G4Media.ro

Nu mai sunt deloc locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă pentru…

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Nu mai sunt deloc locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienții cu covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că, la nivel naţional, nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Sâmbătă, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 335 de paturi de ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 135 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, precizează GCS.

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, arată sursa citată.

”1.593 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, cât şi la nivelul Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2”, informează GCS.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, mai arată GCS.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ma intreb si eu, oare e corect ca cineva care a avut un accident de masina, si are nevoie de ATI, sa moara pt ca nu are loc de altcineva care nu a vrut sa se vaccineze si ocupa acum acel pat? Ceva care putea fi preintampinat cu atata usurinta.

  2. Și sper să nu se mai ia paturi de la ceilalți bolnavi, de alte boli, ca să se dea la șoșoci. Chiar nu e normal.

    • ba chiar asta se va intampla, dar fara sa anunte, managerii numiti politic vor transfera paturile ati pastrate statistic pentru accidente boli etc sile vor da sosocilor

  3. Problema este falsă. In Romania sunt o treime vaccinati. Cu excepția copiilor ar trebui internati 33% vaccinati si 66% nevaccinati. Orice șoșoc depășește procentul asta nu trebuie primit. Să i se spună la spital sa mai aștepte un pic pana pleznește.

    • Cat timp sunt paturi libere e OK sa fie primiti toti, si vaccinati si nevaccinati. Cand se umple ATI-ul, ca acum, sunt doua posibilitati:

      Daca ne luam doar dupa contributii la asigurari de sanatate, vaccinatii ar trebui intr-adevar sa beneficieze de pana la 33% din paturi, daca au nevoie de ele. Desi am o banuiala ca vaccinatii, fiind mai educati, au contribuit cu mai mult de 33%.

      Daca ignoram contributiile, si trecem pe logica medicinei de razboi, ar trebui prioritizati cei care au cele mai bune sanse de supravietuire. Si aici teoretic in principal tot despre vaccinati este vorba, dar trebuie facuta o analiza de la caz la caz.

      Ar mai trebuie luata in calcul si speranta de viata ulterioara, in caz ca sunt salvati. Si daca tot nu poti lua o decizie, se pot lua in considerare si alti factori, mai mult sau mai putin subiectivi, sau merge pe principiul „primul venit primul servit”.

      De exemplu intre o femeie care tocmai a nascut, nevaccinata, si o persoana de 80 de ani, vaccinata, ambii avand nevoie de un pat ATI, as inclina spre alocarea locului la ATI pentru femeie, chiar daca au sanse similare de supravietuire.

    • Pentru a beneficia de drepturile derivate din calitatea de asigurat, un asigurat are si obligatii. Printre altele, obligatia „de a respecta cu strictete tratamentul si indicatiile medicului”. Iti spune medicul sa te vaccinezi si tu nu o faci, nu ar trebui sa ai dreptul la tratamentul ulterior la care ai fi indreptatit ca asigurat.

  4. Iar spitalul modular de la Lețcani încă nu funcționează.Toata vara ce ați făcut domnilor?

  5. dar mai avem locuri la ATI pentru pacientii vaccinati ce au nevoie de locul ala pentru alte motive medicale? bataie de joc!! sincer as pune vaccinul ca si criteriu de alegere daca un pacient e primit sau nu la ATI atunci cand ai de ales.

  6. Să le fie țărâna uşoarā. Şi şă-i pomenească Şoşoacâ, Simion şi restul aurolacilor impostori.

  7. So what ? Mie nu îmi trebuie :))))