Numărul pacienţilor cu tulburări mentale şi de comportament în Neamț este în creştere / Pandemia, războiul şi stresul sunt cauzele principale
Numărul pacienţilor cu tulburări mentale şi de comportament este în creştere, de la un an la altul, potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ remisă cu ocazia Zilei mondiale a sănătăţii mintale, relatează Agerpres.
Astfel, dacă în anul 2017 erau înregistraţi puţin peste 12.700 pacienţi cu astfel de boli, în prima jumătate a anului 2022, în cabinetele medicilor de familie se aflau în evidenţă peste 15.100 persoane cu tulburări mentale şi de comportament.
Practic, în ultimii 5 ani s-a înregistrat o creştere uşoară dar constantă a acestor afecţiuni.
„Pandemia COVID-19 a avut un impact major asupra sănătăţii mintale a populaţiei cu risc mai mare de dezvoltare de simptome mai severe ale bolii psihice. Stresul, dificultăţile economice şi sociale, izolarea impusă de autorităţi în scopul prevenirii şi reducerii răspândirii virusului SARS-CoV-2, războiul din ţara vecină afectează sănătatea mintală, exacerbând afecţiunile neurologice şi psihice existente, cum ar fi depresia, anxietatea sau declinul cognitiv”, precizează comunicatul de presă al DSP Neamţ.
Raportul numeric între cazurile din mediul urban şi cel rural este în favoarea celui din urmă, cu peste 2.000 de cazuri în plus, mai relevă statistica DSP Neamţ.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii