G4Media.ro

O altă bucată de tavan de la Maternitatea Odobescu din Timişoara s-a…

Tavanul prăbușit în grupul sanitar FOTO captură video

O altă bucată de tavan de la Maternitatea Odobescu din Timişoara s-a prăbuşit, iar apa curge pe pereţi / Primăria nu a găsit încă o soluţie pentru mutarea maternităţii

O altă bucată de tavan s-a prăbuşit la Maternitatea Odobescu din Timişoara, după ce, la începutul lunii decembrie, o primă bucată de tavan a căzut, iar unitatea sanitară a fost închisă. De data aceasta, bucata de tavan s-a prăbuşit într-un alt corp de clădire, care aparţine Primăriei Timişoara, pe un hol de la parter, iar pe pereţi curge apă, transmite News.ro.

”În această dimineaţă colega mea care a mers acolo a constatat că tavanul în clădirea veche a primăriei, în cealaltă clădire, nu unde a căzut iniţial, a căzut din nou tavanul, chiar în apropierea Centrului de Excelenţă pentru Boli Oculare Rare. Este clădirea maternităţii, dar în clădirea maternităţii aveam o parte care era a Primăriei şi noi o aveam în folosinţă. O altă parte era închiriată de la o fundaţie şi o altă parte era a noastră. Partea în care cade, ca să zic aşa, constant, tavanul, în diverse locuri este în partea care este în proprietatea Primăriei. Deja sunt acolo echipele tehnice de la Primărie să vadă ce s-a întâmplat, curge şi ceva apă. Nu ştim deocamdată dacă apa este de la ploile care au fost zilele trecute sau s-a spart o ţeavă, pe undeva”, a declarat,pentru Radio Reşiţa, Flavia Zară, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Potrivit sursei citate, în clădire se mai afla aparatură.

Primarul Dominic Fritz şi viceprimarul Ruben Laţcău au anunţat că, până la finele lunii ianuarie, vor preciza unde se va muta Maternitatea Odobescu, susţinân  că au două soluţii, respectiv o clădire publică şi o alta privată. Totuşi, soluţia nu a mai fost făcută publică.

La începutul lunii decembrie 2024, după prăbuşirea unui tavan, clădirea veche de peste 120 de ani în care au funcţionat secţiile de Obstetrică şi Neonatologie ale Maternităţii Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timişoara a fost declarată improprie pentru funcţionare şi a fost oprită activitatea medicală.

De atunci, toate cazurile de la spitalul primăriei sunt trimise la Maternitatea Bega, care aparţine de Spitalului Judeţean, iar aici volumul de muncă s-a triplat.

Fosta administraţie Robu a întocmit documentaţiile pentru o nouă maternitate a Spitalului Municipal Timişoara şi a alocat şi un teren de peste 8.000 mp. Din 2021, spitalul avea şi autorizaţie de construire, însă proiectul nu a primit finanţare prin PNRR. Administraţia Fritz ar fi putut să îl depună printr-un alt program prin fonduri europene, prin Programul Naţional de Investiţii în Infrastructură Unităţilor Spitaliceşti, de unde ar fi putut primi peste 70 de milioane de euro, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În urmă cu doar o lună, conducerea actuală a Primăriei Timişoara a aprobat un studiu de prefezabilitate pentru un viitor Spital Municipal, de cel mult 400 de paturi, care ar include şi secţii de obstetrică-ginecologie. Noul spital ar costa peste 140 de milioane de euro şi nu va reuşi să adune toate secţiile unităţii medicale, care acum funcţionează în 14 locaţii din Timişoara şi însumează peste 1.000 de paturi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.