G4Media.ro

Numărul infecțiilor cu COVID-19 scade în Marea Britanie pentru a cincea zi…

Foto: www.gov.uk

Numărul infecțiilor cu COVID-19 scade în Marea Britanie pentru a cincea zi consecutiv, prima scădere susținută în afara unei perioade de carantină națională

În Marea Britanie s-au înregistrat duminică 29.173 de cazuri noi de infectare cu Coronavirus – în scădere de la 48.161 înregistrate cu o săptămână mai devreme, pe 18 iulie, a cincea zi consecutiv de scădere. Este prima oară de la începutul pandemiei din iarna 2020 că o scădere susținută a cazurilor nu coincide cu carantina națională.

Până la ora actuală 46.563.452 de persoane au primit o primă doză de vaccin anti-Covid, în timp ce 37.160.659 au primit o a doua doză, în timp ce 28 de persoane au decedat sâmbătă după un test pozitiv cu mai puțin de 28 de zile înainte. Media de șapte zile a cazurilor de infecție, care elimină fluctuațiile zilnice, arată o scădere de 15,4% comparativ cu săptămâna precedentă.

În Scoția, numărul cazurilor a început să scadă mai devreme decât în ​​Anglia, cu unele dovezi că declinul ar fi putut fi declanșat de eliminarea echipei de fotbal din turneul Euro 2020, deși tendința descendentă a continuat de atunci.

Cifrele arată că numărul persoanelor care au făcut teste Covid a scăzut în ultimele două săptămâni, despre care oamenii de știință spun că ar putea explica o parte din scăderea numărului de cazuri raportate, dar este foarte puțin probabil să fie singurul factor.

Vremea mai bună în ultimele două săptămâni în toată țara ar fi putut, de asemenea, să fi ajutat, întrucât mai multă socializare a avut aer liber. Cele mai recente cifre ale Oficiului Național de Statistică arată că 92% dintre adulții din Marea Britanie au acum anticorpi împotriva virusului în sânge, fie printr-o infecție anterioară sau cel puțin o doză de vaccinare.

Datele de pe teren arată că o doză de vaccinuri Pfizer sau AstraZeneca este eficientă în jur de 35% în prevenirea unei infecții Covid cu varianta dominantă Delta. După două doze protecția crește la 88% pentru vaccinul Pfizer și 67% pentru AstraZeneca. Ambele vaccinuri sunt și mai eficiente împotriva spitalizării și a decesului prin Covid.

Restricțiile Covid din Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) au fost relaxate pe 19 iulie, eliminând distanțarea socială din baruri și restaurante și permițând redeschiderii cluburilor de noapte. Este puțin probabil ca orice creștere a infecțiilor legate de acea relaxare să apară în numărul zilnic de cazuri pentru câteva zile viitoare.

În alte țări, cum ar fi Olanda și Spania, redeschiderea cluburilor de noapte a fost urmată de o creștere accentuată a infecțiilor, iar în unele domenii măsurile au fost inversate rapid.

Unii oameni de știință spun că impactul ridicării restricțiilor în Anglia este extrem de greu de prezis, dar ar putea fi compensat de o reducere a contactului copiilor mai mici, pe măsură ce școlile se închid pentru vacanțele de vară.

sursa: BBC, Sky News

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. E de la relaxarea restricțiilor.

    • Nu, probabil a fost vremea buna. In Anglia au fost ploi si frig din Iunie pana acum 2 saptamani. Am avut cateva zile de soare si caldura iar acum iar este frig.

    • @pisi
      In Israel e cald și bine de luni dar cu toate astea numărul de cazuri e în creștere.
      Cred ca explicația e ca varianta delta își cam epuizează potențialul în Marea Britanie.
      De văzut ce se va întâmpla în celelalte tari.

  2. Este de la Campionatul de Fotbal. S-a dus cupa, s-a dus pandemia.

  3. Tare sunt curios prin primăvara, când vine valul 5 ce tulpina va fi dominanta și de unde va apărea ea.

  4. Pare ca Boris incepe sa castige si pariul cu Covidul Delta.
    Sper ca daca se continua trend-ul descrescator tarile UE sa fie pragmatice si sa ii urmeze exemplul, dupa ce ajung la acelasi nivel de vaccinare cu UK.

    Cu o rata de vaccinare de 90% la adulti iar restul, copiii si tinerii sub 18 ani imunizati natural covidul poate deveni istorie inca din toamna.

    • I-auzi ce frumos stim sa ne mintim, neica.

      UK testeaza pe bune pentru cifrele care le au si au testat si pana acum. Sute de mii de teste zilnic, uneori spre 500 de mii de teste in zilele de varf. Au un sistem de test-and-trace de la NHS de 22 de miliarde de lire sterline.

      UK a vaccinat pe bune 90% din adulti cu prima doza.

      Deci da, UK a ajuns sa fie model de urmat. Au inceput prost dar termina foarte bine din cate se pare.

      Romania e in aceeasi categorie doar in visele umede ale lui Cîțu si a celor certati cu matematica si logica.

    • Multumesc pentru completare domnule Clej.
      Ce repede vi se aproba comentariile care contin link-uri 🙂

      Vazusem un grafic pe BBC dar care se referea doar la testele PCR se pare, cu un varf de testare la inceputul anului.
      Deci peste un milion zilnic cu tot cu antigenicele ( care sunt folosite corect in UK, ca o ieftineala rapida dar inexacta nu ca la noi ca scuza sa nu mai facem teste PCR)

  5. Nici delta nu mai e ce era.