G4Media.ro

”Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal”,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

”Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal”, susține Rareș Bogdan: ”I-am spus lui Marcel Boloş să nu se comporte ca un contabil, să se comporte ca un liberal responsabil”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat marţi seară, despre o schimbare a lui Marcel Boloş din funcţia de ministrul al Finanţelor, că nu îl dau afară pe domnul Boloş, îl roagă doar să fie liberal. I-am spus să nu se comporte ca un contabil, să se comporte ca un liberal responsabil, a precizat prim-vicepreşedintele PNL, referitor la negocierile cu Comisia Europeană privind scăderea deficitului şi măsurile fiscale care urmează să fie stabilite de Executiv. PNL nu va accepta să se distrugă capitalul românesc, proprietatea privată, a mai dat asigurări Rareş Bogdan, el afirmând că trebuie să se pună la masă coaliţia pentru a stabili măsurile cele mai puţin nocive, transmite News.ro.

”Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal”, a afirmat Rareş Bogdan, despre nemulţumirile din partid faţă de modul în care ministrul Finanţelor negociază măsurile fiscale pentru atingerea ţintei de deficit.

”I-am spus lui Marcel Boloş să nu se comporte ca un contabil, să se comporte ca un liberal responsabil. El este un liberal, este român, ştie interesul national al României, cunoaşte relaţiile noastre cu Comisia, ce se poate negocia sau nu şi nu cred că metoda elicopterul în care îi afectăm pe toi şi facem un talmeş-balmeş este una sănătoasă”, a spus Rareş Bogdan, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Despre informaţiile pe surse privind măsurile fiscale de majorare a taxelor şi impozitelor, Rareş Bogdan a arătat că a stat de vorbă cu mulţi colegi, din teritoru, ai judeţelor, ai filialelor, şi PNL nu va accepta să se distrugă capitalul românesc, proprietatea privată.

”Nu vom accepta aşa ceva, cu toate riscurile din lume şi cred că trebuie să ne punem la masă, după această săptămână toridă şi să vedem care sunt măsurile cele mai puţin nocive”, a mai spus Rareş Bogdan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. suna ca „sa nu se chinuie sa fie un profesionist, sa fie politruc” mai ales din gura lui batistuta-30-de-zile-PENSII-SPECIALE
    oare cum ar suna daca Bolos era la Sanatate ?

    • dar pe cand niste masuri din partea liberalului la nivel de bugetari? niste impingatori de hartii ceva restructurati? ceva digitalizare? sau doar in privat e bine de lovit?

    • N-o sa vezi masuri la bugetari. Pe cine sa dea afara? Pilele pe care tot ei le-au pus? Nah. Sa renunte la investitii? Pai firmele prietene din ce mai traiesc? Tot privatul trebuie sa suporte.

  2. Înclin să cred că prim – vicele liberal nu are habar de amploarea problemelor cu care se confruntă sistemul financiar al țării. În general, nu știu, în ce măsură politicienii de vârf sunt familiarizati cu rapoartele periodice pe care le fac instituțiile financiare, în primul rând evident BNR. Se pare că lui Rareș Bogdan – când perorează despre interesul național, de liberalism, de capitalul românesc – i se potrivește explicația simplă : ”it’s the economy stupid” ! Pentru mai concret îi propun să citească ”Raport asupra stabilității financiare – Iunie 2023, publicat de BNR.
    Va afla, că la adresa stabilității financiare a țării – pe lângă problematica complexă a războiului din Ucraina – există următoarele riscuri :
    .Deteriorarea echilibrelor macroeconomice a țării – risc sistemic sever
    .Întărzierea reformelor și absorbției fondurilor europene, în special pe relația PNRR – risc sistemic ridicat
    .Riscul de nerambursare a creditelorcontractate de sectorul neguvernamental – risc moderat
    Deci Boloș – poate unul dintre foarte puținii care înțeleg despre ce este vorba – este la Comisia Europeană să încerce să explice inexplicabilul. Noroc cu noi că Bogdan nu îl ”dă afară” !

    • Voi enumera câteva fapte din raportul BNR :
      România este pe mai departe ”printre primele țări din UE” cu deficite gemene : deficitul de cont curent și deficitul fiscal.
      Deficitul bugetar, pe primele patru luni ale anului 2023 a crescut cu 0,56 % față de 5,68 % de la finalul anului 2022. Deficitul de cont curent a crescut și el, la finalul Trim I din 2023 se situează la 8,9 % din PIB ( cel mai înalt din regiune ).
      Datoria publică s-a majorat cu 20 % în luna Martie 2023, față de aceeași lună din 2022 ( 49,2 % din PIB ). Față de perioada pre-pandemică ( Dec 2019 ) datoria publică a crescut cu 89 %, a doua cea mai ridicată din UE, în urma Estoniei. Constituie vulnerabilitate importantă ponderea ridicată a necesarului de finanțare pentru 2023 ce trebuie acoperit prin credite externe…..
      Perspectivele pentru anul 2023 sunt de încetinire a ritmului de absorbție al fondurilor europene. În cazul PNRR, se înregistrează o întârziere la transmiterea celei de-a treia cereri de plată aferente următoarei tranșe (în valoare de 3,1 miliarde euro). Rata de absorbție pe cadrul multi-anual 2014- 2020 a marcat o creștere de la data ultimului Raport ( 78 la sută în 15 mai 2023), dar rămâne sub valorile înregistrate în regiune.

  3. Umor negru : Bine că măcar ritmul de absorbție a banilor europeni este încetinit. În situația actuală cine știe ce ar fi în stare liberalii și psd-iștii ”responsabili„

  4. Bogdan mai face o tentativă de localizare a dușmanului ( evident, eternul UE ) care atentează la capitalul românesc și la proprietatea privată. Mișcarea aceasta de deturnare a răspunderii din mantinelă nu va putea niciodată absolvi actuala coaliție de toată mizeria cu care ne confruntăm. ”Cele mai nocive măsuri” au fost luate și aplicate din nou și din nou, de clasa politică autohtonă, de coaliția de guvernare și nu de alții dinafară. Ea este de vină.
    Subliniez că este opinie personală civilă, fără simpatie partinică.