G4Media.ro

O asociație a procurorilor cere CSM să apere reputația și independența judecătorilor…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

O asociație a procurorilor cere CSM să apere reputația și independența judecătorilor Curții Supreme, privind atacurilor lansate de mai mulți avocați după condamnarea lui Robert Roșu în dosarul „Ferma Băneasa”

Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” solicită Inspecției Judiciare și Consiliului Superior al Magistraturii să apere reputația și independența judecătorilor Curții Supreme, în urma „reacțiilor publice virulente și jignitoare care au fost publicate în spațiul public de mai mulți avocați și în mod instituțional de către UNBR”, cu privire la condamnarea avocatului Robert Roșu, în dosarul „Ferma Băneasa”.

„Opiniile privind temeinicia unei hotărâri judecătorești pot fi expuse de profesioniștii în drept, în mod rezonabil, doar în momentul în care există motivarea soluției, în mod civilizat, cu respectarea autorității de lucru judecat și prin comentarii care țin de latura științifică a dreptului”, au mai transmis reprezentanții AMASP în comunicatul de presă.

AMASP consideră că astfel de situații ar putea fi evitate pe viitor prin modificarea modului în care se pronunță și se redactează hotărârile judecătorești.

„Posibilitatea pronunțării soluției în momentul în care este redactată și motivarea pe care aceasta se întemeiază ar fi un beneficiu pentru toți participanții la procesul penal și pentru societate în general, fiind important ca la momentul tranșării litigiului toate părțile să cunoască argumentele de fapt și motivarea în drept”, a mai transmis AMASP.

De asemenea, și Înalta Curte de Casație și Justiție a reacționat sâmbătă după ce Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) i-a luat apărarea avocatului Robert Mihăiţă Roşu de la casa de avocatură Țuca Zbârcea, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa.

Curtea Supremă arată într-un comunicat de presă că ”recunoaște și susține dreptul fundamental la liberă exprimare al oricărei persoane sau organizații, inclusiv sub aspectul exprimării unor aprecieri critice cu privire la hotărârile judecătorești”, dar cere ca ”discursul public la adresa serviciului public al justiției ar trebui însă să se caracterizeze, dincolo de contextul emoțional, prin rigoare, echilibru și o minimă echidistanță din partea tuturor persoanelor implicate”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Joss abuzurile din justiție!!!!procurorii și judecătorii fac abuzuri mari cu populația României !!!! Responsabilitatea magistratului!!! Joss interpretarea legii!!!!Joss abuzurile făcute de magistrați!!!!

    • ICCJ isi contrazice propria jurisprudenta in 2020.
      Decizii din 2013/2014 sunt contrazise de decizii in 2020.
      Judecatorii dau cop paste dupa motivarile Sefului de Sectie.
      Se zvoneste ca sunt judecatori in tara care nu citesc toate documentele dosarului.

      NU AM INCREDERE IN JUDECATORII DIN ROMANIA

    • Cucu, jos cucu!

  2. Cine sa apere judecatorii in fata avocatilor? CSMistele care sunt sotii de avocati cu procese? Scutea si Bologa care tremura de frica? Sau Licu care este omul Masoneriei si al oamenilor de afaceri pus sa mimeze ca este procuror sef? Sau poate ministrul Predoiu, recent spalat de Scutea si Licu pt.o frauda fiscala comisa ca avocat? Felicitari lui Mateescu si dnei Corbu pt curaj!

  3. Bandiții nu respecta MCV și raportul de tara UE dar își apără cu toată forța reputația de talhari și mafioți..

  4. Avocații milionari în euro slugi la multinaționale, interlopi și miliardari în euro sunt și ei un pic supărați că slugile lor din justiție nu mai respectă înțelegerile cinstite făcute pe șpăgi babane. Cum să îndrăznească să nu judece la comandă ca deobicei?! Ăsta e un precedent deosebit de periculos! Nu așa se fac afacerile, fraților! Ați uitat că purtați toți aceleași șorțuri?! Și aceiași epoleți!?

  5. JUSTITIA DIN ROMANIA DISTRUGE VIETI NEVINOVATE.
    VOM IESI IN STRADA,CURAND..

  6. Procurorii , judecatorii , notarii , politistii , jandarmii , avocatii , …. isi construiesc singuri reputatia prin actiunile ( si inactiunile ) lor imorale .
    Independenta o dovedesc de fiecare data cind sint partinitori in actiunile lor profesionale .