G4Media.ro

Noul președinte al Biroului Electoral Central este o judecătoare care a luat…

Referendum pentru redefinirea casatoriei, Timisoara, Timis, Sambata 6 Octombrie 2018. Inquam Photos / Cornel Putan

Noul președinte al Biroului Electoral Central este o judecătoare care a luat poziție publică împotriva unei OUG promovate de Dăncilă și Tudorel Toader

Adina Georgeta Nicolae, judecătoare la Secţia 1 Civilă a Curțiii Supreme, a fost aleasă sâmbătă în funcția de președinte al Biroului Electoral, potrivit procesului verbal al ședinței. Locțiitor al președintelui BEC a fost aleasă Nina Ecaterina Grigoraş, tot de la Secţia 1 Civilă.

Adina Georgeta Nicolae și Nina Ecaterina Grigoraş au în luna februarie a acestui an o luare publică de poziție împotriva modului în care guvernul Dăncilă a adoptat OUG 7/2019, care modifica legile Justiției.

”Subsemnații, judecători ai Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, dezavuează modalitatea de adoptare a OUG nr. 7/2019, fără justificarea urgenței modificării legilor justiției, fără consultarea corpului de magistrați, în virtutea principiului cooperării interinstituționale loiale și potrivit mecanismelor legale în vigoare, cu desconsiderarea principiilor și valorilor statului de drept și, în special, cu riscul îngrijorător al nesocotirii independenței magistraților. Solicităm, pe această cale, instituțiilor și autorităților implicate să acționeze respectând principiul separației puterilor în stat, în limitele constituționale și legale ale propriilor competențe, iar cu privire la actul normativ în discuție, să ia măsuri de abrogare a acestuia, în partea care excedează reglementarea privind accesul și respectiv, promovarea în profesie”, arăta luarea de poziție publicată de Juridice.ro.

Pe lângă cei cinci judecători de la Curtea Supremă, din Biroul Electoral Central mai fac parte reprezentanții PSD, PNL, USR, ALDE, UDMR și PMP, precum și reprezentanții Autorității Electorale Permanente.

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Ordonanța 7 nu își propunea să mai tempereze efectele dezastruoase ale legilor justiției, așa cum fuseseră aprobate de Parlament? Vezi vârsta de pensionare a magistraților și vechimea necesară pentru ocuparea funcțiilor în parchete?

    • Oug 7 a fost o mizerie prin care javra de toader isi aservea justitia, el si numai el era amestecat in toate concursurile, nimic nu misca in justitie fara el, si operationaliza sectia speciala SS, pe care o scotea de sub controlul ierarhic al procurorului general, adica o facea stat in stat. La fel, ii dadea dreptul sa retraga apelurile din dosare ale altor structuri, ca DNA, asa au scapat hotul de ghita si alti vreo cativa, si cine stie cati or mai schimba. Aceasta oug a revoltat sute de magistrati in toata tara, de i-a scos pe treptele tribunalelor. Intr-adevar, pe langa nocivele articole, amana cu 1 an iesirea la pensie a magistratilor dupa doar 20 de ani de munca, adica pana la 1 ianurie 2020. Vad ca-ti amintesti selectiv numai de singurul aspect, hai sa zicem pozitiv, al acestei oug, insa doar amana. De restul, care-a scos magistratii in strada luni de zile, ai uitat.

  2. Excelent,ma bucur ca mana lunga a psdului,savonea nu a putut face nimic in cazul acesta! Bravo,excelenta veste ,sa fie intr-un ceas bun!!!!