G4Media.ro

Noul calendar al anului școlar 2022-2023 nu va avea semnificativ mai multe…

Foto: Freepik.com

Noul calendar al anului școlar 2022-2023 nu va avea semnificativ mai multe zile de cursuri decât cel actual, așa cum dorea ministrul Cîmpeanu acum două luni

“Îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă”, spunea în ianuarie a.c. ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În ultimul an, el a reluat în mai multe rânduri această idee, spunând că, dacă anul școlar va începe mai devreme, acest deziderat va putea fi realizat. Structura anului școlar 2022-2023, prezentată miercuri de ministru, indică un an care începe mai devreme și se termină mai târziu, ceea ce sugerează un an mai lung, fie și în situația reorganizării, cu mai multe vacanțe ce împart anul în 5 module de școală. Dar, dacă eliminăm zilele libere, reiese că anul viitor va avea de fapt, pentru elevii de primară, gimnaziu și liceu, 167 de zile, cifră comparabilă cu datele oficiale aferente anului în curs pentru școala primară, dar mai puțin decât pentru cele valabile în cazul elevilor mai mari.

Calculat în funcție de datele reale și de noul calendar introdus în toamnă, ca efect al măsurilor de pandemie, anul viitor va fi doar ușor mai lung decât cel actual, care plasează România în coada țărilor europene din punct de vedere al numărului de zile de școală.

În calendarul anunțat de ministrul Educației joi, agreat în Consiliul de Dialog Social, școala începe pe 5 septembrie și se încheie pe 16 iunie. Începe, astfel, cu o săptămână mai devreme comparativ cu anul în curs și se termină cu o săptămână mai târziu.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează