G4Media.ro

Numărul real al cazurilor de COVID-19 este în Italia de 10-20 de…

Numărul real al cazurilor de COVID-19 este în Italia de 10-20 de ori mai mare

Numărul real al persoanele infectate cu noul coronavirus în Italia este de 10-20 de ori mai mare decât cel al cazurilor confirmate, a declarat joi Stefano Merler, din cadrul fundaţiei Bruno Kessler, care împreună cu Institutul Superior de Sănătate italian (ISS) a întocmit un studiu epidemiologic pe care guvernul de la Roma s-a bazat în elaborarea măsurilor prudente de relaxare a restricţiilor instituite pentru a combate epidemia, relatează Agerpres.

”În prezent (în Italia) între 3% şi 4% din populaţie poate fi infectată, adică aproximativ patru milioane de persoane”, a spus Merler la o conferinţă de presă organizată săptămânal de ISS, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 testate şi confirmate în această ţară este de 203.591.

În urma analizelor din studiul care cuprinde această estimare guvernul condus de Giuseppe Conte a elaborat un plan de relaxare a măsurilor de izolare care va fi aplicat începând din 4 mai. Vor fi reluate activităţile industriale, astfel că aproximativ 4,5 milioane de angajaţi vor reveni la lucru, dar vor fi menţinute restricţiile privind circulaţia persoanelor şi încă nu se deschid magazinele mari, restaurantele şi restul sectorului serviciilor.

Tot în urma evaluării din acest raport executivul de la Roma a decis ca şcolile să rămână închise până în septembrie. Conform studiului, în cazul unei redeschideri a şcolilor, ”rata R” (termenul epidemiologic ce arată câte persoane infectează un pacient), care în prezent este sub 1 va creşte la circa 1,3 în toate regiunile Italiei, potrivit Agerpres.

Foto: Spital din Bergamo

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Inca un studiu din deja multele care zic acelasi lucru: virusul e mult mai putin periculos pentru majoritatea populatiei decat pare. Rata de mortalitate este sub 0.5% care este si asta o medie. Persoanele in varta, cele cu multe probleme medicale sunt vurnelabile. La fel ca la gripa, spre exemplu in UK in sezonul trecut au murit 25.000 de persoane peste 65 de ani.
    Copii sunt mult mai putin in pericol decat la gripa, vorbim de 0.0..1%.
    Dar guvernatii ce fac? Tin copii in casa iar la cei din categoria de risc le maresc orele de iesire. Blocheaza mai toata economia care defapt sustine pensionarii. O strategie foarte “inteligenta”!