G4Media.ro

O elveţiancă stabilită în Sulina promovează Delta Dunării pentru turiştii străini: ”Am…

Sursa foto: Pixabay

O elveţiancă stabilită în Sulina promovează Delta Dunării pentru turiştii străini: ”Am venit cu bicicleta 3.000 de km, acum şase ani şi jumătate. Sunt mulţi turişti străini care abia aşteaptă să se întoarcă în Delta Dunării”

Janine Holenstein, o elveţiancă de 63 de ani stabilită în Sulina, promovează Delta Dunării pentru turiştii străini, relatează News.ro. Ea este acum membru al Asociaţiei ”Descoperă Sulina” şi spune că numărul turiştilor străini care vizitează Delta Dunării va creşte, mai ales că mulţi dintre aceştia abia aşteaptă să se întoarcă.

  • ”Locuiesc în Sulina, m-am mutat acolo în urmă cu cinci ani. Am venit pentru prima dată în Sulina cu bicicleta, acum şase ani şi jumătate, din Elveţia. Mi-am stabilit singură traseul, singură am venit, cu cortul şi tot ce aveam nevoie, 3.000 de km. Sulina mi-a vorbit şi când lucrurile s-au schimbat în Elveţia, am decis că trebuie să mă mut la Sulina. Deoarece e diferită, e frumoasă şi e vie! Mult mai energică decât alte locaţii mai civilizate din România, unde totul este foarte strict reglementat. Şi întotdeauna mi-am dorit să locuiesc în astfel de locuri, cum e Delta, unde totul este natural”, a declarat pentru News.ro Janine Holenstein, membru al asociaţiei Descoperă Sulina.

Janine Holenstein este prezentă la Târgul de Turism din Londra (World Travel Market), cel mai mare târg de turism generalist din lume, pentru a promova România.

  • ”Vreau să promovez Delta Dunării şi România turiştilor care doresc să exploreze Delta şi să cunoască diversitatea de acolo, precum şi biosfera imensă ce poate fi întâlnită, cu mai mult de 300 de specii de păsări, mâncarea din peşte, preparată în mai mult de 100 de feluri. Este vorba şi de tradiţii, la fel de importante”, mai spune ea.

Aceasta estimează că va creşte numărul turiştilor care vin în Delta Dunării.

  • ”Vor fi şi mai mulţi turişti străini, unii au mai fost deja şi abia aşteaptă să se întoarcă. Vedem problemele care se întâmplă în România, în special în regiunea Deltei Dunării. De exemplu, cele legate de gunoi şi deşeuri. Dar văd că lucrurile se schimbă în bine. Văd oameni luptând spre o Românie mai bună, ceea ce pentru mine înseamnă că ei nu uită de tradiţii, dar profită de partea modernă, iar asta nu e şi cazul altor state. Noi avem în România ”uneltele”: modelul şi tradiţiile şi dacă le facem să fuzioneze, putem crea ceva puternic”, mai spune Janine Holenstein.

Ea afirmă că a constatat că în România, deşi există reguli, acestea sunt făcute să fie încălcate.

  • ”Lucrul ăsta te face să fii inventiv. Şi îmi place asta. Nu este despre a încălca regulile, ci de a descoperi soluţii şi căi, ceea ce e un lucru pozitiv”, mai spune ea.

În Elveţia ea a lucrat ca instructor de mişcare. ”Folosim mişcarea, dar nu pentru yoga, nu pentru sport, nici pentru dans şi nici pentru gimnastică. Ci mai degrabă este o formă de meditaţie prin mişcare, ca să ne cunoaştem mai bine”, a precizat ea.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România, în primele nouă luni au însumat 8.704.600 persoane, în creştere cu 15,9% faţă de perioada similar din 2021. Din numărul total de sosiri, în perioada ianuarie-septembrie 2022, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 86,6%, în timp ce sosirile turiştilor străini au înregistrat un procent de 13,4%. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada ianuarie-septembrie 2022 au însumat 19.062.200, în creştere cu 11,3% faţă de cele din perioada similară a anului anterior.

Din numărul total de înnoptări, în primele nouă luni 2022, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 86,7%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au înregistrat un procent de 13,3%.

Durata medie a şederii în primele nouă luni, a fost de 2,2 zile la turiştii români, cât şi la turiştii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică în perioada ianuarie-septembrie 2022 a fost de 30,6% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 2,1 puncte procentuale faţă de perioada similar din 2021.

Pe judeţe, în perioada ianuarie-septembrie 2022, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare a înregistrat valori mai mari în: Constanţa (1.188.200 persoane), Municipiul Bucureşti (1.063.200 persoane) şi Braşov (875.600 persoane) iar înnoptările turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat valori mai mari în: Constanţa (3.937.700), Municipiul Bucureşti (2.077.700) şi Braşov (1.647.9000. Pe ţări, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în perioada ianuarie-septembrie 2022 au provenit din: Germania (134.500 persoane), Israel (105.100 persoane) şi Italia (82.600 persoane).

sursa: News.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Fix pix. Localnicii promovează Sulina de ani de zile, vin unii la mișto si simulează promovarea, ca se muta ei prin România, mare brânză… Ca tanti asta

  2. Ce frumoasa-i țărișoara noastra, până te lovește vreo boala și dai să intri în vreun spital unde esti tratat ca la morgă. Frumoasa țară, superbi bipezi o populează…

    • Ieri a aparut un articol despre lipsa totala de stomatologi in Delta . Dacva esti sanatos tun si cu chef de aventura atunci Delta e o destinatie ok, salbatica si mai aproape de jungla Africana si in acelasi timp ai semnal GSM si cand ajungi la mal zaresti imediat un BMW, semnul maximei civilizatii romanesti. Deci cum ziceam – o destinatie tocmai buna pentru amatorii de senzatii tari. Ceilalti 99% elvetieni prefera alte destinatii insa.
      Putin offtopic – stiu patania unor frantuzoaice venite cu copiii in Apuseni cu masina inchiriata la Timisoara. Nu au mai ajuns si la Cluj ca traficul nu le a permis … Un copil s-a ranit la cap si au condus zeci de km pana la un dispensar unde medicul a pansat rana deschisa fara sa se dezinfecteze, asta dupa ce daduse mana cu mamaitele de la intrare care asteptau cuminti cu gainile in cosuri, ofranda traditionala. Nu imi permite spatiul aici sa detaliez. Cred ca ne tin in UE de sperietoare pentru anarhisti si neintegrati, un exemplu negativ de hotie si coruptie generalizata, o zona necivilizata locuita in majoritate de oameni cu WC in fundul curtii . Si mandri de asta!

    • @Aurel
      Asta cu spitalele este strict subiectivă. Sistemul medical din România chiar dacă nu se numără printre cele mai performante din lume, experiența fiecărui pacient poate fi comună cu a altora sau singulară.
      Am auzit pe mulți că nu au avut parte de cele mai bune condiții în statura de pacienți. Într-un fel e adevărat. Dar asta nu înseamnă că absolut toți au întâmpinat același probleme ca pacienți cu sistemul medical. Eu, de exemplu, sunt un caz fericit. Două internări în două spitale diferite din țară. Personalul medical s-a purtat frumos cu mine. Nimeni nu mi-a cerut șpagă. Și nici nu am plecat cu vreo infecție așa zis spitalicească.

    • @Razeshu
      Sunt multe motive pentru care unii încă au WC în curte.
      Poate unii încă nu au canalizare în localitățile în care trăiesc.
      Poate unii nu-și permit să amenajeze o baie în casă.
      Sunt și români care au și baie în casă, dar și WC afară. Dacă se oprește apa de la rețea, Wc-ul din casă devine aproape inutil, așa că îl folosesc pe cel de afară până vine apa.
      Statisticile arată că aproape 800 de milioane la nivel mondial nu au acces la apă potabilă. Deci sunt oameni care sunt puși în postura de alege între apă potabilă de băut și WC în casă.

    • @Razeshu
      Poate unii încă nu au canalizare în localitățile în care trăiesc.
      Poate unii nu-și permit să amenajeze o baie în casă.
      Unii au WC și în casă, dar și afară. Când se oprește apa de la rețea, Wc-ul din casă devine aproape inutil.