Numărul psihologilor școlari e prea mic / În pandemie stresul a crescut, dar autoritățile au acționat slab în acest domeniu – rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David
Numărul psihologilor din unitățile de învățământ este prea mic, raportat la necesități, apreciază rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, profesor de psihologie. Acesta a spus marți, citat de Agerpres, că în România “un psiholog trebuie să facă faţă la sute de elevi. Vă daţi seama – dacă vrei cu adevărat să faci servicii de psihologie într-o manieră adecvată, nu ai cum să lucrezi simultan cu toţi care ar avea nevoie.”
- “În şcoală, pe lângă profesorii care predau psihologie, există efectiv psihologi şcolari şi consilieri care oferă servicii psihologice de diverse tipuri: de consiliere în carieră, de consiliere psihologică, diagnostic şi aşa mai departe. Unde este o problemă majoră – numărul acestor psihologi este prea mic raportat la necesităţi. Altfel spus, un psiholog trebuie să facă faţă la sute de elevi. Vă daţi seama – dacă vrei cu adevărat să faci servicii de psihologie într-o manieră adecvată, nu ai cum să lucrezi simultan cu toţi care ar avea nevoie. Există psihologi în şcoală, pot oferi servicii psihologice, nu toţi sunt cadre didactice, dar este clar că numărul lor trebuie crescut, dacă vrem cu adevărat că nu pretindem că oferim servicii de psihologie în şcoală, ci efectiv să le oferim”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii