.831 ( 2,24 %) au provenit din comerțul comunitar.
Cel mai mare preț la poarta abatorului a fost în săptămâna 27 ( 1 – 7 iulie ): 699, 70 lei/100 kg.
Sursa: lanțulalimentar.ro / Sursa Foto: pexels.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii