G4Media.ro

VIDEO „Nu poți face bine planetei, dacă nu-ți faci ție bine”/ Un…

FOTO: Training cu elevi de liceu, programul ReGeneration. Sursa: https://www.instagram.com/hubuldecaramida/

VIDEO „Nu poți face bine planetei, dacă nu-ți faci ție bine”/ Un student la Arhitectură și două eleve de la Liceul „Lovinescu” au creat „ReGeneration”, un program de training în licee despre sănătatea mintală și well-being

În București există un business social, ce poartă numele „Hubul de cărămidă”, manageriat de tineri studenți și dedicat elevilor de liceu. Cei implicați sunt în formare profesională, apropiați de vârstă, tocmai pentru a se identifica unii cu alții, și a fi mai ușor înțeleși, dar și agreați de cei din aceeași generație. Totodată relația nu este de subordonare, ci de coordonare.

Una dintre inițiativele cu care tinerii au participat la un ideathon a fost premiată în această toamnă. Radu Petrescu, student în anul patru la Arhitectură, împreună cu două eleve de liceu din clasa a XI-a, la filologie bilingvă portugheză, de la Liceul „Eugen Lovinescu”, Miruna Matei și Manoliu Maria, au inițiat și urmează să pună în practică un program de training pentru elevii din medii defavorizate. Planul lor este să contribuie la sănătatea mintală „mental health” a adolescenților și printr-un training să-i învețe cum să-și creeze o stare de bine „well-being”.

„ReGeneration”, după cum s-a numit proiectul tinerilor, a câștigat locul I la concursul de idei urbane de sustenabilitate, ținut în noiembrie de UrbanizeHub, iar legătura cu dezvoltarea durabilă nu se mai referă la utilizarea inteligentă a resurselor din natură, ci a celor intelectuale care să ducă la o grijă mai mare pentru mediu.

„Noi ne axăm pe sustenabilitate, pe o planetă mai verde, pe ideea că o persoană care nu are un mental health cât mai sănătos nu poate să ajute la sănătatea planetei așa că am încercat să integrăm părțile acestea din noi”, a afirmat Radu Petrescu, community manager la Hub-ul de cărămidă și student în anul 4 la Facultatea de arhitectură, într-un scurt interviu pentru Entr, platforma europeană pentru tineri, din cadrul G4Media.

Proiectul „ReGeneration” prevede organizare de 6 ateliere de soft skills, axate pe abilități precum comunicarea eficientă, rezolvarea de probleme, managementul timpului și luarea deciziilor, competențe ce-și propun atingerea succesului în carieră și pregătirea pentru provocările viitorului.

Echipa „ReGeneration” a identificat cel puțin 3 factori combinați care dau lipsa de spirit civic în rândul adolescenților, inclusiv educație precară și impactul asupra sănătății mintale. „Sănătatea mintală precară în rândul adolescenților poate fi influențată de mai mulți factori, precum presiunea academică, relațiile sociale, schimbările hormonale și stigmatul asociat problemelor de sănătate mentală. Este important ca adolescenții să fie încurajați să vorbească deschis despre sentimentele lor și să aibă acces la resurse de sprijin, cum ar fi consilieri școlari sau profesioniști în sănătate mentală.”, se arată în descrierea proiectului câștigător, care poate fi găsită și AICI.

Entr a prezentat, totodată, și soluția Green Wave, un proiect pilot creat de trei tineri care propun implementarea unei stații de compost pentru legumele care se aruncă pe jos în Piața Obor din București. Ca și Regeneration, Green Wave a fost premiat cu mențiune în cadrul concursului UrbanizeHub, ținut în weekendul 17-19 noiembrie la București.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...