G4Media.ro

Noul coronavirus va sfârși prin a provoca o simplă răceală, afirmă Sarah…

Foto: John Cairns, Universitatea Oxford

Noul coronavirus va sfârși prin a provoca o simplă răceală, afirmă Sarah Gilbert, creatoarea vaccinului Oxford

Este puțin probabil ca noul coronavirus să se transforme într-o variantă care să se poată sustrage vaccinurilor, deoarece „nu există foarte multe locuri în care să poată evolua virusul”, a spus creatoarea vaccinului Oxford, Sarah Gilbert.

Vorbind în cadrul unui webinar al Societății Regale de Medicină, ea a calmat temerile cu privire la o nouă variantă mai letală. “În mod normal, vedem că virusurile devin mai puțin virulente, deoarece circulă mai ușor și nu există niciun motiv să credem că vom avea o versiune mai virulentă a Sars-CoV-2”, a spus ea.

Chris Whitty, ofițerul medical șef al Angliei, a declarat miercuri că toți copiii care nu au fost vaccinați vor ajunge să facă Covid-19 la un moment dat, deoarece virusul va continua să circule pe măsură ce imunitatea scade.

Gilbert a sugerat, totuși, că boala cauzată de virus va deveni din ce în ce mai ușoară. “Tindem să vedem deriva genetică lentă a virusului și va exista o imunitate treptată care se dezvoltă în populație, așa cum există și pentru toate celelalte coronavirusuri sezoniere” a mai spus ea.

Aceste coronavirusuri sunt cauzele răcelii comune, iar Gilbert a spus: “În cele din urmă, Sars-CoV-2 va deveni unul dintre acestea”.

Ea a susținut că proteina spike vizată de vaccinuri are doar o capacitate limitată de a produce mutații, permițând în același timp virusului să pătrundă în celulele umane. “Dacă virusul își schimbă atât de mult proteina spike încât nu mai poate interacționa cu receptorul respectiv, atunci nu va mai putea intra în celulă. Deci, nu există foarte multe locuri în care virusul să dobândească ceva prin care să se poată sustrage imunității, dar să fie totuși un virus cu adevărat infecțios”, a spus Gilbert.

Profesor Sharon Peacock, șefa Consorțiului de Genomică Covid-19 din Marea Britanie, care monitorizează variantele Sars-Cov-2, a fost mai prudentă: “Cred că vor apărea noi variante în timp și există încă un drum destul de lung de parcurs cu acest virus.”

Sursa: The Times

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Erau cativa pe aici care sustineau ca noile variante sunt mai letale !
    Evident, virusul nu are ca scop sa omoare gazda, ci sa se reproduca, e logic sa apara forme mai usoare.

    • Oarecum.
      Virusul nu are niciun scop. El se reproduce atat timp cat poate. Variantele mai agresive ale lui fie vor intampina mai multa rezistenta din partea oamenilor (vaccinuri, tratamente, etc.) si se va incerca eliminarea lor fie vor omora gazda, in ambele situatii nu se vor extinde.
      Variantele mai putin periculoase, cam ca o raceala, vor fi cel mai probabil ignorate de oameni (nu prea incearca lumea sa faca vaccin pentru „common cold”) si astfel se vor putea inmulti mai mult.

      Spor.

    • @mario 3, @john – Adevarul, probabil, e pe la mijloc. Asa e, virusul nu are niciun scop. Insa, pentru amandoi, virusul NU SE REPRODUCE, se copiaza! Nu are metabolism, nu asimileaza materie pentru a o transforma in substante similare lui. Nu se divide, ci foloseste materia din celula in care intra pentru a crea copii ale lui.

    • Vedem, delta face ravagii. Dupa logica asta trebuia sa fie mai usor. In realitate, din pacate, cu cat are mai multe gazde cu atat creste riscul de mutatii care nu sunt neaparat mai usoare dupa cum ne confirma si realitatea. Agatati-va ca inecatul de pai.

    • Ce mai discuții filozofice pe aici! Care este scopul vieții? (că virusul e o formă de viață). Și eu sunt de parere că scopul vieții este să se reproducă și să își continue existența.

  2. Avand in vedere ca toti suntem urmasi ai supravietuitorilor pandemiilor din trecut e normal sa consideri ca ne vom adapta; ma rog aia care scapa.

    • Darwin Award va avea multi castigatori (din pacate).

      Darwin Award recunoaste indivizii care se presupune că au contribuit la evoluția umană selectându-se în afara genului prin moarte sau sterilizare prin propriile lor acțiuni.

  3. Ce raceala a mai ucis zeci de mii oameni in Romania, intr-un an si jumatate, si milioane la nivel mondial?

  4. Darwin a murit luand ceva de la un gandac. Ceva de dimensiunea unui carabus mai mare, ceva exotic intalnit in calatoriile lui l-a „selectat” si pe el. El a fost primul detinator al trofeului?

  5. S-a scris ca virusul s-ar fi transmis si prin manipularea carnii congelate . Milioane de nurci au fost eutanasiate pt a nu transmite virusul. Pana la urma , cat timp rezista virusul in afara corpului si cat timp rezista in cadavrele nurcilor sau altor vietuitoare?