G4Media.ro

O companie IT din România a dezvoltat platforma OMS de distribuție globală…

sursa foto: EP/ Genevieve Engel

O companie IT din România a dezvoltat platforma OMS de distribuție globală de vaccinuri împotriva COVID-19

Compania românească Essensys Software este cea care a dezvoltat platforma prin care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a distribuit vaccinurile anti-COVID la nivel global în 2020, a declarat, joi, directorul general al firmei, Mihai Matei, într-o dezbatere pe tema digitalizării, potrivit Agerpres.

„Lucrăm foarte mult în exterior, poate peste 80% dintre clienţii noştri nu sunt din România. Unul dintre clienţii noştri mari este Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Anul trecut, noi am implementat platforma prin care s-a făcut distribuirea de vaccinuri covid la nivel global. Deci, cam toate vaccinurile de covid care s-au distribuit în lumea asta prin OMS sunt distribuite printr-o platformă digitală dezvoltată de noi. Avem proiecte şi cu Banca Mondială şi cu OSCE”, a afirmat Mihai Matei, la Smart Transformation Forum 2021.

Totodată, Matei este și președintele Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii şi membru în Consiliul Director al Confederaţiei Patronale Concordia. În timpul evenimentului dedicat digitalizării, el a menţionat că Essensys Software a creat o platformă destinată instituţiilor publice care doresc să se digitalizeze, platformă care nu necesită specialişti pentru implementare.

„Eu am fost tot timpul preocupat de digitalizarea sectorului public (…). De unde începi digitalizarea? Să zicem că eşti într-o instituţie publică şi ai şi bani şi voinţa politică şi te întrebi de unde începi, chiar şi aşa e complicat. Vă prezint astăzi o soluţie practică pentru digitalizarea unei instituţii publice, respectiv Dynamic Dox, o platformă în care noi am investit foarte mult şi financiar şi ca timp şi efort.

Această platformă permite în esenţă 3 lucruri: digitalizarea rapidă a proceselor interne de lucru, digitalizarea fluxurilor de documente şi mai nou, ceea ce lansăm în curând, este o componentă de portal public pentru digitalizarea serviciilor publice.

Practic, cu această platformă o instituţie publică poate foarte rapid să pună repede pe picioare formulare electronice, procese digitale şi să le publice pe un site public astfel încât cetăţenii să poată interacţiona digital cu instituţia respectivă. Marele avantaj este că nu e necesară dezvoltare, deci nu ai nevoie de talent, de un om priceput la programare, ca să poţi să faci o implementare”, a mai spus Mihai Matei.

sursa foto: EP/ Genevieve Engel

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pai in RO nu are loc de firme gen Trencadis, Siveco si altii.

  2. Un personaj dubios si destul de sulfuros acest domn Matei. Are o companie care presteaza in regim de outsurcing si vrea si el la borcanul cu miere ( contracte cu statul). Mai are pe langa el un alt sulfuros care e VP la ANIS si care, ce sa vezi, vrea si el contracte cu statul. Btw, daca tot il promovati de ce nu ii cereti mai multe detalii ( cu cine a semnat contractul, valoare, timp de implementare etc)…

    • A, nu.
      Îl cunosc personal, am fost colegi acum 20 de ani la Softwin și știu cum au început afacerea, pornită cu 3 oameni într-o fostă autobază, cu bani de chirie numai pentru prima lună, cu calculatoare, monitoare si birouri aduse de acasă.
      Crede-mă, dacă ar fi vrut să facă ceva contracte cu statul, ar fi făcut până acum. Poate nu contracte mari, gen Siveco, dar niște mărunțiș pentru parandărăt s-ar fi găsit și pentru ei. Din cauza asta au afaceri cu firme și entități străine, pentru că statul român a preferat să deschidă borcanul cu miere numai pentru prieteni și foști securiști.