O casă din 1800, care l-a găzduit pe Regele Carol I, oprită de la demolare după ce un profesor s-a urcat pe ziduri/ Direcția de Cultură Suceava va decide dacă se va continua demolarea, deși s-a dărâmat 75% din construcție/ Acolo ar urma să fie construită o parcare
Lucrările de demolare a unei clădiri din municipiul Fălticeni au fost oprite, luni, după ce un profesor, Ion Ilișescu, a recurs la un gest extrem și s-a urcat pe zidurile acesteia, relatează Monitorul de Suceava.
Este vorba despre demolarea Casei Morțun, din municipiul Fălticeni, construită în anii 1800, clădire în care a funcționat și un dispensar uman, dar care l-a găzduit și pe Regele Carol I și a fost considerată cea mai cochetă casă din oraș timp de mulți ani.
În timp ce o firmă suceveană lucra la demolarea clădirii, profesorul Ion Ilișescu s-a urcat pe unul dintre zidurile rămase în picioare în semn de protest față de decizia autorităților cu privire la acest imobil.
La fața locului au ajuns, rând pe rând, un echipaj de poliție și un reprezentant al primăriei, care au încercat să-l convingă profesor să coboare de pe zidurile clădirii. Discuțiile nu au avut nici un succes până în momentul în care profesorului Ion Ilișescu nu i s-a prezentat un ordin de sistare temporară a lucrărilor, semnat de primar.
După ce a primit acest document, Ion Ilișescu și-a încetat protestul, după care a fost dus pentru declarații la sediul Poliției Municipale Fălticeni.
Primarul Cătălin Coman, susține că începerea lucrărilor de demolare s-a făcut cu respectarea reglementărilor legale și că imobilul nu este inclus pe lista clădirilor de patrimoniu.
Susține că o comisie a Direcției Județene de Cultură Suceava va fi prezentă la Fălticeni pentru a se lua o decizie cu privire la ceea ce se va întâmplă în continuare cu această clădire, în condițiile în care lucrările de demolare sunt finalizate în procent de circa 75%.
Ion Ilișescu a fost cel care în toamna anului trecut s-a urcat pe clădirea spitalului vechi din Fălticeni pentru a solicita oprirea lucrărilor de demolare a acestuia, fără a avea succes însă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
13 comentarii