G4Media.ro

Numărul de ore și de zile de școală contează în rezultatele elevilor.…

Dragos Iliescu / Foto: Brio.ro

Numărul de ore și de zile de școală contează în rezultatele elevilor. Dragoș Iliescu: Copiii din România nu fac prea multă carte. Având ore puține de școală, îi încărcăm masiv cu teme, ceea ce nu e în ordine

“Copiii din România NU fac prea multă carte. Dimpotrivă, datele ne arată că fac prea puțină școală, comparativ cu elevii din alte state europene. Sigur, având ore puține de școală îi încărcăm masiv cu teme, ceea ce evident nu e în ordine”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Dragoș Iliescu, expert internațional în testare și colaborator OECD. Contactat de Edupedu.ro după ce ministrul educației a anunțat că este gata să prelungească încă din toamnă anul școlar, precum și să revină la trimestre, în loc de semestre, Iliescu a explicat că cercetările științifice arată că “numărul de ore/zile de școală contează” în rezultatele școlare.

În ceea ce privește împărțirea anului școlar în semestre sau trimestre, Dragoș Iliescu, profesor la Universitatea din București și director al Școlii Doctorale de Psihologie, a declarat: “Trimestre sau semestre, e tot una. Modelul vestic e să ai 2 semestre (”terms”), fiecare împărțit în jumătăți (”half-terms”), cu lucrări și teze și alte testări și modalități de notare pentru fiecare jumătate (”half-term”). Deci de facto în occident ai de obicei 4 “quatrimestre”.“

Amintim că România este în top 3 țări cu cele mai puține zile de școală din Europa (în jur de 165 de zile de școală în România, față de 200 câte are Italia, de exemplu), iar ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat în weekend că este gata să extindă perioada de cursuri a viitorului an școlar, iar astăzi a precizat că “eu personal nu am înțeles niciodată trecerea la semestre, nu spun că e rea, nu am înțeles-o eu, nu am înțeles ce avantaje are renunțarea la evaluări, în loc de trei, să ai două”.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. S-a trezit vorbind unul care a facut studii la Academia de Informatii a SRI si a predat, pana la gradul de conf, la dubioasa SNSPA!

  2. Numarul de saptamani de scoala trebuie marit pentru a acomoda un ritm suportabil de invatare pentru copii si pentru a da mai mult timp acumularii de cunostinte. Acum orele de scoala sunt suplimentate cu meditatii, ceea ce nu este normal.

    • Corect!

      Mai exact „cu multe teme” si inca si mai multe meditatii.
      Practic, dupa ultimele cercetari in Aritmetica, petrec NEPERMIS DE MULT timp cu activitati legate de scoala! 🙁
      La cei 40% care nu ies analfabeti functional ma refer, bineinteles. 💡

    • Nu trebuie marit numarul de saptamani de scoala. Trebuie eliminate materiile inutile si simplificată programa!

  3. Pentru cei care habar nu au, dar presupun, ca prostii, ca o critica inseamna sustinerea cretinilor din PSD, care au distrus invatamantul timp de 30 de ani aproape: nu toti elevii au putine ore, mai informati-va despre clasele V-VIII si clasele de liceu! Mare reforma vor face Cimpeanu (amic al tovaresei Andronescu, Cumpanasu, oprea, Ponta si Liviu Pop, ca tot ii invocati) si securistul asta de la Psihologie, specialist in „psihologie industriala si organizationala”. Vom trece din nou la trimestre! Asa, si? Mai mult de atat se poate? Vorbim si de discipline, de orele inutile si de cele insuficiente?

  4. Chiar asa, dubioasa SNSPA! Cati dinozauri de „Stefan Gheorghiu” au fost si or mai fi pe acolo?! Rectorul SNSPA e in regula? Pieleanu si Palada au fost pe acolo, soata lui Coldea urma sa aiba un post acolo daca nu sarea presa, plus multi alti impostori care imi scapa acum.

  5. Faptul că profesorul trebuie să explice materia pe înțelesul a 35 copii nu contează? Asta e normal?

  6. Mai dau niste nume dubioase de la SNSPA: Bulai, B Teodorescu, care-si dau adesea cu parerea la televiziunile mafiotilor din presa, primul – fost consiler al lui Tariceanu, al doilea – consilierul altui om politic cu probleme in justitie. Dar sunt si unii veniti la SNSPA direct de la Spiru Haret sau Cantemir ! Si sa nu uitam de relatiile excelente cu A Cumpanasu, traduse in granturi, deci in bani, dar nici de maharul A Curaj, care a tinut ceva ore pe acolo, ca doar el imparte banii pe asa-zise proiecte de cercetare. Sotia lui Curaj preda la randul ei la Psihologie, in UB, unde este Dragos Iliescu acum… MUSUROI sau MAFIE!