G4Media.ro

Numărul de infecţii cu noul coronavirus în China îl depăşeşte pe cel…

sursa foto: Pixabay.com

Numărul de infecţii cu noul coronavirus în China îl depăşeşte pe cel cu SARS. Peste 130 de persoane au murit / Cercetători din toată lumea lucrează la dezvoltarea de vaccinuri

Numărul de infecţii cu noul coronavirus în China l-a depăşit pe cel din epidemia SARS în această ţară în 2002-2003, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, notează AFP, preluată de Agerpres.

Autorităţile sanitare chineze au anunţat miercuri că au înregistrat 5.974 de cazuri confirmate de contaminare în China continentală, cu peste 1.400 mai mult decât cu o zi înainte, şi 132 de decese.

Virusul SARS a infectat 5.327 de persoane în ţară, aminteşte AFP.

În același timp, virusul se răspândește în lume. În Emiratele Arabe Unite și în Tibet s-au înregistrat cele mai recente cazuri.

Statele Unite, Japonia, Australia și Uniunea Europeană au început măsurile de evacuare a cetățenilor lor din provincia chineză Hubei, zona de unde a izbucnit epidemia.

Concomitent se face eforturi pentru dezvoltarea unui tratament și a unui vaccin împotriva noului virus.

Cercetătorii de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite şi cei ai grupului Johnson & Johnson au demarat procedurile de dezvoltare a unor vaccinuri potenţiale împotriva noului tip de coronavirus apărut în China, 2019-nCoV, însă această activitate va dura mai multe luni, au anunţat marţi coordonatorii proiectului, citaţi de AFP.

Dezvoltarea noilor vaccinuri se bazează pe colaborarea cu compania de biotehnologie Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, finanţată pentru acest proiect de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, o organizaţie de tip parteneriat public-privat.

O echipă de oameni de ştiinţă din Australia a anunţat miercuri dezvoltarea cu succes a unei versiuni de laborator a noului tip de coronavirus, prima creată în afara teritoriului Chinei, o realizare care ar putea contribui la combaterea răspândirii globale a bolii, informează Reuters.

Cercetătorii de la Institutul pentru Infecţii şi Imunitate Peter Doherty din Melbourne au spus că vor pune la dispoziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi laboratoarelor din toată lumea această mostră, creată după o prelevare de probe biologice de la un pacient infectat.

Un laborator din China a recreat de asemenea virusul cu succes, dar a pus la dispoziţie doar secvenţa genomului, nu şi mostra ca atare, potrivit Australian Broadcasting Corp.

„Întrucât ne aflăm în mod concret în posesia virusului, avem acum abilitatea de a valida şi a verifica într-adevăr toate metodele de testare şi de a le compara sensibilităţile şi specificităţile”, a precizat într-o declaraţie directorul laboratorului de identificate a virusurilor, Julian Druce.

„Virusul va fi folosit ca material pentru controlul pozitiv în cadrul laboratoarelor din reţeaua de sănătate publică din Australia şi va fi expediat către laboratoare de expertiză care colaborează strâns cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din Europa”.

Virusul se transmite prin picăturile de salivă provenite de la persoanele care tuşesc şi strănută şi are o perioadă de incubaţie de până la 14 zile.

Mostra de virus creată în laboratorul australian ar putea fi folosită pentru generarea unui test de anticorpi, care ar permite depistarea virusului la pacienţii care nu prezintă simptome, precum şi la crearea unui vaccin, a mai precizat institutul.

Virusul a fost recreat din probele prelevate de la un pacient care a sosit la institutul australian pe 24 ianuarie, se mai precizează în declaraţie.

Institutul Peter Doherty este un joint-venture între Universitatea din Melbourne şi Royal Melbourne Hospital.

Foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ok, si cati s-au vindecat nu ne informati?

    • Nu ca trebe sa mai se vanda niste masti,manusi chirurgicale, scanere de temperatura, si cel mai important sa faca „curatenie” baietzii aia in provincia respectiva, ca doar de aia au trimis armata in vizita de prietenie.