G4Media.ro

Nu mai sunt utilizatori rămași fără energie electrică în zona Munţilor Apuseni…

sursa foto: Facebook/ Distributie Energie Electrica Romania

Nu mai sunt utilizatori rămași fără energie electrică în zona Munţilor Apuseni / Prefectura Alba: A fost cea mai gravă avarie a reţelelor de medie şi înaltă tensiune care a avut loc vreodată în zonă

Prefectura Alba a anunţat, joi seară, că au fost finalizate lucrările de remediere a defecţiunilor la reţelele de alimentare cu energie electrică din judeţ, astfel că nu mai sunt utilizatori nealimentaţi cu electricitate în zona Munţilor Apuseni, anunță News.ro.

Aceasta a fost ”cea mai gravă avarie a reţelelor de medie şi înaltă tensiune care a avut loc vreodată în zona Munţilor Apuseni”.

”Au fost finalizate lucrările de remediere a defecţiunilor la reţelele de alimentare cu energie electrică din judeţ, nu mai sunt utilizatori nealimentaţi cu energie electrică în zona Munţilor Apuseni. Confruntat cu cea mai gravă avarie a reţelelor de medie şi înaltă tensiune care a avut loc vreodată în zona Munţilor Apuseni, operatorul de distribuţie a energiei electrice DEER (Distribuţie Energie Electrica România) a reuşit printr-o mobilizare exemplară să aducă în funcţiune instalaţiile şi să alimenteze consumatorii din zonă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, de Prefectura Alba.

Angajaţii sucursalei Alba ai DEER au fost sprijiniţi de colegii din Bihor, Braşov, Sibiu, Mureş, Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, care au direcţionat imediat spre judeţul Alba formaţii de lucru, utilaje, echipamente şi materiale. Peste 140 de angajaţi ai DEER au fost în acţiune în ultimele zile, joi fiind remediate ultimele linii de medie tensiune din zonă.

”Nu în ultimul rând trebuie menţionat sprijinul permanent oferit formaţiilor operatorului de distribuţie a energie electrice de primăriile din zona Apuseni, ISU Alba, Direcţia Silvică Alba, dar şi de voluntari din localităţile afectate, care au dat o mână de ajutor pentru înlăturarea efectelor negative provocate de fenomenele meteorologice periculoase, înregistrate pe fondul codului portocaliu din 26-27 februarie. De maximă importanţă pentru asigurarea accesului la intervenţii, prin deblocarea drumurilor afectate de dezastrul natural, a fost şi activitatea SDN Alba, DPL, IPJ, IJJ, Alba, SGA Alba şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă”, scrie în comunicat.

Astfel, au fost implicaţi de la SDEE Electrica – 140 electricieni+coordonatori şi 35 de utilaje din judeţele Alba, Bihor, Mureş, Braşov, Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu, de la ISU Alba – 66 de pompieri militari, 6 autospeciale de intervenţie şi 1 autocamion cu grup electrogen de mare capacitate, de la IPJ Alba – 22 poliţişti şi 11 auto, de la SGA Alba – 51 muncitori, 5 autospeciale şi 2 buldoexcavatoare, de la SDN Alba – 15 muncitori cu 5 auto si 2 buldoexcavatoare şi de la SVSU-uri 80 persoane cu 14 mijloace tehnice.

Mai multe localităţi din Munţii Apuseni au fost afectate de fenomene meteorologice, după ce judeţul s-a aflat sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Marţi seară, numărul consumatorilor nealimentaţi depăşea 6.600, în mai multe localităţi.

Potrivit Prefecturii Alba, probleme au fost semnalate în Fenes, Vidra,  Avram Iancu, Bistra, Câmpeni, Poiana Vadului, Horea, Albac, Roşia Montană, Ciuruleasa, Mogoş, Bucium, Ponor, Întregalde, Laz, Geamăna, Bistra, Lupşa, Almaşu Mare, Runc, Arieşeni, Scărişoara, Poşaga.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...