G4Media.ro

Numărul atacurilor mortale ale câinilor a crescut în Regatul Unit. Experții britanici…

Sursa foto: Pixabay

Numărul atacurilor mortale ale câinilor a crescut în Regatul Unit. Experții britanici încearcă să determine cauzele

Un academician de renume a avertizat că Marea Britanie se află în mijlocul unei crize de sănătate publică, deoarece numărul de atacuri mortale ale câinilor continuă să crească, relatează Daily Mail.

Dr. John Tulloch, expert în sănătate publică veterinară de la Universitatea din Liverpool, este autorul unei lucrări de cercetare din 2021 care a dezvăluit o creștere surprinzătoare a numărului de incidente cauzate de mușcături de câini în ultimii 20 de ani.

El a declarat pentru Daily Mail că, deși cercetările mai ample cu privire la cauza acestei creșteri a atacurilor au fost limitate, au apărut tendințe „îngrijorătoare” la care a fost martor în ceea ce privește modul în care proprietarii au grijă de câinii lor.

Printre posibilele explicații se numără schimbări mai ample în societate, mai mulți câini fiind acum cumpărați de la crescători nereglementați sau din străinătate, sau modul în care oamenii interacționează cu animalele lor de companie – alimentat de tendințele TikTok sau de videoclipurile care speră să strângă like-uri online.

„În ultimii 20 de ani sau cam așa ceva, a existat o creștere clară a cazurilor de atacuri grave ale câinilor și ar trebui să o numim ceea ce este, o problemă de sănătate publică în creștere. În cele mai multe cazuri, este vorba de un câine cunoscut de victimă, deoarece aceste evenimente au loc în spatele ușilor închise.

Copiii reprezintă încă aproximativ 25% din internările în spital din cauza mușcăturilor de câine, dar trebuie să înțelegem de ce adulții sunt atacați mai mult acum, este o problemă izbitoare. Iar zonele mai defavorizate ale țării au rate de spitalizare mai mari în cazul mușcăturilor de câine, comparativ cu comunitățile mai puțin favorizate, care au avut cele mai mic”, a declarat dr. Tulloch pentru Daily Mail.

James McNally, supranumit „avocatul britanic al mușcăturilor de câine” și expert în cereri de despăgubire pentru vătămări corporale la Slee Blackwell Solicitors, a declarat că a observat o creștere a numărului de cereri de despăgubire pentru mușcături de câine în ultimii ani.

El a declarat pentru Daily Mail cum că în prezent are peste 180 de clienți, iar căsuța sa de e-mail se umflă cu cereri noi în fiecare zi.

„Unele dintre cele mai grave răni pe care le vedem sunt provocate de acele animale de casă iubite; Collie, Jack Russells, Husky. Orice câine poate provoca leziuni în orice moment.

Am avut o doamnă care și-a pierdut vârful nasului, șoferi de livrări care și-au pierdut degetele. Sunt cazuri de care ne ocupăm în care un copil a fost scalpat de câine și a suferit răni grave la nivelul feței – toate sunt oribile”, a afirmat McNally.

„În multe dintre cazurile pe care le vedem, după părerea mea, este vorba de câinii familiei.

Cred că creșterea achizițiilor și adopțiilor de câini din pandemie a contribuit probabil la creșterea numărului de mușcături de câini, experții și-au exprimat mari îngrijorări cu privire la fermele de căței și cred că mulți dintre noi nu sunt conștienți de întreaga lume a creșterii câinilor.

În cele din urmă, este un fel de Vest Sălbatic acolo. Am avut câini nepotriviți, crescuți de oameni nepotriviți, care au ajuns în casele nepotrivite. Este o rețetă pentru dezastru și a fost alimentat focul”, a mai spus McNally.

Kyra Algazi-Floden, specialistă în comportamentul câinilor și studentă la comportamentul clinic al animalelor, insistă asupra faptului că explozia numărului de proprietari de căței ar putea contribui la numărul de atacuri ale câinilor din Marea Britanie.

„Ca și în cazul copiilor, nu toată lumea este pregătită să fie părinte și nu toată lumea este pregătită să fie proprietar de câini”, a declarat ea pentru Daily Mail.

„Un câine este un animal și poate mușca întotdeauna în ultimă instanță. Nu este doar o jucărie, trebuie să fie îngrijit și nu cred că destui oameni realizează acest lucru.

Primele 4-8 luni de creștere a unui cățeluș sunt foarte importante. Cățeii au nevoie de o cantitate corectă de exerciții fizice, hrană, somn, socializare și îngrijire. Cei care nu au fost crescuți și educați în condiții corecte vor avea mai puține mecanisme de adaptare în viață, ceea ce i-ar putea face, de exemplu, mai retrași sau mai agresivi.

Fiecare caz [de atac fatal al unui câine] trebuie analizat individual și ar trebui să ne uităm, de asemenea, la ceea ce fac oamenii greșit, nu întotdeauna la câine”, a precizat Algazi-Floden.

Este o teamă similară în rândul academicienilor și experților, în condițiile în care numărul de câini deținuți a crescut cu aproximativ 10% în Marea Britanie în timpul pandemiei.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. In timpul pandemiei au mu.rit oameni. Poate unii dintre ei erau singuri, dar aveau caini. Acei caini au ramas fara stapan. Poate fi si asta o cauza a mult vehiculatului abandon.
    Apoi, nu oricine trebuie sa adopte caini. Eu stiu asta si nu adopt, de exemplu. Cei care nu se pot abtine si stiu ca-i pot abandona mai devreme sau mai tarziu, clar nu.
    Noi azi luam lectii de la englezi? Yeats spunea despre ei ca sunt mai agr.esivi decat irlandezii, parca asa tin eu minte, ca tot ii lauda forumista, didi, ca i-a convenit ce au facut cu acel caine agre.siv de la stirea de dimineata.

  2. E din cauza schimbărilor clismatice: i-a dat peste cap și le-a zgâriat busola morală.

  3. Imi place sa cred ca a fost folosit Google Translate in redactarea acestei stiri.
    Altfel mi se pare impardonabila exprimarea urmatoare: „zonele mai defavorizate ale țării au rate de spitalizare mai mari …, comparativ cu comunitățile mai puțin favorizate, care au avut cele mai mic”.

  4. Câinii de pe străzi arată lipsa noastră de civilizație și ticăloșia unora mari iubitori de animale care după ce își trag banul îi aruncă. Câini fără stăpân ar trebui să fie duși în adăposturi decente. Nu sunt totuși animale pe cale de dispariție! Poate că avem nevoie de o industrie de pielărie ca să nu mai producem plastice. Poate ar trebui să devenim și iubitori de oameni? Nu-i așa? Nu! Pentru că omul spre deosebire de cățel poate să de-a ONG – ul de gol când nu îi dă să mănânce și este aruncat în stradă.

  5. Carevasazica aici nu este vorba de caini maidanezi proveniti din curtile oamenilor?Acestia nu trebuie sa fie în haite ca sa muste periculos,ca sa puna in pericol sanatatea publica.De multe ori haitele de politicieni sunt mai periculoase decat haitele de caini,pentru ca cele de politicieni actioneaza din interior,pe cand cele de caini numai din exterior.Dar stai ca am uitat,cand Draknea,cu haita in spate,striga,din exterior de la tribuna „camasilor albe”,la procurorii DNA:”șobolanilor”.