G4Media.ro

Fragmente dintr-o dronă militară au fost găsite în Insula Mare a Brăilei,…

Captura Facebook, debraila.ro

Fragmente dintr-o dronă militară au fost găsite în Insula Mare a Brăilei, la doar 8 kilometri de orașul Brăila / Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri

UPDATE 1: Ministerul  Apărării confirmă într-un comunicat că ”elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei”. Publicația locală DeBraila. ro arată că fragmentele au căzut la doar 8 km de orașul Brăila.

”În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, desfășoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaționale specifice”, se arată în comunicat.

Insula Mare a Brăilei se află în proximitatea graniței cu Ucraina, în zona portului Reni.

Articol inițial: O dronă militară ar fi căzut joi seara în Insula Mare a Brăilei. Imagini cu drona zburând în zona Grădina Mare, în apropiere de Dunăre, au fost publicate pe Facebook de cotidianul local debraila.ro.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 22:00, Poliția a fost anunțată cu privire la prăbușirea unei drone de origine militară pe câmp, în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, la aproximativ 12 km distanță de trecerea bac.

Poliția și Jandarmeria au izolat zona, iar autoritățile locale au precizat că doar Ministerului Apărării Naționale este abilitat să comunice pe acest subiect.

UPDATE Au apărut imagini cu craterul format după prăbușirea dronei, la 8 km de oraș, au fost publicate de cotidianul debraila.ro.

Potrivit sursei citate, un elicopter al Ministerului Apărării, Brigada Antitero de la SRI, echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ISU se află în Insula Mare a Brăila, în zona fermei Filipoiu.

Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri.

Locul prăbușirii dronei se află la 8 km de trecerea bac dinspre municipiul Brăila spre Insula Mare a Brăilei.

Martorii susțin că s-a auzit o bubuitură puternică în momentul prăbușirii dronei.

Specialiști ai Armatei au ajuns la crater și vor evalua originea dronei militare.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Cum era aia cu fiecare centimetru NATO?

    • Sa-i intrebam pe polonezi.

    • Ce drona militară rusească vine cu luminile de poziție și semnalizare aprinse?

    • Dle DaciaLogan, nu, WW3 nu. Dar scos la 3 dimineata toti angajatii ambasadei rusiei din case si expulzati, parca ar merge. Afacerile luate, fabricile nationalizate si intarita paza pe linia Dunarii ca primi pasi?!

    • Asa este, aveti dreptate, dar de ce sa faca polonezii ca sa putem si noi? Nu sunt adeptul ideii de „a urma”. Putem face noi ceva primii, in sfarsit

  2. Privim cu ingrijorare si cu morcovul in dos.

  3. N-ar fi o surpriză ca și incendiul de la rafinărie să fi fost atac rusesc asupra României la care politicienii noștri fricoși să tacă mâlc in loc să ceară intervenția NATO!

  4. Eu înțeleg că nu intrăm în război pentru o motoretă cu aripi.
    Dar nu era normal să ne anunțe armata și nu sătenii?
    Nu era normal ca armata să spună: am detectat -o pe radare, i-am urmărit traiectoria, a venit dinspre… Eram pregătiți să o doborâm,dar am constatat că probabilitatea maximă e să cadă într-o zonă nelocuită etc
    ???????????
    In schimb, vine armata și ce zice?
    „Probabil e o dronă”
    Deci:
    1. Nu au văzut -o pe radare
    2a. Nu sunt în stare să recunoască fragmente de dronă
    2b. Cei de la fața locului nu își asumă răspunderea să spună că e dronă
    2c. Au primit ordin de sus să ascundă sub preș.
    Grav, foarte grav.

  5. Dupa ultimul incident din Polonia, NATO se pregateste sa ia o decizie, care le va permite statelor membre sa doboare toate rachetele si dronele ce survoleaza teritoriul sau se indreapta spre NATO. Decizie logica, prea mult asteptata.

  6. Lipsește ceva esențial în articol : cărei țări aparține drona ? România , Jamaica , Rusia , etc ?