G4Media.ro

O combinaţie de trei medicamente a extins viaţa musculiţelor de oţet cu…

O combinaţie de trei medicamente a extins viaţa musculiţelor de oţet cu aproape 50%. Tratamentul ar putea fi aplicat pentru încetinirea procesului de îmbătrânire la oameni

Oamenii de ştiinţă care au administrat musculiţelor de oţet un tratament constând dintr-o combinaţie din trei medicamente şi au descoperit că au extins astfel durata de viaţă a acestor insecte cu aproape 50% au declarat că studiul lor oferă indicii despre modul în care se poate ”încetini procesul de îmbătrânire” la oameni, relatează Reuters.

Cercetătorii au declarat că scopul lor nu este de a descoperi secretul vieţii veşnice, ci de a înţelege mecanismul procesului îmbătrânirii pentru a găsi modalităţi prin care oamenii pot rămâne sănătoşi mai mult timp.

”Nu încercăm să păcălim moartea, ci să îi ajutăm pe oameni să fie sănătoşi şi să nu sufere de boli în ultimii lor ani de viaţă”, a declarat Linda Partridge, coautoare a studiului, de la Institutul pentru Îmbătrânire Sănătoasă din cadrul University College London şi de la Institutul Max Planck pentru Biologia Îmbătrânirii.

Cele trei medicamente – litiu pentru stabilizarea stării de spirit, un tratament anti-cancer numit trametinib şi un imunostimulent numit rapamicină – vizează fiecare diferite procese celulare şi au avut un impact ”destul de remarcabil” asupra speranţei de viaţă a musculiţelor de oţet, după cum a explicat cercetătoarea.

”Şi, din moment ce aceste trei medicamente sunt deja folosite în tratamente medicale şi se cunoaşte că utilizarea lor este sigură, am descoperit că o combinaţie medicamentoasă… poate fi o modalitate eficientă de a încetini procesul de îmbătrânire”, a declarat Jorge Castillo-Quan de la Harvard Medical School din Statele Unite, coautor al studiului.

”Ceea ce am constatat a fost destul de remarcabil, faptul că această combinaţie de medicamente le-a permis (musculiţelor de oţet – n.r.) să trăiască cu 48% mai mult”, a spus Castillo-Quan.

Partridge a declarat că aceste concluzii completează dovezile potrivit cărora aşa-numitele polipastile – pastile care combină doze mici din mai multe medicamente – ar putea preveni în viitor bolile asociate înaintării în vârstă.

Acest studiu se adaugă altor cercetări care au concluzionat că cele trei substanţe – litiu, trametinib şi rapamicină – pot extinde în mod individual durata de viaţă în cazul musculiţelor de oţet. Rezultate similare au fost obţinute şi în urma studiilor de laborator pe şoareci şi viermi, au precizat oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au precizat că intenţionează să conducă mai multe studii în încercare de a descifra modul exact de funcţionare a medicamentelor în cadrul acestei combinaţii. Ei speră să avanseze la experimente pe animale mai complexe, cum ar fi şoarecii de laborator, pentru a evalua efectele asupra întregului corp, înainte de a trece la teste clinice pe subiecţi umani.

Studiul a fost publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.

Imagine de fancycrave1 de la Pixabay 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Crekă l-au incercat pe iliescu, mele… si alti dinozauri de prin institutiile statului

  2. Votați Viorica Dancila!
    Votați bunastarea și echilibrul!

  3. Lithium, care fute ovarele si orice sansa de a face copil? Pai daca politica sociala are ca obiectiv cuantificabil, cresterea sporului negativ al populatie, atunci mai bine Hg.

  4. in atentia traducatorului / editorului: rapamicina (sirolimus) este imunosupresor, nu imunostimulent.

    • „Rapamycin has complex effects on the immune system—while IL-12 goes up and IL-10 decreases, which suggests an immunostimulatory response, TNF and IL-6 are decreased, which suggests an immunosuppressive response. „

    • @geo:
      “Sirolimus, also known as rapamycin, is a macrolide compound that is used to coat coronary stents, prevent organ transplant rejection and treat a rare lung disease called lymphangioleiomyomatosis. It has immunosuppressant functions in humans and is especially useful in preventing the rejection of kidney transplants. It inhibits activation of T cells and B cells by reducing their sensitivity to interleukin-2 (IL-2) through mTOR inhibition.”
      “Sirolimus can also be used alone, or in conjunction with a calcineurin inhibitor (such as tacrolimus), and/or mycophenolate mofetil, to provide steroid-free immunosuppression regimens.”
      “Unlike the similarly named tacrolimus, sirolimus is not a calcineurin inhibitor, but it has a similar suppressive effect on the immune system. Sirolimus inhibits IL-2 and other cytokine receptor-dependent signal transduction mechanisms, via action on mTOR, and thereby blocks activation of T and B cells.” (sursa: wikipedia)
      rapamicina (sirolimus) se foloseste, printre altele, la pacientii cu transplant, pt a scadea raspunsul imunitar si a preveni astfel respingerea organului grefat.

  5. Dacă i se va dovedi eficiența, va avea un preț pe care l-ar putea plăti doar cei privilegiați. În situația asta să-i ferească Dumnezeu de furia gloatelor.