G4Media.ro

O campanie pentru raportarea reacţiilor adverse la medicamente începe săptămâna viitoare în…

Sursa foto: Pexels

O campanie pentru raportarea reacţiilor adverse la medicamente începe săptămâna viitoare în peste 80 de state, inclusiv în România/ ”Vă rugăm să vă implicaţi pentru a ne ajuta să facem medicamentele mai sigure”

O campanie pentru raportarea reacţiilor adverse la medicamente se va derula săptămâna viitoare, în peste 80 de state. ”Vă rugăm să vă implicaţi pentru a ne ajuta să facem medicamentele mai sigure”, este mesajul transmis de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

”Vă invităm să participaţi la campania MedSafetyWeek, care se va desfăşura săptămâna viitoare, 7-13 noiembrie 2022. 82 de ţări se întrunesc pentru a încuraja raportarea reacţiilor adverse suspectate la medicamente”, a transmis, vineri, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România:.

Instituţia speră să primească cât mai multe raportări.

”Vă rugăm să vă implicaţi pentru a ne ajuta să facem medicamentele mai sigure pentru noi toţi”, este mesajul transmis de instituţie.

Potrivit Agenţiei, o reactie adversă se defineşte ca ”un raspuns nociv si nedorit, determinat de un medicament”.

”Aceasta înseamna că apare un efect nedorit sau neintenţionat după ce aţi utilizat un medicament. Sunt considerate reacţii adverse si efectele nedorite care apar dupa supradozarea medicamentului, utilizarea gresita, abuzul si erorile de medicatie sau efectele nedorite aparute in urma expunerii profesionale”, transmite Agenţia.

Instituţia prezintă, pe site-ul propriu, atât informaţii pentru pacienţi, cât şi pentru profesioniştii din sănătate legate de reacţiile adverse la medicamente.

sursa: News.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai nu ați crăpat? Mai aveți reacții? Șoșoci mici si fără creier.

  2. Dar cu raportarile de anu’ trecut in privinta vacc. ARN, cum ramane? Vaccinurile ARN au tot APP conditionat eliberat de EMA? Oare de ce? Am cautat dar n-am gasit pe internet, vaccinurile ARN au sau n-au APP eliberat in RO fie el si provizoriu si „ne” ascundem sub umbrela raspunderii EMA? Studii clinice pe termen lung, pe cand?