G4Media.ro

Numărul deceselor asociate Covid-19 în SUA a depăşit pragul de 800.000, cel…

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Numărul deceselor asociate Covid-19 în SUA a depăşit pragul de 800.000, cel mai mare bilanț la nivel mondial

Numărul deceselor asociate Covid-19 în Statele Unite a depăşit pragul de 800.000, fiind cel mai mare bilanţ naţional în pandemie, transmite News.ro. Cele mai multe decese au survenit la persoane nevaccinate şi vârstnice, iar conform datelor mai mulţi americani au murit în 2021 decât în 2020 din cauza bolii provocate de SARS-CoV-2.

Depăşirea acestui prag a venit după ce, luni, SUA au trecut de 50 de milioane de cazuri de Covid-19 confirmate.

Ultimele 100.000 de decese au fost înregistrate în decurs de 11 săptămâni.

„Valul îmbolnăvirilor pe care îl observăm va continua până ce nivelul de imunitate al populaţiei va fi suficient de ridicat pentru a le preveni. Nu suntem acolo deocamdată”, a spus dr. Keri Althoff, epidemiolog la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, citează BBC.

Au trecut mai mult de 650 de zile de când primul pacient american cu Covid-19 a murit în Seattle (Washington).

De când a fost aprobat spre utilizare primul vaccin anti-Covid, cel produs de Pfizer/ BioNTech, iarna trecută, au fost înregistrate aproximativ 300.000 de decese.

În aprilie 2021, au fost aprobate alte două seruri – Moderna şi Johnson & Johnson -, iar toate trei sunt disponibile acum pentru adulţi.

Bilanţul deceselor asociate Covid-19 este de aproximativ două ori mai mare decât numărul americanilor morţi în Al Doilea Război Mondial.

SUA, cu o populaţie de aproximativ 330 de milioane de locuitori, a înregistrat cele mai multe decese asociate Covid-19 decât orice altă ţară din lume. Urmează Brazilia, cu mai mult de 616.000 de decese, şi India, cu peste 475.000 de decese.

Decesele asociate Covid-19 în SUA au fost înregistrate în trei valuri principale.

Primul, care a lovit oraşul New York în mod special, a atins vârful în aprilie 2020, urmat de rate scăzute în vară şi toamnă. Iarna trecută a fost din nou înregistrată o creştere a numărului deceselor, cu un vârf în ianuarie 2021, când erau raportate peste 3.000 de decese zilnic.

Numărul a scăzut semnificativ în primăvară, când vaccinurile au devenit disponibile la nivel larg, dar a început să crească în iulie, odată cu varianta Delta mult mai contagioasă.

Dr. Althoff susţine că SUA mai au multe bariere de depăşit. „Încrederea în ştiinţă s-a diminuat, la fel şi în guvern, ezitarea faţă de vaccinare este o forţă puternică, dezinformarea este galopantă”, a declarat ea pentru BBC. „Trebuie să facem mai mult decât să încercăm să educăm. Trebuie să încercăm şi să înţelegem. Este nevoie pentru asta de conversaţie şi clădirea încrederii”.

Varianta Delta a coronavirusului rămâne o problemă serioasă, pe măsură ce Omicron ia amploare, iar experţii în sănătate încearcă să determine ce impact va avea aceasta din urmă în următoarele luni.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, la nivel global, numărul deceselor asociate Covid-19 a depăşit 5,32 de milioane, iar numărul cazurilor confirmate este de aproximativ 271,5 milioane.

Sursa Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Drogurile injectabile….

  2. E dureros sa vedem un număr atât de mare, dar acest bilanț e important pentru SUA. Pentru noi ar fi mai relevant (și presa și politicienii nu ar trebui sa se oprească din a repeta mereu și mereu) că România, alături de alte țări est-europene și sud-americane, are mai multe decese decât SUA raportate la totalul populației. De fapt, SUA e a 20-a țară din lume in acest clasament al pierderilor de vieți, iar România e în primele 10…

    • Orice guvern care chiar vrea sa reducă numărul de decese se apuca serios sa vaccineze pe cei care umplu secțiile ATI si mor: cei in vârsta si cei cronici, nu copiii si tinerii sănătoși („no jab, no job”).

    • Problema e ca decesele in exces sunt mult mai multe fata de decesele raportate oficial cu cauza COVID in tarile care nu prea sunt capabile sa stabileasca exact cauza decesului, ca India, Rusia, Romania, Bulgaria etc.

      Dupa excesul de decese in cifre absolute, Rusia si India ar avea mai multe decese in pandemie decat SUA.

      Iar raportat la populatie, pe locul 1 in lume la exces de decese in pandemie ar fi Bulgaria, cu peste 8100 la un milion de locuitori (0,81%). Romania ar fi pe locul 11 in lume, cu peste 5200 la un milion (0,52%). Iar SUA ar fi abia pe locul 51 in lume, cu peste 3000 la un milion, doar (0,3%).

  3. Nici nu vreau să ma gândesc cate sute de milioane au murit in China. Încă din aprilie 2020 companiile de telefonie mobilă din China aveau cu 20 milioane mai puțini abonați, iar in China singura posibilitate să te dezabonezi era prin deces.
    Iar in Rusia parcă 100.000 au dat ortul popii doar luna trecută.
    Probabil in SUA se contabilizează corect iar in restul „puterilor” se minte de îngheață apele!

    • Estimarile neoficiale pentru China, pe baza excesului de decese, sunt de aproximativ 2 milioane.

  4. conteaza si sanatatea populatie, SUA e plina de obezi, romanii mananca mancare proasta + sosoceala clasica care face mai mult rau decat obezitatea.